Nem vagyok pénzügyi ember, így lehetnek nem szakmai kifejezések, de ha több embertől jön infó, akkor jobban lehet hinni a dolgoknak.Nika91127 írta:Ez mennyire valid? Mármint ez ennyire "egyszerű" lenne?Halfkey írta:
Na akkor tessék:
Hitelkártya gyakorlatilag minden banknál úgy működik, hogy a havi költésedet a fordulónap után 15 napon belül törlesztve kamatmentes volt a hitel. A kártyának van egy 10-20 ezres éves díja, a tranzakciók közül a kártyás fizetés díjmentes.
Eközben diszkont kincstárjegy 12%-13% körül hoz.
Vagyis ha a fordulónapod például elseje, február elsején a teljes hitelkeretedből veszel a március 8.-án lejáró diszkont kincstárjegyből. Az március 8.-án lejár, és kiutalod a hitelkártya számlájára, vagyis kamatmentesen törlesztesz. Amint törlesztettél már veszed is a következő kincstárjegyet ami majd április 5.-én jár le, és így tovább.
Az egyetlen éves díjad a kártya díja lesz (jár mellé mindenféle biztosítás meg airport lounge), cserébe te benyeled az összeg kamatját az államtól mint profit. A fizetésed háromszorosa a legtöbb banknál az igényelhető max keret, amit szoktak banktól függően 2-3 (néha 5) millában maximalizálni. Sztem megér egy kattintást minden hónapban, 2 millás kerettel ez 220-230 ezerre jön ki ami ha Teslára nem is, de használt iphonera elég lesz![]()
Az egy negatívum - akinek ez szempont - hogy nyilván ennyivel kevésbé leszel más hitelre hitelképes, tehát ha épp 50 milliós lakáshitelt akarsz, akkor előbb intézd azt
Szerk: Realista most mondd hogy a hitel szar!![]()
Mi ez a diszkont biszbasz?
Most rákeresve 3-6-12 hónaposak vannak.
Akkor egy hónap után hogy fizeted vissza?
Közbe nézem, előbb is eladható...
Buta vagyok én ehhez
Diszkont kincstárjegy: fix kamapozású papír. A jövőbeni érték %-os arányú részéért veszed meg. Például van 1 millió forintod. Ha most beteszed 1 éves kincstárjegybe, ami kb hoz 13,5%-ot, akkor technikailag úgy működi, hogy a 1.135.000 Ft értékű kincstárjegyet veszed meg 88%-os áron, aminek az eladási ára lejáratkor éri el a 100%-ot. Ugye a vételi ár mindig magasabb, mint az azonnali eladási. Lehet őket lejárat előtt 1 hónappal is venni, ekkor kb 1%-ot hoz (most néztem, a 2023.02.08-án lejárót 98,9528%-on lehet venni). Ez évi szinten 12%. A kincstárnál kell ingyenes értékpapír számlát nyitni. Konyhanyelven kb ennyi
Jól tudod, de egyéb okok miatt Magyarországon a Tesla superchargerek ingyenesek (és pl Romániában is, ha jól tudom).cart írta:Ugy tudom az ingyenes toltes csak a Model S-hez jart, az is csak egy bizonyos evjaratig. A Model 3-ra peldaul mar egyaltalan nincs ilyen opcio.h3x0r írta: Nalam a jelenleg meg ingyenes toltohalozaton kivul mindenben veri ez a bmw a teslat.
Piaci aron veve ugy tudom peldaul a Superchargerbol valami 1 euro/kWh korul van Europaban.
Az az 1 euro pdig inkább 0,5-0,75 euro és már bevezették az időarányos díjazást, tehát csúcsidőben drágább, holtidőben olcsóbb.