kiserik írta:
Azért ne nézzük egymást teljesen hülyének. Ez eddig nem a Fidesz szavazók szintje volt.
Ha tudom, hogy az ársapka miatt megnövekedik a forgalmam jócskán 25+%-kal (ez ténylegesen sokkal több, mint 25%, de nem tudom és nincs kedvem utána nézni, hogy a többi résztvevő mennyi üzemanagot hozott be tavaly az országba), akkor azt is tudom, hogy az ársapka miatt nem tudom 650-750 Ft-ért adni, csak 480Ft-ért. Ok-okozat. Nem számolhatok úgy, hogy nem veszem figyelembe azt a tényt, hogy a megnövekedett forgalmat az generálja, hogy az üzemanyagot a piaci ár alatt kell értékesítenem. Nem számolhatok úgy elvárt profitot, hogy nem veszem figyelembe a tényleges árat. Nem számolhatom el veszteségnek azt, ami nem létezik és persze nem hibáztathatom érte azt, ami a tényleges profit növekményt generálta. Nem mondhatja azt a MOL, hogy rekord 658 millió dollár profitot csináltunk mert az ársapka miatt megnőtt a forgalmunk mondjuk 50%-kal, de ha nem lett volna az ársapka, akkor ez 693 milliárd lett volna, ha piaci áron adjuk el, mert az ársapka miatt nőtt meg a forgalom. Ez zsonglőrködés a számokkal és szavakkal és a féligazságokkal. Ezt teszi a kormány is és bizony sokan nyalják be.
Részemről lezártam, mert a józan ész ezt diktálja.
Ha te szerinted az okozta a MOL ekkora profitját hogy más benzinkutakon nem lehetett üzemanyagot venni és kénytelen volt szinte mindenki a MOL kuton venni üzemanyagot ezáltal profithoz jutattni a MOL-t akkor az OMV miért nem csinálta ugyanezt ? Akkor meg csak két kúthoz lehetett volna menni. Ráadasul ha jol tudom akkor az OMV csak a saját kutjait töltötte itthon. Tehát akkor az OMV-nek nem lett volna jo ha mondjuk most hogy a MOL nem tudott finomítani akkor egyeduliként monopol helyzetbe kerülni egy nemzetközi piacon ?
Amugy meg leirtad hogy lehet kiszamitani, 480 x tavalyi forgalom x idén megnövekedett forgalom. Dolgoztam MOL közvetlen leányvállaltnál, a MOL-nál olyan szigoru szabályzás van hogy mindenről hitelesített dokumentumokat kell bemutatni, állando szamítasokat végeznek naprol napra. A legutolso fillérrel is el kell tudni számolni minden egyes beruházásnál minden befektetésnél es még lehetne sorolni. Azért ne legyünk olyan naivak hogy azthisszük hogy a MOL-nál nem számolták ki akár minden nap hogy mennyi üzemanyagtöltö állomást tudnak ellátni és hogy mennyi üzemanyagot tudnak finomítani naponta. Fogyasztás növekedéssel kapcsolatban: ->
De hogy tényeket irjak :
Benzin fogyasztás esetében 2022. január és 2022. augusztusa közötti növekedés az unioba:
Portugalia :20,6 %
Szlovákia : 20,56 %
Belgium: 18,65%
Szlovénia: 18,52%
Írország : 18,41 %
Lítvánia: 13,98%
Franciaország: 13,91%
Spanyolország: 12,54%
Lengyelország: 10,76 %
Málta:9,9%
Magyarország : 9,56%
Luxemburg : 8,64%
Olaszország: 8,63%
Ausztria : 8,02%
EU-27 : 7,83%
Cehország: 6,63%
Németország : 5,26%
Gázolaj fogyasztás esetében a növekedés 2022.január és augusztus között :
Málta : 31,83%
Szlovénia : 21,67%
Magyarország : 12,32%
Ciprus: 10,86%
Szlovákia : 10,24%
Portugália :10,12%
Írország: 8,46%
Görögország: 7,75%
Bulgária: 7,44%
Németország: 6,19%
Lengyelország: 4,43%
Horvátország: 4,38%
Spanyolország: 2,86 %
EU-27 : 2,63%
Olaszország:2,43%
Csehország: 2,14
A rekord nyereségre pedig csak annyit írnék hogy a MOL nem is hozta nyilvánosságra hogy milyen finomítoi árrés volt ebben az évben. Ebből csak arra lehet következtettni hogy bizony a 480 forintos üzemanyagon is lehetett haszon.