Ez mind szép és hasznos, de! Én közöttük élve valahogy nem ezt tapasztalom. Nekem minden alkalmazottam cigány. Minden szomszédom cigány. A település legalább 2/3-a cigány ahol élek, mindegyiket ismerem és a szomszéd településeken is hasonló a helyzet. Mindezt Borsod megye legszegényebb kistérségében. És bizony azt látom, hogy nagyon nem könyv szerint akarnak működni a dolgok. Amit ezek a tanulmányok mutatnak, kutatások bizonyítanak, azok eléggé megváltoztak, idejét múltak. Már nem az van, mint 15-25 éve. Ma már nem a szegény, nyomorgó család gyerekéből lesz a bűnöző. Nagyon ritka a felvázolt család. Mindenki fejlődik, így ők is és megpróbálnak megélni. Aki ügyesebb, szorgalmasabb, azt felszippantja valamelyik gyár, építkezés. Lassan a totálisan munkaképtelenek maradnak közmunkán. Amit látok, hogy a cigánybűnözés átalakult. Régen minden napos volt a környéken a verekedés, idősek kifosztása, megölése, fiatalok terrorizálása, stb. Mára ezek szinte teljesen megszűntek. mára már nem a szegény, halmozottan hátrányos rétegből lesz a bűnöző. Megjelentek a maffiaszerű bűnszervezetek (drog, prostitúció, építőipar), uzsorások. Ide nem azért lép be valaki, mert halmozottan hátrányos helyzetből indul, hanem mert lusta és irígy (alapvető . Egyébként a cigányság simán kiközösíti azokat, akik a szegénységből bűnözéssel akarnak kitörni. Érdekes kettősség, hogy a fentebb említett szervezetek vezetőit viszont követik, hallgatnak rájuk (érdekesség, hogy ezeknek a bűnszervezeteknek a kiépítésében, működtetésében nagy részt vállal a magyar kormány) Teljesen átalakult a cigány társadalom és a bűnözői is.kierkegaard írta:kiserik írta: Kurva jól szórakozom azon, aki szerint a hátrányos helyzet és a szegénység, kilátástalanság vezet a cigánybűnözéshez. A sok okos szakember mind itt bassza el és tapsolják el az euró milliárdokat eredménytelenülFelzárkóztatás, az.
Édes istenem. Könyvekből meg tanulmányból
![]()
Igyekszem röviden összefoglalni:
Sok időm nincs, így csak pár dolgot írtam ,nagy gyorsan, de még 1 valami: ADHD: vagy öröklött, vagy magzatkori oxigénhiány következtében alakul ki. Sajnos sokkal nagyobb probléma, hogy a támogatásért, segélyért képesek megnyomorítani a születendő gyermekeiket, mint hogy nem ölelgetik egymást. Az egy másik téma, hogy mit lehetne tenni az ellen, ha egy anya a 7. gyerekét adja be a rendszerbe és várja a 8.-at, hogy a terhességeket végig dohányozzák, iszák, drogozzák, stb. Nagyon sok probléma van a mélyszegénységben élő emberek körül, de a cigánybűnözés mára már nagyon nem ugyan az, mint ami a nagykönyvben benne van.