Csak kp-val fizetnek?ikarus93 írta:Hollandia.

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. december 7., szerda 15:48
Csak kp-val fizetnek?ikarus93 írta:Hollandia.
HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2022. december 7., szerda 15:39
HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. december 7., szerda 15:39
HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2022. december 7., szerda 15:38
HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2022. december 7., szerda 15:19
nmate írta:2017-be én is mennék, aztán vennék kecót, hogy oldottad meg tesó?ikarus93 írta: Olvasva ezeket a híreket Magyarországról. Örülök hogy leléptem onnan 2017be.![]()
HozzászólásSzerző: nmate » 2022. december 7., szerda 15:06
2017-be én is mennék, aztán vennék kecót, hogy oldottad meg tesó?ikarus93 írta: Olvasva ezeket a híreket Magyarországról. Örülök hogy leléptem onnan 2017be.
HozzászólásSzerző: cart » 2022. december 7., szerda 14:32
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. december 7., szerda 13:45
HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. december 7., szerda 13:18
HozzászólásSzerző: sander » 2022. december 7., szerda 12:51
Ha te szerinted az okozta a MOL ekkora profitját hogy más benzinkutakon nem lehetett üzemanyagot venni és kénytelen volt szinte mindenki a MOL kuton venni üzemanyagot ezáltal profithoz jutattni a MOL-t akkor az OMV miért nem csinálta ugyanezt ? Akkor meg csak két kúthoz lehetett volna menni. Ráadasul ha jol tudom akkor az OMV csak a saját kutjait töltötte itthon. Tehát akkor az OMV-nek nem lett volna jo ha mondjuk most hogy a MOL nem tudott finomítani akkor egyeduliként monopol helyzetbe kerülni egy nemzetközi piacon ?kiserik írta: Azért ne nézzük egymást teljesen hülyének. Ez eddig nem a Fidesz szavazók szintje volt.
Ha tudom, hogy az ársapka miatt megnövekedik a forgalmam jócskán 25+%-kal (ez ténylegesen sokkal több, mint 25%, de nem tudom és nincs kedvem utána nézni, hogy a többi résztvevő mennyi üzemanagot hozott be tavaly az országba), akkor azt is tudom, hogy az ársapka miatt nem tudom 650-750 Ft-ért adni, csak 480Ft-ért. Ok-okozat. Nem számolhatok úgy, hogy nem veszem figyelembe azt a tényt, hogy a megnövekedett forgalmat az generálja, hogy az üzemanyagot a piaci ár alatt kell értékesítenem. Nem számolhatok úgy elvárt profitot, hogy nem veszem figyelembe a tényleges árat. Nem számolhatom el veszteségnek azt, ami nem létezik és persze nem hibáztathatom érte azt, ami a tényleges profit növekményt generálta. Nem mondhatja azt a MOL, hogy rekord 658 millió dollár profitot csináltunk mert az ársapka miatt megnőtt a forgalmunk mondjuk 50%-kal, de ha nem lett volna az ársapka, akkor ez 693 milliárd lett volna, ha piaci áron adjuk el, mert az ársapka miatt nőtt meg a forgalom. Ez zsonglőrködés a számokkal és szavakkal és a féligazságokkal. Ezt teszi a kormány is és bizony sokan nyalják be.
Részemről lezártam, mert a józan ész ezt diktálja.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. december 7., szerda 12:19
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. december 7., szerda 12:15
HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. december 7., szerda 12:08
HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. december 7., szerda 10:56
Szerintem ha ilyen lassan es ilyen ritkan kovetnek le az aktualis piacot, akkor mar reg bezartak volna az egeszet. Ahogy hehe is irta, tobbszor vegeznek szamitasokat, hogy kalkulalni tudjanak mi varhato kesobb.kiserik írta:Persze, számítható utólag és minden attól függ, hogy mikor számították azt az elvárt profitot. Ha nem nézzük az összefonódásokat és hogy ez mind egy terv része volt, akkor az ársapka előtt (mert hogy erről van szó) nem tervezhettek azzal, hogy egy év alatt jóval több mint 25%-kal több finomított olajat tudnak eladni és monopol helyzetbe kerülnek az ársapkának hála nert még nem volt ársapka.hehetheoriginal írta:![]()
hogy a zsákosfrodóba ne lenne tervezhető, számitható növekedés? minden info es változó rendelkezésre áll es ismert hozzá, nincsenek piaci ellenfelek, nagyjabol sima monopolhelyzet van, még könnyebb számolni, mint ahogy arra is lehetett számitani, hogy a magyar olyan nép/faj, hogy orrbaszájba fog mindent felvásárolni, ha valami olcsóbb.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. december 7., szerda 10:54
Ne haragudj kiserik, de maradj annal, amihez ertesz. No offense.kiserik írta:Persze, számítható utólag és minden attól függ, hogy mikor számították azt az elvárt profitot. Ha nem nézzük az összefonódásokat és hogy ez mind egy terv része volt, akkor az ársapka előtt (mert hogy erről van szó) nem tervezhettek azzal, hogy egy év alatt jóval több mint 25%-kal több finomított olajat tudnak eladni és monopol helyzetbe kerülnek az ársapkának hála nert még nem volt ársapka.hehetheoriginal írta:![]()
hogy a zsákosfrodóba ne lenne tervezhető, számitható növekedés? minden info es változó rendelkezésre áll es ismert hozzá, nincsenek piaci ellenfelek, nagyjabol sima monopolhelyzet van, még könnyebb számolni, mint ahogy arra is lehetett számitani, hogy a magyar olyan nép/faj, hogy orrbaszájba fog mindent felvásárolni, ha valami olcsóbb.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. december 7., szerda 10:33
ez nem igy működik.számítható utólag
nyilvan nem evente egyszer vegeznek felemerest meg becslest, plane, amikor ilyen dinamikusan valtoznak a dolgokakkor az ársapka előtt (mert hogy erről van szó) nem tervezhettek azzal, hogy egy év alatt jóval több mint 25%-kal több finomított olajat tudnak eladni és monopol helyzetbe kerülnek az ársapkának hála nert még nem volt ársapka.
