Arról meg ne is álmodozzatok, hogy idén nem Ribery kapja, hozzáteszem teljesen jogosan, csak így felmerül ,hogy Sneijder miért is nem kapta meg 2010-ben és CR 2012ben.Messi nem kaphatja, mert abból botrány lenne, a FIFA teljesen lejáratná magát.Ha viszont maradnának a 2010 óta hivatalos "magyarázatnál" és tényleg az adott évben legjobb teljesítményt nyújtó játékos kapná, akkor egyértelműen Cé.
1etlen esélyt látok Cére, ha a vezérletével kiütik a svédeket és tartja ezt a formát, akkor talán esetleg, a FIFA amolyan önigazolás képpen odaadná neki, ebből a szempontból talán jól jött ez a Blatter mizéria mert így patthelyzetbe került a FIFA.Jó döntést nagyon nem tudnak már hozni, ha Ribery kapja, Messi 2 díját is "lebuktatják", ha Messi kapja akkor botrány lesz tudván ,hogy idén szart se csinált.Ha Cé kapja akkor meg megy majd a háborgás,hogy miért nem Ribery kapta...bár szerintem ha Cének most odaadnák Riberyn meg a bayern fanokon kívül nem háborogna senki mert azért a semlegesek is elismerik már,hogy ez nem állapot hogy 2 ilyen teljesítményből az egyiknek 4 a másiknak 1 aranylasztija van.
Apropó sokan úgy beszélnek Céről mintha nem lenne aranylabdája, pedig van és szerintem egy bőven elég,igaz hogy itt a nagyobb gond ,hogy Messinek 4 van és ez nem felel meg a valóságnak.
Mind1 ez egy komolytalan díj nagy körülötte a hype, alapból ez a naptári éves dolog, a fociban egy szezon tart szeptembertől, mondjuk az Európai szuperkupáig, ami augusztus vége, úgy kéne az aranylabdát is osztani.Az is 1 éves teljesítmény, és nincs az ,hogy egy szar tavasz és jó ősz esetén is esélyes vagy ,vagy fordítva.
ui.: az is jó kérdés,hogy Messi mit keres a legjobb 3ban? Minden fontos meccsen besült,ráadásul sérült is volt sokat, 3iknak odatettem volna még 1 bayernest , mondjuk Robbent.
íme az én aranylabda szavazásom 2000től:
2000-Figo
2001-Raúl
2002-Ronaldo (mivel a vb a legfontosabb létező cím és ő ott alázott így egyértelmű számomra)
2003-Nedved (jó évet futott, de szerintem nem játszott aranylabdás szinten,inkább azért kapta meg, mert nem volt jobb,habár Zizu nagy formában volt meg is kapta a FIFA év játékosa díjat)
2004-Henry
2005-Ronadinho
2006-Zizu (itt is a vb miatt, ha nincs a fejes ,szerintem meg is kapja)
2007-Kaka
2008-Cé
2009-Messi
2010-Sneijder
2011-Messi
2012-Cé
2013-Ribery
Szerintem ez így korrekt lett volna, a 2 vadállatnak lenne 2-2 aranylasztia, sokkal emlékezetesebb korszak lenne a foci rajongók számára ,hogy Messi és Cé fej-fej mellett gyüjtötte be a lasztikat, mint ami most van ,hogy Messi megkapja mindenre a díjat Cé meg fejre is állhat.Persze ha posztonként osztanák akkor olyan legendák mint Maldini,Robi Carlos,Iker,Buffon és Kahn se maradt volna Aranylabda nélkül.
De fölösleges ezen gondolkozni mert a lényeg:
Messi is a good booy...