Kizárólag vele együtt, értjük mi.BlancoMark írta: En hehe utan be nem megyek ezekre a helyekre![]()
![]()

Politika
Re: Politika
- BlancoMark
En hehe utan be nem megyek ezekre a helyekre

- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Jajajaja, te is hehetol hallottadBlancoMark írta:Ja, Hollandiaban konkretan torveny, hogy mindenhol kotelezo elerhetove tenni a kartyas fizetost. Sot, rengeteg helyen mar kp-val nem is lehet fizetni. Ez igy egy eleg random komment volt.Halfkey írta: Én évente 4-5x jártam Amszterdamba 10 éven keresztül, gyakorlatilag soha nem használtam kpt. Kurvák nem fogadják el, vagy hol nem tudtál azzal fizetni?![]()
![]()
Szerk.: es igen, a kurvak az egyetlen kivetelek, csak cash. Nem sajat info.![]()

A szalloda, amelyikben minden heten vagyok nem fogad kp-t pl.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- BlancoMark
Ja, Hollandiaban konkretan torveny, hogy mindenhol kotelezo elerhetove tenni a kartyas fizetost. Sot, rengeteg helyen mar kp-val nem is lehet fizetni. Ez igy egy eleg random komment volt.Halfkey írta: Én évente 4-5x jártam Amszterdamba 10 éven keresztül, gyakorlatilag soha nem használtam kpt. Kurvák nem fogadják el, vagy hol nem tudtál azzal fizetni?![]()

Szerk.: es igen, a kurvak az egyetlen kivetelek, csak cash. Nem sajat info.

Én évente 4-5x jártam Amszterdamba 10 éven keresztül, gyakorlatilag soha nem használtam kpt. Kurvák nem fogadják el, vagy hol nem tudtál azzal fizetni?

- M1Ö
- Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Nem. Ez így megy. Lehet haza fele megállt a boltba venni 2 kiflit, de ez akkor sincs több mondjuk 800 méternél. Sztorizhatnék még... Mikor az oviba is kocsival viszik a kicsit 200 méterről, mikor ugyanúgy 200 métert megy kocsival a boltig... És ezek különböző emberek... Egy szaros 2000+ fős faluba.De az is lehet, hogy apukanak dolga volt es arra ment eppen.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
Lehetseges, nem tudom, lehet csak belefutottunk pont azokba az uzletekbe, ahol nem volt vagy ideiglenesen nem volt elerheto a kartyas fizetes. Btw az ettermekben es a reggelizokben mindenhol kartyaval nyomtuk. Szoval lehet nagyon altalanositottam, mindenesetre feltunt, es a parom is megjegyezte.csababarca írta:na jó de az Texas, ott még lóval járnaklestat írta: èn is találkoztam ilyen jelenséggel a nyáron Austinban. Egy sima bár volt és Cash Only.![]()
Ez akkor valami covid utóhatás lehet, vagy nem tudom.RealAsensio írta:
New Yorkban tobb helyen is, vagy Conny Islanden az osszes bart vegig jartuk, es nem tudtunk kartyaval sort venniaztan egy kis kinai srac megsajnalt minket es ingyen adott ket sort
![]()
Vagy Staten Islanden a komp kikotonel sem tudtam kartyaval kavet es popcornt fizetni, csak kp-val. Engem meglepett, itthon peldaul ugy tudom, torvenyileg elo van irva, hogy kotelezo biztositani a kartyas fizetes lehetoseget.
Soha sehol nem használtam kp-t az USA-ban, legyen az metrójegy, kajálda, bolt, kioskok, bárok, éttermek, pubok, stb.
Érdekes.
Egyedül az utcai kajaárusoknál nem lehetett kártyával fizetni.
Én pont azt éreztem az USA-ban, hogy mintha állandóan csak bankkártyával lehetne létezni.

-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas, Falcaó
Az elmúlt két évben kinn éltünk az USA-ban, igaz a dél keleti részén, de többnyire kártyát használtunk éttermekben, boltokban vagy kocsmákban. Baromira szerettük, mert kértük a számlát, elvitte a kártyát-lehúzta, majd a borravaló összegét a számlán kellett feltüntetni. Ahol mi jártunk: Florida, Georgia, Luisiana, Tenessee Texas, CA, Nevada ott emlékeim szerint kártyáztunk.csababarca írta: Ez akkor valami covid utóhatás lehet, vagy nem tudom.
Soha sehol nem használtam kp-t az USA-ban, legyen az metrójegy, kajálda, bolt, kioskok, bárok, éttermek, pubok, stb.
Érdekes.
Én pont azt éreztem az USA-ban, hogy mintha állandóan csak bankkártyával lehetne létezni.
Amiben le vannak maradva hozzánk képest az a zöld gondokodás, szelektiv szemetest alig láttunk, használt olaj leadásáért nekem kellett volna fizetni stb.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
na jó de az Texas, ott még lóval járnaklestat írta: èn is találkoztam ilyen jelenséggel a nyáron Austinban. Egy sima bár volt és Cash Only.

Ez akkor valami covid utóhatás lehet, vagy nem tudom.RealAsensio írta:
New Yorkban tobb helyen is, vagy Conny Islanden az osszes bart vegig jartuk, es nem tudtunk kartyaval sort venniaztan egy kis kinai srac megsajnalt minket es ingyen adott ket sort
![]()
Vagy Staten Islanden a komp kikotonel sem tudtam kartyaval kavet es popcornt fizetni, csak kp-val. Engem meglepett, itthon peldaul ugy tudom, torvenyileg elo van irva, hogy kotelezo biztositani a kartyas fizetes lehetoseget.
Érdekes.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Realista24 írta:Mind török gondolom, esetleg arabok, nem meglepo. Azon csodalkozom, hogy itt a HB-n talaltam egyet, ahol lehet kartyazni es meg a kaja is jorikko írta: Németeknél kb a kebabosok mindegyike kp only. Legalábbis amerre én jártam ott csakis ilyenekbe futottam bele.Epp most vegeztem vele.
Úgy úgy

Mondjuk nem bánom, hogy kp-t kell leadni. Úgyis mindig tele a zsebem apróval

- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
New Yorkban tobb helyen is, vagy Conny Islanden az osszes bart vegig jartuk, es nem tudtunk kartyaval sort vennicsababarca írta: Hol nem lehet Amerikában kártyával fizetni?
Én elég sok időt töltöttem kint, de a legutolsó faluban is lehetett egy bódéban is kártyázni.
Merre jártál, és hol tapasztaltál ilyet?

- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Allianz is igy mukodik, bemesz, kartya topup, aztan koltheted....sok ertelmet nem lattam.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Ausztriában meg Németországban a legtöbb helyen ilyen nagyobb étkezdékben saját kártyát kell használni, amire valami terminálon feltöltöd a pénzt a bejáratnál, aztán utána azt hasznalod bent 
Ilyen céges kantinban meg egyetemi etkezdeben is láttam ilyet

Ilyen céges kantinban meg egyetemi etkezdeben is láttam ilyet
En Becsben akadtam ki, hogy az Ernst-Happel kellos kozepen, 55 ezer benntartozkodo emberrel nem lehetett kartyaval fizetni.
Legalabb ebben jok vagyunk. Sovany vigasz.
Legalabb ebben jok vagyunk. Sovany vigasz.

-
- Kedvenc játékosaid: Zizou, CR7
- Kedvenc csapatod: Nem is lehet kérdés
Én nyáron Németországban, Eisfeldben néztem nagyot.
Üzleti úton voltam kint és egyik nyitvatartó étteremben és kajáldában sem lehetett kártyával fizetni, sőt a szálláson sem.
Üzleti úton voltam kint és egyik nyitvatartó étteremben és kajáldában sem lehetett kártyával fizetni, sőt a szálláson sem.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Majd gondolod megmondomRemy írta: Off: Talaltal olyat, amelyik jo? Melyik volt az?En meg itt kint nem igazan ettem jo kajat, amit valahol vasaroltam.
![]()

Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Off: Talaltal olyat, amelyik jo? Melyik volt az?
En meg itt kint nem igazan ettem jo kajat, amit valahol vasaroltam.

2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Mind török gondolom, esetleg arabok, nem meglepo. Azon csodalkozom, hogy itt a HB-n talaltam egyet, ahol lehet kartyazni es meg a kaja is jorikko írta: Németeknél kb a kebabosok mindegyike kp only. Legalábbis amerre én jártam ott csakis ilyenekbe futottam bele.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Németeknél kb a kebabosok mindegyike kp only. Legalábbis amerre én jártam ott csakis ilyenekbe futottam bele.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno