VB - 2022

Archívum

Ki lesz a Világbajnok?

A szavazás 2022. december 18., vasárnap 19:57-kor befejeződött.

Argentína
26
28%
Franciaország
68
72%

Szavazatok száma: 94

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: VB - 2022

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. december 14., szerda 9:59

Ez az egész világbajnokság, úgy ahogy van kuka. Alig volt jó meccs, kb egy kezemen megtudnám számolni.
igy.
De amig a vezetoknek csak a penz szamit es a produktum minosege nem, amig vannak nezok, akik ezt megnezik, es nem fordul el emberek tömkelege az unalomtol inkabb mas tevekenyseg iranyaba, addig ez lesz tovabbra is, sot, mivel meg tobb meccs lesz egy szezonban, meg jobban eredmenycentrikus es kizsigerelt - ertsd lofasz allohaboru es antifoci - lesz
thereisonly1ronaldo

alexoxladjackoxi
Kedvenc játékosaid: Wilshere, Lacazette, Koscielny,
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: alexoxladjackoxi » 2022. december 14., szerda 9:58

ziro4vr írta: Messi most hoz egy olyan vb teljesítményt, mint amilyet hozott Pelé, Maradona, Zidane, Ronaldo stb.. érdekes hogy így 35 évesen sikerül ez. Sok minden benne van, nem 60 meccs van a lábában egy teljes szezonnal, tényleg rápihent erre a psg-ben, de a mentalitása is teljese más lett, most ért be mint vezér, ez látszik a társakon is. Ha a sok dokkmunkás nem a kötelező minimumot hozza, hanem így be tud állni valaki mögé, akkor az sokáig vihet egy csapatot. Plusz ALvarez tökéletes fit mellé, ha Lautaro nem ekkora balfasz az elején, ez sose derült volna ki.

A kieséses rész elején azt hittem ez egy mém vb lesz, dagi hazardék kiesnek, bolond müllerék kiesnek, elődöntőben majd Messi, CR, Neymar, Mbappé aztán akinek dob a script író, ehhez képest a horvátok meg marokkó belerondított. Utóbbinak lesz ma még egy nagy dobása, hogy az csak egy kis izzasztásra elég vagy döntőre, meglátjuk. Azért remélem bejutnak a franciák, egy argentína-marokkó már tényleg vmi netflix sorozat, ott egyszerűen nem fogják hagyni hogy ne messi nyerjen.
Nem mellékes, hogy végre találtak egy olyan edzőt, aki képes szervezni egy csapatot köré. Nem arra mennek, hogy minden nagy nevű támadó be legyen paszírozva a csapatba, hanem, hogy Messi hogy tudja magából a legjobbat kihozni, és hogy legyen stabilitás. Mindezt úgy, hogy ez az argentin, hiába mondják sokan, de nem egy kifejezetten védekező csapat. Tegnap a gólig inkább a horvátok kontrolláltak labdával, de az a középpályájukat nézve papírforma volt, de azon kívül még ha nem is ront ajtóstul a falnak ez a csapat, összességében szeretnek kezdeményezőbben fellépni. Nyilván értsd jól, válogatott szinten.

petiamadridista
Kedvenc játékosaid: Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2022. december 14., szerda 9:57

Kerlon írta:
petiamadridista írta:

Erre meg szeretnék reagálni.
Igen én is így gondoltam a kieséses szakasz elején.
Hogy 4 nagyon erős csapatot kapunk a végére.
És akkor jön a dráma meg az izgalom.
Benne volt h 1 csapat ebbe belerondít, de h 2.. az már szerintem kicsit sok.
Azért a marokkói csapat a portugálok ellen nem csak a jó védekezése hanem a szerencséje miatt is kerülte el a bekapott gólokat.
Na most ha ez a faktor ma eltűnik, akkor a mai meccs is csak egy lanyha 3-0 a címvédőnek, ha nem, akkor benne lehet h a döntő lesz az.
Sok ilyen csapattól el tud laposodni egy ilyen torna.
1 belefér, egy aki az újdonság erejével bír, 2 már sok szerintem.
Ha meg megnyerik az afrikaiak.. hát érdekes lenne. 2004es EB feeling ami akkor bombameglepetés volt, meg görög hősök meg minden, de mint semleges nagyon nem volt szórakoztató, és valahol b.sztatta az ember igazságérzetét.
Az nem basztato erzes, hogy az Argentinok hendikeppel jatszanak es kinden meccsre van egy tizijuk kb? :lol:

Btw szerintem nem unalmas ez, pl unqlmasabb lett volna, ha a Portuk egy 6os utan Marokkot is szetverik.

Mindenesetre valtozatosak a meccsek osszessegukben szerintem es nem lehet azt mondani, hogy unatkozni kell.

Szerintem ha 6ot vertek volna a portugálok megint, az nem unalmas hanem látványos lett volna.
De lehetett volna úgyis izgalmas, hogy a végén egyenlítenek a hosszabbítasban meg megfordítják.
Szerintem így nagyon benne van, hogy ma is 2-0 lesz a félidő, aztán lehet nem.
De a tegnapi minden volt csak nem izgalmas meg változatos

Szal meglatjuk.
A tizik meg a lengyelek ellenit leszámítva (ami végül kimaradt tehat a meccset az eredmény nem befolyásolta) mind jogosak voltak sztem.

Egyébként a 4 évvel ezelőtti VB döntő is unalmas volt. Látványos volt, de unalmas. Nagyon sima volt. Már 4-1 is volt az állás.
Ha Marokkó bejutna ez ugyanúgy benne lenne a pakliban.
Azért a végére szeretné az ember ha látványos is meg izgalmas is lenne. A 2010es 2014es szoros volt de nagyon eseménytelen. A 98as 02es 06os azért a vegjátekban szoros is volt meg eseménydús is. Leglábbis több minden történt mint az azt követő 3 végjátékban. A legjobb 4re gondolok. (Bár a 02es is tudott laposodni kicsit a 2 meglepi csapttól, de ott a koreai csapat volt irritáló)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára petiamadridista 2022. december 14., szerda 10:01-kor.

MorataMartin
Kedvenc játékosaid: Morata, Zidane, Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: MorataMartin » 2022. december 14., szerda 9:53

Hát nagyon negatív leszek most :kalapos: Ez az egész világbajnokság, úgy ahogy van kuka. Alig volt jó meccs, kb egy kezemen megtudnám számolni. Megfogadtam tegnap, hogy legközelebb akkor nézek csak vb-meccset ha magyarok kijutnak :mrgreen: Sajnos nekem sosem volt szerencsém a világbajnokságokkal, a kedvenceim (Zidane, Cristiano Ronaldo, Modric) kb mindig az utolsó akadályban botlik el. Ezen Argentína menetelése sem segített most, leírtam már párszor, de nem akartam, hogy itt mindenki Messit tartsa a történelem legjobbjának, úgy látszik sajnos ettől már nem ment meg senki minket. Más kérdés, hogy nem Barca játékos lesz világbajnok :lol: 2015 óta hány BL-nyert? :x Az argentinok szereplésének margójára, még azért odatűzném rosszmájúan, hogy azért beszarás, hogy minden meccsen tizenegyest lövetnek Messivel. Ez a tegnapi is, hát minden volt csak büntető nem. Összefoglalva alig várom, hogy folytatódjon a klubfoci.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. december 14., szerda 9:52

Egy ideális világban most szorítanánk Bappénak, Csuhásnak meg Camavingának madridosként, hogy bejussanak a döntőbe, aztán hogy Bappé elkenje Messiék száját, ehelyett... :'(

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. december 14., szerda 9:46

petiamadridista írta:
ziro4vr írta: Messi most hoz egy olyan vb teljesítményt, mint amilyet hozott Pelé, Maradona, Zidane, Ronaldo stb.. érdekes hogy így 35 évesen sikerül ez. Sok minden benne van, nem 60 meccs van a lábában egy teljes szezonnal, tényleg rápihent erre a psg-ben, de a mentalitása is teljese más lett, most ért be mint vezér, ez látszik a társakon is. Ha a sok dokkmunkás nem a kötelező minimumot hozza, hanem így be tud állni valaki mögé, akkor az sokáig vihet egy csapatot. Plusz ALvarez tökéletes fit mellé, ha Lautaro nem ekkora balfasz az elején, ez sose derült volna ki.

A kieséses rész elején azt hittem ez egy mém vb lesz, dagi hazardék kiesnek, bolond müllerék kiesnek, elődöntőben majd Messi, CR, Neymar, Mbappé aztán akinek dob a script író, ehhez képest a horvátok meg marokkó belerondított. Utóbbinak lesz ma még egy nagy dobása, hogy az csak egy kis izzasztásra elég vagy döntőre, meglátjuk. Azért remélem bejutnak a franciák, egy argentína-marokkó már tényleg vmi netflix sorozat, ott egyszerűen nem fogják hagyni hogy ne messi nyerjen.

