Mindkettő, legjobb amikor a kettő együtt működik:D Márpedig általában így van, fúú rengeteg ilyet ismerek, mivel én is jártam ki, és nyomták ezt azok a féle picsák, akikről hehe is megemlékezettHalfkey írta:
Most kifejezés vagy akcentus?
A kifejezésekkel szerintem nincs gond, van hogy kifejezőbb egy más nyelv mint a magyar. De lehet nekem ez azért normális mert bilinguális családban nőttem fel, ahol váltva használtuk és mai napig használjuk mondaton belül a kifejezéseket.
Az akcentus az más, az szerintem is "ciki", biztos hogy nem a szájad állt rá 2 hónap alatt hogy hülyén mondj valamit.
A kifejezések használata kevésbé zavar, a kamuakcentus felvétele sokkal jobban. (lásd azt az idióta sékeneszpresszós csajt)
Meg mondom, a legklasszikabb, mikor "jajj ez hogy is van magyarul"? Mert volt kint 2 hónapot valahol, vagy egyet...
Jah amúgy mondom, a kifejezés nem zavar, én is használok, mivel én is otthon angolul beszélek már 5 éve barátnő miatt, de azért ki tudod érezni, ha valaki azt hiszi ez menő, és azért használja, vagy ténylegesen erre állt rá az agya, mint pl nálatok.
Csak erről a diskurzusról eszembe jutottak ezek a kellemetlenkedő emberek.