OFF
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: OFF
Madridom mindent tudo nepe!
Vallalkozas inditasakor milyen olvasmanyt, konyvet tudtok ajanlani, ami segit kiboviteni az ismereteket, segit kiigazodni a vallalkozasi formak kozott es az adozassal kapcsolatban tudom fejleszteni a tudasomat?
Rengeteg ezzel kapcsolatos konyvet talaltam, de hatha tud valaki olyat ajanlani, ami egyszeruen es konnyen erthetoen elmagyaraz dolgokat az adozas vilagarol.
Rovid ismerteto: anyam ceget vennem at, es az epitoiparban mozognek elsosorban, szeretnek tobbet tudni az adozasrol, cegvezetesrol es egyeb okossagokrol.
Privatban is irhattok otleteket. Koszonom!
Vallalkozas inditasakor milyen olvasmanyt, konyvet tudtok ajanlani, ami segit kiboviteni az ismereteket, segit kiigazodni a vallalkozasi formak kozott es az adozassal kapcsolatban tudom fejleszteni a tudasomat?
Rengeteg ezzel kapcsolatos konyvet talaltam, de hatha tud valaki olyat ajanlani, ami egyszeruen es konnyen erthetoen elmagyaraz dolgokat az adozas vilagarol.
Rovid ismerteto: anyam ceget vennem at, es az epitoiparban mozognek elsosorban, szeretnek tobbet tudni az adozasrol, cegvezetesrol es egyeb okossagokrol.
Privatban is irhattok otleteket. Koszonom!

- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Most olvasok gy könyvet, Abdulrazak Gurnah Utóéletek, a tavalyi irodalmi Nobel díjas kötet.
Ebben a németek Kenyában mindenféle népek lázadását leverik, köztük a hehéket. Baszki ez egy egész népség, kezdek félni
Ebben a németek Kenyában mindenféle népek lázadását leverik, köztük a hehéket. Baszki ez egy egész népség, kezdek félni

- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Kis Musk, ugyis regen volt
Mondjuk ennek legalabb 80%ban alapnak kellett volna lenni eddig is, szerintem. Maskeppen a melo igencsak nem hatekony.
[Reportedly] Elon Musk sent an email to the staff at Tesla with his 6 rules for productivity. Unsurprisingly, it leaked.
Here they are:
1) Avoid large meetings
Large meetings waste valuable time and energy.
- They discourage debate
- People are more guarded than open
- There’s not enough time for everyone to contribute
Don’t schedule large meetings unless you’re certain they provide value to everyone.
2) Leave a meeting if you’re not contributing
If a meeting doesn’t require your:
- Input
- Value
- Decisions
Your presence is useless.
It’s not rude to leave a meeting.
But it’s rude to waste people’s time.
3) Forget the chain of command
Communicate with colleagues directly.
Not through supervisors or managers.
Fast communicators make fast decisions.
Fast decisions = competitive advantage.
4) Be clear, not clever
Avoid nonsense words and technical jargon.
It slows down communication.
Choose words that are:
- Concise
- To the point
- Easy to understand
Don’t sound smart. Be efficient.
5) Ditch frequent meetings
There’s no better way to waste everyone’s time.
Use meetings to:
- Collaborate
- Attack issues head-on
- Solve urgent problems
But once you resolve the issue, frequent meetings are no longer necessary.
You can resolve most issues without a meeting.
Instead of meetings:
- Send a text
- Send an email
- Communicate on a discord or slack channel
Don’t interrupt your team’s workflow if it’s unnecessary.
6) Use common sense
If a company rule doesn’t:
- Make sense
- Contribute to progress
- Apply to your specific situation
Avoid following the rule with your eyes closed.
Don’t follow rules. Follow principles.