HozzászólásSzerző: sander » 2022. december 7., szerda 10:31
Mivel olajiparban dolgozok ezért talán egy kicsit jobban rálátok. Az első részre amit irsz hogy azért volt nyereségük mert olcso orosz olajat dolgoznak fel :Dupla D írta:Nyilvános milyen nyereségük volt. Azon kevesek közé tartoznak, akik orosz olajat dolgoznak fel és adnak el. Az most lényegesen olcsóbb, mint a nyugati, ezért nekik nagyon komoly nyereségük volt ezen így is. Veszteséget meg az okozott, hogy a nyereség ennél még jóval nagyobb is lehetett volna. Tőzsdei cégnél ez lényeges.69erssam írta:
Ismerős ott dolgozott múlt hónapig, az elmúlt év nyeresége brutális volt a MOL-nak elmodása szerint(sokszorosa az elmúlt éveknek)
A gond azzal volt, hogy az emberek irreálisan sokat tankoltak az olcsó ár miatt, az OMW és társaik nem hoztak be üzemanyagot az országba, mert ilyen árak mellett már nem érte meg nekik, ezért mostanra elfogyott az üzemanyag az országban.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. december 7., szerda 10:29
Persze, számítható utólag és minden attól függ, hogy mikor számították azt az elvárt profitot. Ha nem nézzük az összefonódásokat és hogy ez mind egy terv része volt, akkor az ársapka előtt (mert hogy erről van szó) nem tervezhettek azzal, hogy egy év alatt jóval több mint 25%-kal több finomított olajat tudnak eladni és monopol helyzetbe kerülnek az ársapkának hála nert még nem volt ársapka.hehetheoriginal írta:Ez NEM tervezhető, számolható, számítható növekedés, így nem tervezhetett, várhatott el ekkora profit növekményt.![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. december 7., szerda 10:23
Ez NEM tervezhető, számolható, számítható növekedés, így nem tervezhetett, várhatott el ekkora profit növekményt.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. december 7., szerda 10:21
Nem tudom, csak logikusan próbálok gondolkodni. Magyarországon 2022.01-09 között 25%-kal több üzemanyag fogyott, mint 2021-01-09 között. Mivel ekkor már a MOL monopol helyzetben volt, a MOL növekedése még nagyobb. Ez NEM tervezhető, számolható, számítható növekedés, így nem tervezhetett, várhatott el ekkora profit növekményt.Realista24 írta:De ne idegesits mar baszki, hogy tudod, hogy mi volt a MOL altal elvart profit ebbol az uzletagbol. Vagy a MOL-nal is dolgozol?kiserik írta:
Leírtam. Ársapka nélkül nincs ekkora kereslet, nincs ekkora profit, nincs miről beszélni.
A kormánynak is arra volt jó, hogy az adókból rengeteg pénzt beszedett tűzoltásra (magas kamatú állampapírok ugyan ez). Gyakorlatilag üres az államkassza. Olyan projekteket nem tudnak kifizetni, amire már rég megkaptuk a pénzt az uniótól. Már rég be akarták szüntetni, csak nem merték a magas piaci ár miatt. Kíváncsi vagyok, hogy ez a fene nagy hiány így is fenn fog e maradni, vagy hipp hopp mostantól lesz üzemanyag, mint régen?
Jelenlévő fórumozók: 9 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem