Csaladban sogorno nem tud elkepzelni mas programot, minthogy vasarol, maganak, gyerekeknek. Es mar az sem eleg, hogy Pestre mennek fehervarrol, mar csak Ausztria jo.Donát írta:Ez hogy néz ki a gyakorlatban?Realista24 írta: Mondjuk, itthon, a saját bőrömön tapasztalom, hogy nehéz a pénzügyi fegyelmet betartatni…mert a társadalom a gyengeket beszippantja, magával rántja az értelmetlen halmozás és túlfogyasztás gödrebe.
Nyilvan de jo neki, hogy mennyit vasarol, gyerekeknek karira legujabb ipad, kolti a penzt, mintha nem lenne holnap. Gyerekek 16 es 12 evesek, mindegyik apple watch, iphone 13/14, mituddomenhanyas ipad.
Utobbit mar ugy vette, hogy tudta nem lesz munkaja legkesobb januartol. Sebaj.
Aztan akkor jon az eleterzes asszonytol, hogy hmmm, ott a gyerekek milyen nagy ajandekot kapnak, a minek "csak" ennyit. Kene meg venni valamit...nem, nem kene. A gyerek irt egy listat, arrol megkapott mindent. Mondjuk ott kezdodik, hogy a gyerek semmi olyat nem irt a listara, ami a foldtol elrugaszkodott lenne, az iphone 14et kiveve (mert ugye ezt latta a 12 eves unoktesotol)
Aztan az ismerosi kore a klasszik, facebookon eletet elo emberek....nezd ide mentek, oda mentek, de jo nekik, ezt vettek, azt vettek, itt ettek, ott ettek. De jo nekik, mi miert nem megyunk ide-oda, tobbet, mindig. Ha 7 nap a nyaralas, lehetne 10, ha 10, lehetne 2 het, ha 2 het, mehetnenk ketszer.
Van ket dragabb oraja, nyilvan kellene egy harmadik, mert Juliska is most vette meg az ujat, meg hat kezdodik a learazas a Pandoraban. Elobb a karacsonyi, majd a kari utani, most a 2+1 a tagoknak. Csak-csak venni kene valamit, mert 8 karkoto nem eleg.
Nem, kurvara nem kene venni semmi ilyet, mert ugyanugy csak ket kezed van.
Vagy amikor megvettem magamnak a 13 minit, mert a Samut megutaltam. Elotte direkt kipuhatoltam, es mondta, o imadja az S20-at. Ahogy megvettem, mar persze nem volt jo neki...iphone kene neki is.
Van 3 bolt 500m-es sugaru korben nalunk, 5 perc alatt kesz a gyerek reggelije. De inkabb penzt kell neki adni, hogy vegyen a bufeben valami szar minosegu kajat, dragan. Mert a tobbseg ezt csinalja, meg hat igy kenyelmesebb. Szoval ezt is be kellett korlatoznom, heti egyszer mehet csak a full bufe, ha ugy van, de azt a napi 5 percet szanjak ra, hogy vesznek es csinalnak reggelit. Ez napi szinten apropenz, havi szinten 5 szamjegyu difi jon ki.
Hetvegi kaja ugyanez, rendeljunk, vegyunk, menjunk etterembe. Nyilvan megy az ember, meg vesz. De ne minden hetvegen...foleg, hogy marha jol fozok
Folytassam?