Azért a marokkói csapat a portugálok ellen nem csak a jó védekezése hanem a szerencséje miatt is kerülte el a bekapott gólokat.
Na most ha ez a faktor ma eltűnik, akkor a mai meccs is csak egy lanyha 3-0 a címvédőnek, ha nem, akkor benne lehet h a döntő lesz az.
Ha meg megnyerik az afrikaiak.. hát érdekes lenne. 2004es EB feeling ami akkor bombameglepetés volt, meg görög hősök meg minden, de mint semleges nagyon nem volt szórakoztató, és valahol b.sztatta az ember igazságérzetét.
Az nem basztato erzes, hogy az Argentinok hendikeppel jatszanak es kinden meccsre van egy tizijuk kb? :lol:

Btw szerintem nem unalmas ez, pl unqlmasabb lett volna, ha a Portuk egy 6os utan Marokkot is szetverik.

Mindenesetre valtozatosak a meccsek osszessegukben szerintem es nem lehet azt mondani, hogy unatkozni kell.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

petiamadridista

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2022. december 14., szerda 9:30

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2022. december 14., szerda 9:20

Messi most hoz egy olyan vb teljesítményt, mint amilyet hozott Pelé, Maradona, Zidane, Ronaldo stb.. érdekes hogy így 35 évesen sikerül ez. Sok minden benne van, nem 60 meccs van a lábában egy teljes szezonnal, tényleg rápihent erre a psg-ben, de a mentalitása is teljese más lett, most ért be mint vezér, ez látszik a társakon is. Ha a sok dokkmunkás nem a kötelező minimumot hozza, hanem így be tud állni valaki mögé, akkor az sokáig vihet egy csapatot. Plusz ALvarez tökéletes fit mellé, ha Lautaro nem ekkora balfasz az elején, ez sose derült volna ki.

Nem illik.

petiamadridista

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2022. december 14., szerda 9:06

Realista24 írta:
petiamadridista írta:

Nuku??
Hát legutóbb döntő,.most legjobb 4??
Ez egy kurva jó csapat.
Nem csalták el a focit sose.

Fasza jó meccseken jutottak ide. :D

4 éve is minden meccsüket megnyerték a kiesés szakaszban.
Te nagyon korlátolt vagy.

El lehet am ugyis ismerni az argentin csapatot, hogy kozben nem rugdalsz bele a masik csapatba, ahol ott jatszik minden idok egyik legjobbja, aki nem mellesleg a Real legendaja.

De tudom, hogy probalsz meno lenni ezzel a stilussal, de probald meg a masik utat, ha meg nem megy, akkor nem kell az elkuldes gombra nyomni.
Nem igazán volt tervemben, hogy olyan nagyon elismerjem az argentin csapatot.
Egyéŕtelműen a horvátok ellen szurkoltam.
Modric ide vagy oda nekem ez a csapat már négy éve sem tetszett, idén meg már az a minimális focit sem tokták amit akkor.
Modricot kedvelem, szurkolok neki a Real Madridban.
Ennyi.

Azok a korlátoltak akik nem tudják ezeket a dolgokat szétválasztani.
Szórakoztató volt a horvát csapat? Nem.
Közös államiság hagyománya, déli szomszéd, tengerpart. Oké. Megfordítom, ők szurkolnának nekünk magyaroknak ebben a helyzetben ?
Válasz: valószínűleg nem. Jaja. Ez van. A tengerpart az övék, a közös államiság hagyománya más ott a fejekben, mi meg csak touristek vagyunk aztán csá.

Modricon kívül mi van a többi horvát játékossal?
Hát ellenszevesek inkább mintsem nem.

Modricnak majd szurkolok a Real Madridban. Meg Benzemanak is, nem kell azért francia vb aranyat kívánom, hogy ő is kapjon egyet postán. Azthiszem meglesz anélkül is.

