"Ma már nem a szegény, nyomorgó család gyerekéből lesz a bűnöző"kiserik írta:
Ez mind szép és hasznos, de! Én közöttük élve valahogy nem ezt tapasztalom. Nekem minden alkalmazottam cigány. Minden szomszédom cigány. A település legalább 2/3-a cigány ahol élek, mindegyiket ismerem és a szomszéd településeken is hasonló a helyzet. Mindezt Borsod megye legszegényebb kistérségében. És bizony azt látom, hogy nagyon nem könyv szerint akarnak működni a dolgok. Amit ezek a tanulmányok mutatnak, kutatások bizonyítanak, azok eléggé megváltoztak, idejét múltak. Már nem az van, mint 15-25 éve. Ma már nem a szegény, nyomorgó család gyerekéből lesz a bűnöző. Nagyon ritka a felvázolt család. Mindenki fejlődik, így ők is és megpróbálnak megélni. Aki ügyesebb, szorgalmasabb, azt felszippantja valamelyik gyár, építkezés. Lassan a totálisan munkaképtelenek maradnak közmunkán. Amit látok, hogy a cigánybűnözés átalakult. Régen minden napos volt a környéken a verekedés, idősek kifosztása, megölése, fiatalok terrorizálása, stb. Mára ezek szinte teljesen megszűntek. mára már nem a szegény, halmozottan hátrányos rétegből lesz a bűnöző. Megjelentek a maffiaszerű bűnszervezetek (drog, prostitúció, építőipar), uzsorások. Ide nem azért lép be valaki, mert halmozottan hátrányos helyzetből indul, hanem mert lusta és irígy (alapvető . Egyébként a cigányság simán kiközösíti azokat, akik a szegénységből bűnözéssel akarnak kitörni. Érdekes kettősség, hogy a fentebb említett szervezetek vezetőit viszont követik, hallgatnak rájuk (érdekesség, hogy ezeknek a bűnszervezeteknek a kiépítésében, működtetésében nagy részt vállal a magyar kormány) Teljesen átalakult a cigány társadalom és a bűnözői is.
Sok időm nincs, így csak pár dolgot írtam ,nagy gyorsan, de még 1 valami: ADHD: vagy öröklött, vagy magzatkori oxigénhiány következtében alakul ki. Sajnos sokkal nagyobb probléma, hogy a támogatásért, segélyért képesek megnyomorítani a születendő gyermekeiket, mint hogy nem ölelgetik egymást. Az egy másik téma, hogy mit lehetne tenni az ellen, ha egy anya a 7. gyerekét adja be a rendszerbe és várja a 8.-at, hogy a terhességeket végig dohányozzák, iszák, drogozzák, stb. Nagyon sok probléma van a mélyszegénységben élő emberek körül, de a cigánybűnözés mára már nagyon nem ugyan az, mint ami a nagykönyvben benne van.
Ezt nem is írtam. A börtönökben bántalmazott, érzelmileg elhanyagolt emberek vannak. Érdemes egy Kriminológussal beszélni a témáról. Vagy az emlitett doku filmet nézd meg ami idén jött ki és van benne ilyen rész is.
"Nagyon ritka a felvázolt család."
https://www.facebook.com/groups/panikpositive Jelentkezz be a csoportba és tedd fel kérdésként, hogy szerintetek ritka e ez a családi minta. Vagy beszélj egy pszichiáterrel aki pszichiátrián dolgozik vagy pszichoterápiás intézetben, addiktológián. Esetleg szociális munkással.
Szóval agresszív, bántalmazó, tolvaj, empátia hiányos ember összességében nem az alsóosztály privilégiuma, hanem bármelyik társadalmi osztályban jelen van. Csak példát hoztam fel de nyilván ott fordulnak elő arányában a legtöbb negatív esemény.
"hanem mert lusta és irígy"
A lusta szó pontosan azt jelenti, hogy nem azt csinálja amit szeretnél, hogy csináljon. Ahogy a lusta ember olyat csinál amit élvez, már is nem lesz Lusta. Szóval ez csak egy cimkézés ami mögött semmi sincs. Nem tudsz meg az emberről semmit.
Az irigység pedig szintén valaminek a hiánya amin az adott személynek dolgoznia kell. Szóval ez a két kifejezés semmit se magyaráz.
Az adhd ezen kívül akkor is kialakul ha az anya mentális állapota nem elégséges, illetve a gyereknek folyamatosan sérül a szükséglete az első 5 évben, miközben az agy fejlődik. A genetikai hajlam nem elegendő indok. Pl pszichotikus hajlamod lehet, ha nem fog valami komolyabb trauma érni vagy épp nem kábszizod szét magad akkor nagy eséllyel elkerül a pszichotikus állapot és vagy skizofrénia.
Ráadásul nem érdemes következtetéseket levonni a környezetedből, úgy hogy nem látsz bele az emberek lelkivilágába és közvetlen környezetükbe.