Mondjuk ennek legalabb 80%ban alapnak kellett volna lenni eddig is, szerintem. Maskeppen a melo igencsak nem hatekony.
[Reportedly] Elon Musk sent an email to the staff at Tesla with his 6 rules for productivity. Unsurprisingly, it leaked.
Here they are:
1) Avoid large meetings
Large meetings waste valuable time and energy.
- They discourage debate
- People are more guarded than open
- There’s not enough time for everyone to contribute
Don’t schedule large meetings unless you’re certain they provide value to everyone.
2) Leave a meeting if you’re not contributing
If a meeting doesn’t require your:
- Input
- Value
- Decisions
Your presence is useless.
It’s not rude to leave a meeting.
But it’s rude to waste people’s time.
3) Forget the chain of command
Communicate with colleagues directly.
Not through supervisors or managers.
Fast communicators make fast decisions.
Fast decisions = competitive advantage.
4) Be clear, not clever
Avoid nonsense words and technical jargon.
It slows down communication.
Choose words that are:
- Concise
- To the point
- Easy to understand
Don’t sound smart. Be efficient.
5) Ditch frequent meetings
There’s no better way to waste everyone’s time.
Use meetings to:
- Collaborate
- Attack issues head-on
- Solve urgent problems
But once you resolve the issue, frequent meetings are no longer necessary.
You can resolve most issues without a meeting.
Instead of meetings:
- Send a text
- Send an email
- Communicate on a discord or slack channel
Don’t interrupt your team’s workflow if it’s unnecessary.
6) Use common sense
If a company rule doesn’t:
- Make sense
- Contribute to progress
- Apply to your specific situation
Avoid following the rule with your eyes closed.
Don’t follow rules. Follow principles.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Pontosan én sem emlékszem, de valami rémlik még a régi oldalról, hogy néhányan az akkori OFF topikban tartottuk az újévi bulit, és előjöttek érdekes történetek, kb. egy hétre le volt zárva utána, és repültek is néhányan, ha jól emlékszem.
Talán umek vagy istimester volt az akkori ünneprontó.

Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!

- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
tobb, mint egy evtizede pengetem itt es a regi oldalon egyutt, sokmindent lattam, de ez mi az isten ?pár éve még kercsó utcaközepéreszarok történetei meg az aberrált trollkodás volt a téma

- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Kercsó írta:fiatalság bolondság, de azért kikérem magamnak!hehetheoriginal írta: amugy imádom bazzeg, pár éve még kercsó utcaközepéreszarok történetei meg az aberrált trollkodás volt a téma, a tipik tinitopik milyendezodorthasználszon át ma már eljutott oda a brigád, hogy a gyereknemvállalás kérdése, házépítés es hasonló felnőtt témák után meg most már a vénségükre minden ízületükben fájó óbégató vénemberek kérik ki egymás tanácsát a ház előli kis priccsről, hogy milyen módszerekkel lehet enyhíteni a korral járó fájdalmakat.
várom mikor lesz először téma, hogy ki milyen koporsót akar majd magának es milyen aláfestő zenét![]()
![]()
![]()

thereisonly1ronaldo
- Kercsó
- Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham
fiatalság bolondság, de azért kikérem magamnak!hehetheoriginal írta: amugy imádom bazzeg, pár éve még kercsó utcaközepéreszarok történetei meg az aberrált trollkodás volt a téma, a tipik tinitopik milyendezodorthasználszon át ma már eljutott oda a brigád, hogy a gyereknemvállalás kérdése, házépítés es hasonló felnőtt témák után meg most már a vénségükre minden ízületükben fájó óbégató vénemberek kérik ki egymás tanácsát a ház előli kis priccsről, hogy milyen módszerekkel lehet enyhíteni a korral járó fájdalmakat.
várom mikor lesz először téma, hogy ki milyen koporsót akar majd magának es milyen aláfestő zenét![]()
![]()

#whatisyourexcuse
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Jah, furcsa is volt nekem is, mivel azt mondta, hogy bevitte toltore a masikat. De miert nem kapott ujat? Lehet igazat mondott, lehet csak borravalora palyazik. Hat, nem belolem gazdagodott meg, maradjunk annyiban___Samy___ írta:Vannak azert genyok koztuk amugy. Azt mondja, hogy lemerult a terminal, igy kp-val fizethetsz, amibol neki is jut egy kis borravalo altalaban.Realista24 írta:
En is manualrol irtam, aztan eleg eles volt a valaszod.
Bytheway, van itt futar? DPD es tarsaitol.
Most volt itt egy cirka 3 oras kesessel, majd kozolte, hogy menjek mar le, mert nagy segitseg neki idoben. Persze lementem. Mondom fizetek, ok. Kartya. Nem lehet, lemerult a terminal. Mondom jo, menjek fel es hozzak kp-t? Legyszi...Es mara meg van 60 cime.
![]()

Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- ___Samy___
Vannak azert genyok koztuk amugy. Azt mondja, hogy lemerult a terminal, igy kp-val fizethetsz, amibol neki is jut egy kis borravalo altalaban.Realista24 írta:En is manualrol irtam, aztan eleg eles volt a valaszod.Nika91127 írta:
Jó, én az itthoni viszonyokat mondom. Ittnincs ilyen képzés. Amit leírtál, az egy manuálterpiás szakember. Azok jók.
Most volt itt egy cirka 3 oras kesessel, majd kozolte, hogy menjek mar le, mert nagy segitseg neki idoben. Persze lementem. Mondom fizetek, ok. Kartya. Nem lehet, lemerult a terminal. Mondom jo, menjek fel es hozzak kp-t? Legyszi...Es mara meg van 60 cime.
![]()
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
En is manualrol irtam, aztan eleg eles volt a valaszod.Nika91127 írta:Jó, én az itthoni viszonyokat mondom. Ittnincs ilyen képzés. Amit leírtál, az egy manuálterpiás szakember. Azok jók.Steve írta: Nika, Samy. Én nem tudom ti milyen sámánokról, vagy lódoktorokról beszéltek én másról.Szerintem ti valami önjelölt gyógyítókról beszélhettek, vagy én nem tudom.
Itt a csontkovács (svédül naprapat) főiskolai képzés, lényegében gyógytornász.
Nekem lényegében kimaszírozta azokat a pontokat amiket kellett. Az meg hogy mit ér és mit nem..Kb egy hónapig kentem a nyakamat Alvedonnal, szedtem gyógyszert nem múlt el. Ez után meg igen.
Élő gyógytornászt is láttam már egyébként, mert a testvérem az.![]()
Most volt itt egy cirka 3 oras kesessel, majd kozolte, hogy menjek mar le, mert nagy segitseg neki idoben. Persze lementem. Mondom fizetek, ok. Kartya. Nem lehet, lemerult a terminal. Mondom jo, menjek fel es hozzak kp-t? Legyszi...

Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Ideje neked is szintet lépni fejben, testben, lélekben.hehetheoriginal írta: amugy imádom bazzeg, pár éve még kercsó utcaközepéreszarok történetei meg az aberrált trollkodás volt a téma, a tipik tinitopik milyendezodorthasználszon át ma már eljutott oda a brigád, hogy a gyereknemvállalás kérdése, házépítés es hasonló felnőtt témák után meg most már a vénségükre minden ízületükben fájó óbégató vénemberek kérik ki egymás tanácsát a ház előli kis priccsről, hogy milyen módszerekkel lehet enyhíteni a korral járó fájdalmakat.
![]()

- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
Jó, én az itthoni viszonyokat mondom. Ittnincs ilyen képzés. Amit leírtál, az egy manuálterpiás szakember. Azok jók.Steve írta: Nika, Samy. Én nem tudom ti milyen sámánokról, vagy lódoktorokról beszéltek én másról.Szerintem ti valami önjelölt gyógyítókról beszélhettek, vagy én nem tudom.
Nekem lényegében kimaszírozta azokat a pontokat amiket kellett. Az meg hogy mit ér és mit nem..Kb egy hónapig kentem a nyakamat Alvedonnal, szedtem gyógyszert nem múlt el. Ez után meg igen.
Élő gyógytornászt is láttam már egyébként, mert a testvérem az.![]()
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
amugy imádom bazzeg, pár éve még kercsó utcaközepéreszarok történetei meg az aberrált trollkodás volt a téma, a tipik tinitopik milyendezodorthasználszon át ma már eljutott oda a brigád, hogy a gyereknemvállalás kérdése, házépítés es hasonló felnőtt témák után meg most már a vénségükre minden ízületükben fájó óbégató vénemberek kérik ki egymás tanácsát a ház előli kis priccsről, hogy milyen módszerekkel lehet enyhíteni a korral járó fájdalmakat.
várom mikor lesz először téma, hogy ki milyen koporsót akar majd magának es milyen aláfestő zenét
várom mikor lesz először téma, hogy ki milyen koporsót akar majd magának es milyen aláfestő zenét