Messi meg nagy játékos. Ha megnyeri a VBt akkor megnyeri. Ez nem elvesz CR7 karrirjéből, hanem hozzáad.
Ugyancsak nem lehúzza a Real szurkolaseregét hanem ellenkezőleg. Azért ha ténykeg azt fogják mondani, h Messi volt a GOAT akkor abban az is kellett, h a Real Madrid legyen 15 évig az ellenfél, sőt le is lett győzve sokszor. Az utolsó 5 Barcas évében már inkabb CR7 kerekdett felül.
Ha ő lesz a GOAT akkor ő lesz. Engem nem zavar. Nagy játékos az biztos.

A másik, 20 éve h utoljára dél-amerikai csapat nyert VBt. Minden top liogában hemzsegnek a brazilok, aregentinok
Na most nyernek egy Vbt akkor mi van ? Semmi.
Van akkor focinemzet Argentina is, hogy 36 évente !!!!! Nyerjen egyszer. 36 évente !!!!

Ennyi.
Eresszetek ki a gőzt, nem kell annyira utálni az argentinokat, Messi meg most fut egy utolsót. Hát tegye.

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2022. december 14., szerda 9:02

kodo írta:
Realista24 írta: Rapid szavazas :mrgreen: A gyoztes kiesett.
Nem lehetne bannolni azokat akik argentinara szavaznak? :kalapos:
Én félrenyomtam azthittem azakérdés kinyeri :lol:

Egyébként messi jó vbt hozott. Nem fenomenálisat de amire szükség volt azt hozta. Így a torna játékosa díjra hivatott amennyiben végül nyernek. Ha nem akkor bappe kéne kapka vagy chedira :D

A franciákra kíváncsi leszek ma. Én nem látom bennük a címvédő szpirítót. Az ilyen történelmi tettekhez kell egyfajta mentális állapot ami szerintem bennük nincs meg. Kérdés, hogy keretminőségben vannak e annyira a mezőny felett, hogy ezzel a lötyögéssel is elverjék a nyilvánvalóan éhesebb argentínokat vagy akár a bolond marokkot.

Bappé meg azért most odapíríthat a sok károgónak ha üti messit egy vb döntőben amivel huszonévesen 2szeres vilagbajnok lehet.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. december 14., szerda 8:58

hehetheoriginal írta:
haszi írta: Van arra parányi esély, hogy egy esetleges Marokkó elleni továbbjutás után Dösamp húzzon egy váratlant és a döntőre behívja a már felépült Karimot? :kivagyhe: Ahogy látom az instan, twitteren, már teljesértékű edzést végez a többiekkel.
döcsamp megmondta, hogy nem fog játszani a vébén.
A neves Sun Sport :mrgreen: lehozta, hogy Karim megy a dontore, ha ugy van. Nyilvan hulyeseg, de en orulnek, ha legalabb nezokent ott lenne vagy a lelaton a csapatmelegitoben.
Miatta viszont nem varialnam meg a csapatot.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. december 14., szerda 8:56

haszi írta: Van arra parányi esély, hogy egy esetleges Marokkó elleni továbbjutás után Dösamp húzzon egy váratlant és a döntőre behívja a már felépült Karimot? :kivagyhe: Ahogy látom az instan, twitteren, már teljesértékű edzést végez a többiekkel.
döcsamp megmondta, hogy nem fog játszani a vébén.
thereisonly1ronaldo

kodo

HozzászólásSzerző: kodo » 2022. december 14., szerda 8:53

Realista24 írta: Rapid szavazas :mrgreen: A gyoztes kiesett.
Nem lehetne bannolni azokat akik argentinara szavaznak? :kalapos:

haszi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Ronaldo, Marcelo, C.Ronaldo, Benzema

HozzászólásSzerző: haszi » 2022. december 14., szerda 8:53

Van arra parányi esély, hogy egy esetleges Marokkó elleni továbbjutás után Dösamp húzzon egy váratlant és a döntőre behívja a már felépült Karimot? :kivagyhe: Ahogy látom az instan, twitteren, már teljesértékű edzést végez a többiekkel.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. december 14., szerda 8:47

dzsi91 írta:
Realista24 írta:
Ezt már akkor megírtam, amikor először olvastam hónapokkal ezelőtt hogy eltolták a dijatadot. Most eppen nem egy évre jár, nem egy szezonra.
De majd most egy Vbre kétszer is lehet díjat adni, idén, meg jövőre.
Örüljünk ha nem vonják vissza benzema balondorját és adják oda messinek :lol:
Szerintem mar keresik a megoldast :lol: Vilag vicce lesz, bar mar lattunk ilyet, hogy egy tornara (4-5 meccsre) odaadnak egy ilyen dijat.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. december 14., szerda 8:42

Rapid szavazas :mrgreen: A gyoztes kiesett.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. december 14., szerda 8:25

Kinek jutott eszébe, hogy Modricot meg Messit összehasonlítsa? :lol: Mint valami instagram poszt, hogy menjenek a klikkek.

Őszintén, Marokkóról nem tudom eldönteni, hogy pontosan mekkora lufi és hogy ez a lufi kitart-e még a franciák ellen, de tutira nagyon kellemetlen lesz a franciáknak ez a meccs, az fix.

Mondjuk még Bappe gólt nem láttam a vébén élőben, pedig lőtt 5-t vagy mennyit és ma sem nézem a meccset, szóval ez kb. elkönyvelhető :lol:

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2022. december 14., szerda 8:22

Teljesen megérdemelten lesz Messi világbajnok,ha ez elég egy világbajnoksághoz.

Átment egy irányító szerepbe,ráadásul magából a maxot kihozva most nem csak sétált és passzolgatott, hanem egyedül vert meg X embert.

Ő hozta magából a maxot.A csapata meg alázatosan melózik,sajnos olyan a stílusuk,amilyen de a munkát el kell ismerni.

Mindeközben mindenki más sétálgat ezen a tornán és nulla csapategységben,nulla egyéni villanásokkal elbohóckodtak(értem ezt a nagyobb csapatokra).

Igen az argentínok ellen fog szurkolni és igen, bevallom az ellenszurkolást.Nekem nem sziimpatikus ez a csapat.Viszont elismerem,hogy eddig ők érdemlik meg a legjobban a címet sajnos.

Remélem a franciák felszívják magukat és valahogy próbálnak struktúráltan focizni,mert egyéni tudás van ott de,má Marokkó ellen is és ha tovább mennének is csapatként kell viselkedjenek,foci kellene.

Részemről franciák ma este és bárki csak ne az argentínok a döntőben. :)

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. december 14., szerda 7:59

Ne nekem mondd, nem en kezdtem, hogy egal a ket jatekos.
Aztan a teljes palyafutasok meg pl a tegnap is az ellenkezőjét mutatja.
thereisonly1ronaldo

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. december 14., szerda 7:51

hehetheoriginal írta: En ertem, hogy mas poszt a ket ember, de akkor mi modric feladata?
Valaki mondja mar el nekem.
Szerintem az a feladat, hogy egyfajta iranyitokent, fazonszabaszkent gyozelemre vezesse a csapatot.
Mint mondtam, nincs megtiltva, hogy pl a jo formaban levo es dinamikus kovaval osszejatszva helyzeteket alakitson ki, nincs megtiltva, az interben alapember brozovicnak se, hogy 3 -an eljussanak valahogy a 16os kornyekere, aztan beadas, atloves, barmi.
En ertem, hogy szar a csapat körülötte, egyet is ertek, tragedia a fel csapat, ez nem vb elodonto szint egy normal vilagban, de elnezest, hogy többet varnek el egy aranylabdas jatekostol, egyénileg, hogy ő teremt különbséget.
Ezt modricnal amugy sosem ereztem, egy nagyon stabil, labdabiztos kp-s, neha egy-egy golpassz, nagyritkan gol, lehet ra szamitani es bizni benne, hogy meg tudja tartani a labdat es jo donteseket hoz, de elorejatekban sosem ereztem benne extrat.
Ha igy nezem, akkor azt kaptuk, amit vartunk, messi mindig is extra es kulcsember volt tamadasban, modric pedig pusztan csak egy rendkivul elit csapatjatekos, de ennyire extrara nem kepes.
Ezzel nincs semmi baj, mar ez is szep dolog, nem a szel fujta ossze azt a sok elismerest meg az 1 db aranylabdat, csak itt latszik az eredmenyesseg szempontjából a kulonbseg messihez kepest, márpedig ez volt az eredeti állítás, hogy egal a ket ember.
Ez az osszehasonlitas szamomra nem mervado. Nem egy a posztjuk, Messi tamado, akinek belefer az, hogy a vedekezest vegig setalgatja, a masik meg kozeppalyas, akinek azert oda kell raknia magat barmilyem helyzetben. Plusz a ket ev korkulonbseg iszonyat sokat szamit, foleg ilyen kornal.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Vissza: