OFF
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
Re: OFF
Vagy válaszolhatsz is ha nem szupertitkos, nem mindenki fórumozik annyit mint 10 évvel korábban.
- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
Elég visszanézni, mihez tudok hozzászólniistimester írta:Mi a szakterületed?Nika91127 írta:
Ne haragudj, de nincs háziorvosi szakvizsgám. Nem vagyok belgyógyász beállítottságú sem. Itt a környékbd a "falvakban" is brutál árak vannak Ausztria közelsége miatt.
És van új autó 4,4 millióért meg 44 millióért is. Nem hinném, hogy ugyanaz a célközönség.
Hentes? Punibúvár? Nővérmolesztáló?![]()

- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
Mi a szakterületed?Nika91127 írta:
Ne haragudj, de nincs háziorvosi szakvizsgám. Nem vagyok belgyógyász beállítottságú sem. Itt a környékbd a "falvakban" is brutál árak vannak Ausztria közelsége miatt.
És van új autó 4,4 millióért meg 44 millióért is. Nem hinném, hogy ugyanaz a célközönség.
Hentes? Punibúvár? Nővérmolesztáló?

Az emelt díjas szolgáltatáshehetheoriginal írta: Nekem mást szokott írni, igaz privatban![]()
![]()

- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Ja azt nem olvastam, nem csak hehenek irtad?Halfkey írta: Összeszedek egy ilyen jószándékú hszt, és a végén a poénon akad fenn#madridomlife
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Összeszedek egy ilyen jószándékú hszt, és a végén a poénon akad fenn
#madridomlife

- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Már megint a ferdítés.Halfkey írta:Na akkor tessék:hehetheoriginal írta: Hazard egy fos
![]()
![]()
Hitelkártya gyakorlatilag minden banknál úgy működik, hogy a havi költésedet a fordulónap után 15 napon belül törlesztve kamatmentes volt a hitel. A kártyának van egy 10-20 ezres éves díja, a tranzakciók közül a kártyás fizetés díjmentes.
Eközben diszkont kincstárjegy 12%-13% körül hoz.
Vagyis ha a fordulónapod például elseje, február elsején a teljes hitelkeretedből veszel a március 8.-án lejáró diszkont kincstárjegyből. Az március 8.-án lejár, és kiutalod a hitelkártya számlájára, vagyis kamatmentesen törlesztesz. Amint törlesztettél már veszed is a következő kincstárjegyet ami majd április 5.-én jár le, és így tovább.
Az egyetlen éves díjad a kártya díja lesz (jár mellé mindenféle biztosítás meg airport lounge), cserébe te benyeled az összeg kamatját az államtól mint profit. A fizetésed háromszorosa a legtöbb banknál az igényelhető max keret, amit szoktak banktól függően 2-3 (néha 5) millában maximalizálni. Sztem megér egy kattintást minden hónapban, 2 millás kerettel ez 220-230 ezerre jön ki ami ha Teslára nem is, de használt iphonera elég lesz![]()
Az egy negatívum - akinek ez szempont - hogy nyilván ennyivel kevésbé leszel más hitelre hitelképes, tehát ha épp 50 milliós lakáshitelt akarsz, akkor előbb intézd azt
Szerk: Realista most mondd hogy a hitel szar!![]()

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Nem vagyok pénzügyi ember, így lehetnek nem szakmai kifejezések, de ha több embertől jön infó, akkor jobban lehet hinni a dolgoknak.Nika91127 írta:Ez mennyire valid? Mármint ez ennyire "egyszerű" lenne?Halfkey írta:
Na akkor tessék:
Hitelkártya gyakorlatilag minden banknál úgy működik, hogy a havi költésedet a fordulónap után 15 napon belül törlesztve kamatmentes volt a hitel. A kártyának van egy 10-20 ezres éves díja, a tranzakciók közül a kártyás fizetés díjmentes.
Vagyis ha a fordulónapod például elseje, február elsején a teljes hitelkeretedből veszel a március 8.-án lejáró diszkont kincstárjegyből. Az március 8.-án lejár, és kiutalod a hitelkártya számlájára, vagyis kamatmentesen törlesztesz. Amint törlesztettél már veszed is a következő kincstárjegyet ami majd április 5.-én jár le, és így tovább.
Az egyetlen éves díjad a kártya díja lesz (jár mellé mindenféle biztosítás meg airport lounge), cserébe te benyeled az összeg kamatját az államtól mint profit. A fizetésed háromszorosa a legtöbb banknál az igényelhető max keret, amit szoktak banktól függően 2-3 (néha 5) millában maximalizálni. Sztem megér egy kattintást minden hónapban, 2 millás kerettel ez 220-230 ezerre jön ki ami ha Teslára nem is, de használt iphonera elég lesz![]()
Az egy negatívum - akinek ez szempont - hogy nyilván ennyivel kevésbé leszel más hitelre hitelképes, tehát ha épp 50 milliós lakáshitelt akarsz, akkor előbb intézd azt
Mi ez a diszkont biszbasz?
Most rákeresve 3-6-12 hónaposak vannak.
Akkor egy hónap után hogy fizeted vissza?
Közbe nézem, előbb is eladható...
Buta vagyok én ehhez
Diszkont kincstárjegy: fix kamapozású papír. A jövőbeni érték %-os arányú részéért veszed meg. Például van 1 millió forintod. Ha most beteszed 1 éves kincstárjegybe, ami kb hoz 13,5%-ot, akkor technikailag úgy működi, hogy a 1.135.000 Ft értékű kincstárjegyet veszed meg 88%-os áron, aminek az eladási ára lejáratkor éri el a 100%-ot. Ugye a vételi ár mindig magasabb, mint az azonnali eladási. Lehet őket lejárat előtt 1 hónappal is venni, ekkor kb 1%-ot hoz (most néztem, a 2023.02.08-án lejárót 98,9528%-on lehet venni). Ez évi szinten 12%. A kincstárnál kell ingyenes értékpapír számlát nyitni. Konyhanyelven kb ennyi

Jól tudod, de egyéb okok miatt Magyarországon a Tesla superchargerek ingyenesek (és pl Romániában is, ha jól tudom).cart írta:Ugy tudom az ingyenes toltes csak a Model S-hez jart, az is csak egy bizonyos evjaratig. A Model 3-ra peldaul mar egyaltalan nincs ilyen opcio.h3x0r írta: Nalam a jelenleg meg ingyenes toltohalozaton kivul mindenben veri ez a bmw a teslat.
Piaci aron veve ugy tudom peldaul a Superchargerbol valami 1 euro/kWh korul van Europaban.
Az az 1 euro pdig inkább 0,5-0,75 euro és már bevezették az időarányos díjazást, tehát csúcsidőben drágább, holtidőben olcsóbb.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
Értem, köszi! Utánna nézek. Nem jöhet rosszul néhány Mátyás hónap végéreHalfkey írta: A 12-13% éves hozam vissza van osztva annyira ahány napig nálad van. Államkincstár mobilappján faék egyszerű a számolás, beütöd amennyid van és kiírja mennyid lesz. A matekot leírtam lentebb, egyenesen arányos bármekkora összegre. Milliónként egy 10-es havonta most a hozam kb.

A 12-13% éves hozam vissza van osztva annyira ahány napig nálad van. Államkincstár mobilappján faék egyszerű a számolás, beütöd amennyid van és kiírja mennyid lesz. A matekot leírtam lentebb, egyenesen arányos bármekkora összegre. Milliónként egy 10-es havonta most a hozam kb.
Nagyjából az utolsó 1 hónapra mekkora % a hozam? Pl. egy a 4,35%-os kamatúnál. ( meg mondjuk nemtom...300ezer forint értékben)Halfkey írta:Na akkor tessék:hehetheoriginal írta: Hazard egy fos
![]()
![]()
Nem előbb adod el, hanem olyat veszel ami akkor jár le. Tehát 3 hónaposat amiből már csak 1 hónap van hátra. A február 8 valós szám volt, ez a legközelebbi lejáratú épp.
- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
Ez mennyire valid? Mármint ez ennyire "egyszerű" lenne?Halfkey írta:Na akkor tessék:hehetheoriginal írta: Hazard egy fos
![]()
![]()
Mi ez a diszkont biszbasz?
Most rákeresve 3-6-12 hónaposak vannak.
Akkor egy hónap után hogy fizeted vissza?
Közbe nézem, előbb is eladható...
Buta vagyok én ehhez
Na akkor tessék:hehetheoriginal írta: Hazard egy fos
![]()
![]()
Az egyetlen éves díjad a kártya díja lesz (jár mellé mindenféle biztosítás meg airport lounge), cserébe te benyeled az összeg kamatját az államtól mint profit. A fizetésed háromszorosa a legtöbb banknál az igényelhető max keret, amit szoktak banktól függően 2-3 (néha 5) millában maximalizálni. Sztem megér egy kattintást minden hónapban, 2 millás kerettel ez 220-230 ezerre jön ki ami ha Teslára nem is, de használt iphonera elég lesz

Szerk: Realista most mondd hogy a hitel szar!

Ugy tudom az ingyenes toltes csak a Model S-hez jart, az is csak egy bizonyos evjaratig. A Model 3-ra peldaul mar egyaltalan nincs ilyen opcio.h3x0r írta: Nalam a jelenleg meg ingyenes toltohalozaton kivul mindenben veri ez a bmw a teslat.
Piaci aron veve ugy tudom peldaul a Superchargerbol valami 1 euro/kWh korul van Europaban.
Természetesen mindenki azt von le belőle, amit akar, csak arra hoztam a linket, hogy a Tesla annyival drágább, mint a többi. Nekem ami fontos volt a döntésben a gyors és megbízható töltőhálózat, a nemlétező rejett költségek (nagyon sok nagy autógyártónál ugyan úgy marad a kötelező szervíz az eautók esetén is) és a fejlettségi szint (elég csak megnézni néhány nagy gyártó mit össze szenved egy-egy szofver frissítésnél). Mindent elárult, mikor a feleségem bement a Mercedesbe megnézni az EQB-t, és mikor kiderült hogy Teslát nézünk, akkor az értékesítő csak annyit tudott mondani, hogy igen, technikailag nincsenek a Tesla szintjén, de egy Mercedes mennyivel luxusabb érzéshehetheoriginal írta:ebbol nekem az jon le, hogy aki kütyüt es fingoparnat akar venni - valszeg melle steve jobs es apple buzinak is kell lenni hozza, es lmbtq vegan blm arcnak is - az teslat vesz, aki meg gepjarmuvet, magasabb minőségben, az megfizeti a 100 eves tapasztalattal rendelkezo nemet vagy tavolkeleti brandeketÉrdekes videó (természetesen elvakult Teslástól). Ha valakit nem érdekel, csak 9:45-ig kell tekerni és ott vannak a konkurensek árakkal: Kia, Hyundai, Skoda, BMW, Audi, Mercedes, Volvo. Almát almával

A Semi (ez a kamion neve) kész van, a Pepsi már használja is őket. Vártam is kicsit a hírt, hogy hozza valaki, miszerint a Tesla kamion hatótávja drasztikusan lecsökken ha megpakoljákhehetheoriginal írta: Elon meg ha olyan jo fej lenne, aminek par szemellenzos tartja, akkor mar tenyleg megcsinalna azt a nyamvadt kamiont, egybol kitisztulna az egész légkör....

Halfkey írta: A cinikus magyar hozzáállás amúgy nem is ez hehito, hanem hogy majd veszel akkor mikor Orbi erre adja a támogatást. El fog jönni az idő úgyis, elektromos bringákat meg nagycsaládos autókat támogatták tavaly, majd fogják az elektromos autót is egyszer.
Támogatták már az eautókat, max 2,5 milliót lehetett kapni érte (kb 5 percig volt nyitva a felület). Akinek sikerült, az így vehetett 13 millióért Teslát. Mert bizony, a Model 3 SR+ 14,5 millió Ft-ba került. Ma 22 millió

Az első, hogy Model Y nem Model 3h3x0r írta: De ha mar itt beszelunk, bedobom ezt a temat, hogy mit gondolsz rola:
tesla model 3 standard range vs bmw ix3
Nalam a jelenleg meg ingyenes toltohalozaton kivul mindenben veri ez a bmw a teslat. Hatotav, kulso, belso (mar maga az, hogy vannak gombok, onmagaban nagy plusz), mas videok alapjan kenyelem. Az onvezetes a masik, amiben a model 3 valoszinuleg jobb, de az nem erdekel annyira.

Még annyit a telsa témához, hogy ennyi hülye nem lehet a világon. Gyakorlatilag lassan mindenhol vezetik az eladási listákat, az emberek veszik, mint a cukrot. Ezért is kerül annyiba, amennyibe. Saját bevallásuk szerint kb 30.000 dollárba kerül egy autó előállítása, de egyszerűen nem tudnak annyit gyártani, hogy ne vegyék. Sajnos nincs tényleges konkurencia, ami lenyomná az árakat. PL itt a BMW, belsőégésűt kell átépítsen és bele kell rakjon 30%-kal nagyobb akksit (brutál költség), hogy versenyezni tudjon a Teslával.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
Az atlagembernek itthon a 8 milios kocsi is megfizethetetlen kategoria.
- hehetheoriginal
Nem ertem, ha az ioniq pl tamogatasba befért, akkor hogyhogy nem minden 2. arc azzal rohangal, allitolag fajin verda... Vagyis ezt mondtak rola, nyilvan mind egy kaptafa, egy platform ugyanaz az osszes.
thereisonly1ronaldo
- hehetheoriginal