Megy rendesen a sakkparti.hehetheoriginal írta:Vagy USA nyilvanAnthony írta:
Nyilván kell még a sajtónak még vagy 3 nap mire rájönnek hogy az oroszok keze van a dologban.
Az európai vezetőket is érhetné valami nyavalya
HozzászólásSzerző: rikko » 2023. január 18., szerda 11:51
Megy rendesen a sakkparti.hehetheoriginal írta:Vagy USA nyilvanAnthony írta:
Nyilván kell még a sajtónak még vagy 3 nap mire rájönnek hogy az oroszok keze van a dologban.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. január 18., szerda 11:36
Vagy USA nyilvanAnthony írta:Nyilván kell még a sajtónak még vagy 3 nap mire rájönnek hogy az oroszok keze van a dologban.hehetheoriginal írta: Teljes ukran belügyminiszterium meghalt a helikopterbalesetben kijev mellett, nyilvan pont egy ovodara kellett zuhanni.....
HozzászólásSzerző: Anthony » 2023. január 18., szerda 11:35
Nyilván kell még a sajtónak még vagy 3 nap mire rájönnek hogy az oroszok keze van a dologban.hehetheoriginal írta: Teljes ukran belügyminiszterium meghalt a helikopterbalesetben kijev mellett, nyilvan pont egy ovodara kellett zuhanni.....
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. január 18., szerda 11:32
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. január 17., kedd 15:28
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. december 31., szombat 14:58
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. december 30., péntek 10:15
hukeci ez de erős
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. december 30., péntek 10:09
HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. december 29., csütörtök 16:56
HozzászólásSzerző: cart » 2022. december 29., csütörtök 14:08
Belvarosbol alapbol kitiltanam az autokat nehany kiveteles esettol eltekintve. Ha valami igazan környezet szennyező az az, amikor valaki 20 percig koroz mire le tud parkolni.kiserik írta:
A villanypaciknak az egyik legnagyobb előnye a hatásfokuk, másik a lokális szennyezés. Bivalybaszanádalsón ez lényegtelen, de a milliós nagyvárosokban gyakorlatilag megfulladnak az emberek. Nem véletlen a kínai piac alakulása.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. december 29., csütörtök 13:50
Nem értek egyet. A belsőégésű motor elavult, rossz konstrukció. Hogy csak azt említsem, hogy energia válság idején nem pazarolhatod el az energia több mint felét a semmire. Emellett a szintetikus benya nagyon nem környezetkímélő cucc. Jelenleg a hajszárító a legjobb alternatíva a jövőbe. A hibrid (beleértve a hidrogéneseket is) egy zsákutca jelenleg (egy sci-fiben remek ötlet, hogy a villamos energiát lokálisan, az autóban állítsuk elő, de a jelen tudásunk szerint ez csak erőforrás pazarlás, hatékonyabb erőművekben előállítani) ugyan úgy, mint a szintetikus üzemanyag is. Nem véletlen, hogy ezeket a ""megoldások"" legnagyobb támogatói a olajipari cégek.hehetheoriginal írta: Sztem a szintetikus benya a kulcs, még par evtizedig nem lesz itt jobb, hatekonyabb akksi, az elektromos autok egyöntetűen nem mutatnak jövőt.
Viszont ha a mar legyartott belsőégésű motrokba lehetne szintetikus cuccot tölteni, az lenne a legkornyezetkimelobb minden szempontbol.
HozzászólásSzerző: Anthony » 2022. december 29., csütörtök 13:39
Ahhoz a részéhez nem igazán értek, inkább arra reagáltam amit raul4ever írt: gyenge hatásfok, nem tudom miből állítják elő, de lehet ez is lehet egy megoldás. Sok mindenen dolgoznak aztán ki tudja melyik fut be.Halfkey írta:Ezt a gondolatmenetet nem értem. Pont a második mondatod miatt van az elsőben logika. Ha ezt meg lehetne oldani, akkor nem kellene átállítani a termelési láncokat meg lecserélgetni gépparkokat. A kérdés inkább a megvalósíthatóság, nem a koncepció.A szintetikus üzemanyagban én sem látok sok logikát de ki tudja.
Én azt tanultam anno az egyetemen, hogy a világ kőolajtartalékai még a mi életünkben kifogynak. Azóta lehet feltártak még 1-2 kőolajlelőhelyet, kitermelik a kevésbé gazdaságos mezőket is, viszont a világ fogyasztása évről évre nő.
Alapvetően nem érzem a rációt abban, hogy energiát fordítunk abba, hogy előállítsunk egy löttyöt, amit aztán egy 40% körüli hatásfokú gép elfüstöl.. Persze ha karbonneutrál a gyártás, akkor nyilván szebb a story, de így...
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. december 29., csütörtök 13:06
Ezt a gondolatmenetet nem értem. Pont a második mondatod miatt van az elsőben logika. Ha ezt meg lehetne oldani, akkor nem kellene átállítani a termelési láncokat meg lecserélgetni gépparkokat. A kérdés inkább a megvalósíthatóság, nem a koncepció.A szintetikus üzemanyagban én sem látok sok logikát de ki tudja.
Én azt tanultam anno az egyetemen, hogy a világ kőolajtartalékai még a mi életünkben kifogynak. Azóta lehet feltártak még 1-2 kőolajlelőhelyet, kitermelik a kevésbé gazdaságos mezőket is, viszont a világ fogyasztása évről évre nő.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. december 29., csütörtök 12:52
HozzászólásSzerző: Anthony » 2022. december 29., csütörtök 12:13
HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. december 29., csütörtök 11:50
h3x0r írta:magyar vs olasz lidlh3x0r írta:
Melyik 5 termeket gondoltad kivalasztani? Azert nem mindegy.![]()
magyar vs roman lidl (30-as lista, a cikk kozepen van a tablazat az arakkal)
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. december 29., csütörtök 9:36
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. december 29., csütörtök 9:27
magyar vs olasz lidlh3x0r írta:Melyik 5 termeket gondoltad kivalasztani? Azert nem mindegy._Bushido_ írta: de tervben van egy olyan, hogy random megnézek mondjuk 5 terméket idehaza a Lidl, Aldi párosban, majd odakint, Ausztriában is.![]()
magyar vs roman lidl (30-as lista, a cikk kozepen van a tablazat az arakkal)
HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2022. december 26., hétfő 1:49
Errol mar evek ota beszelgetek mindenkivel, vegre most elindul valami. Udvozlom ezt a hirtzsuninnyo írta: Errol ha jol latom nem volt meg szo: https://ec.europa.eu/commission/pressco ... ip_22_7739
Szemelyesen en udvozlom ezt,ez most egy egeszen jo es ertelmes dolognak tunik.
Alapbol kiszolgaltatotta tette ez a titkolozas, meg buziskodas a fizetes korul az interjukon ill. jelentkezesnel a munkavallalokat.
HozzászólásSzerző: Steve » 2022. december 25., vasárnap 23:43
Egyébként bevallom irigykedem egy kicsit.Rohadt jó lenne, ha lenne ennyi szabadidőm, hogy Karácsonykor ilyen dolgokon idegeskedjek és próbáljak itt mindenkivel vitatkozni egyszerre.Halfkey írta:‘valaki’ -> ‘tudjukki’ -> Lord Hehemortvalaki bedob egy-két hisztit közben.![]()
![]()
Jelenlévő fórumozók: 12 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem