Nem mondtam, hogy nincs alapja. Azt mondtam, a feher cigany is egy letezo dolog, es kurvasok van beloluk. Ahogyan minden orszagban az aktualis ksebbseg, akik ilyen szinvonalon elnek, viselkedik igy. Persze ez nyilvan lehet szarmazas kerdese is, ha a statisztikat nezzuk es elhizzuk, hogyezt ennyivel el is lehet intezni.hehetheoriginal írta:akkor miert cigany a jelzo a feher cigany eseteben es a viselkedese leirasakor?nemtom ez a ciganyozas lehet csak nalunk nyiregyen volt divat, de a feher cigany ugyanaz, mint aki tenyleg cigany, szoval nem szarmazas kerdese)
Talan nem alaptalanul?
Tehat csakis a mindenkori politika tehet rola, hogy szegeny sracok, lyanyok nem hasznos tagjai a tarsadalomnak, ugye?
Plane manapsag, amikor mar mindenutt okostelefon meg tiktok insta, arra van ugye agyi kapacitas, meg hajlandosag, de rakeresni a felkinalkozo lehetőségekre nyilvan nincs![]()
Es igen a mindenkori politika tehet rola nagyreszt. Egy gyereket nem hibaztathatsz azert, mert nem tud kitorni abbol, amibe van, raadasul nem is tudja, nem is erti mit kene csinalnia. Ebbol lesz egy felnott, akit elintezel annyival, hogy pfeh, cigany.
De a kerdesre semmi ertelmeset nem tudtal reagalni, csak puffogtatod, hogy az o hibajuk. Mert ez hajlandosag kerdese, hogy ha 10-20x evig elsz valamiyen kozegben, utana mondjuk egy okostelefon es az internet hatasara (amit meg a nem ciganyok 70%-a sem tud hasznalni) majd eppen megkerdojelezed a viselkedesed es a hasznossagod a tarsadalomban.
Es nem, nem minden cigany szuletik zsakfaluba, de minden gyereket a kornyezete nevel. Mert nincs eredendo bun, es nincs eredendo cigany. Egy gyerek van, amit a kornyezete formal olyanna, amilyenne. Ezert mondtam, hogy az elbaszott ember elbaszott gyereket nevel, akibol elbaszott ember lesz. Ha lenne egy generacio a foldon, aki nem lenne elbaszott, meg lenne oldva a problemak nagy resze.