thereisonly1ronaldo
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Nyilván attól függ mi a gond és mit hogyan kell orvosolni.kiserik írta:Steve írta: Voltarennel kentem a nyakamat azt akartam írni. Alvedon itt a fájdalomcsillapító.
Amúgy itt betiltották a Voltarent, csak recepre lehet venni.![]()
Pedig az jó cucc volt ha fájt valami.
Ezekkel a szarokkal és a nyugati orvoslás egyik részével pont ez a baj: tünetet kezel és nem a kiváltó okot szünteti meg. Voltarennel bekened és nem érzed, hogy baj van. Naprapat meg megszünteti a becsípődést és nincs tovább baj.
De abszolút, ahogy írtam nekem a kenőcs szart sem ért egy idő után, a fájdalomcsillapító sem. Kis zúzódásokra, húzódásokra szerintem jó a Voltaren, nekem segített mindig. Egy dolgot bánok, hogy nem mentem el előbb a naprapathoz anno.
Mindegy R24 nagyfiú, eldönti majd hogy mit csinál. A codidos sztori szerintem nem annyira hihető, amivel meg akarták győzni.

Ezekkel a szarokkal és a nyugati orvoslás egyik részével pont ez a baj: tünetet kezel és nem a kiváltó okot szünteti meg. Voltarennel bekened és nem érzed, hogy baj van. Naprapat meg megszünteti a becsípődést és nincs tovább baj.Steve írta: Voltarennel kentem a nyakamat azt akartam írni. Alvedon itt a fájdalomcsillapító.
Amúgy itt betiltották a Voltarent, csak recepre lehet venni.![]()
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
- Steve
Voltarennel kentem a nyakamat azt akartam írni. Alvedon itt a fájdalomcsillapító.
Amúgy itt betiltották a Voltarent, csak recepre lehet venni.
Amúgy itt betiltották a Voltarent, csak recepre lehet venni.

- Steve
Nika, Samy. Én nem tudom ti milyen sámánokról, vagy lódoktorokról beszéltek én másról.
Szerintem ti valami önjelölt gyógyítókról beszélhettek, vagy én nem tudom.
Élő gyógytornászt is láttam már egyébként, mert a testvérem az.

Élő gyógytornászt is láttam már egyébként, mert a testvérem az.

- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Lehet szarul adtam vissza a dolgot, de hogy nem kamu dumaja volt, az fix.Nika91127 írta:Összehúzza?Realista24 írta:
Igen, az enyem zsenialis, es ker vagy 6e Ftottalan emelt, mert korabban 5ezer volt.
De baszki...menni alig tudtam, egy alkalommal voltam, mondta, hogy a kovetkezo ket nap szarabb lesz mert amit csinalt, jobban osszehuzza a dolgokat, de ket nap utan erezni fogom, ahogy "kienged" a testem.
Mondtam jol van, megint valami samanhoz kuldtek a haverok. Es minden ugy volt, ahogy mondta...
Es aztan semmi presszio a reszerol, hogy gyere meg vissza negyszer, hogy biztos, ami tuti legyen.
Hát, nem tudom ez milyen probléma volt, de ilyen kamudumát...
A nyaki-háti panaszok jellemzően gyöki tünetek, kezdődő sérv miatt. Ezek kezelhetőek konzervatívan, különböző gyógytorna gyakorlatokkal. Ez a "kiroppantalak, szar lesz aztán jobb"... Hát, biztosan nem oki terápia. Vagy ha erre múlik, akkor valami minimális probélma volt, ami magátll javult volna egy nyujtas-relaxalas kombora.
Semmifele roppantas es tarsai nem voltak.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
Összehúzza?Realista24 írta:Igen, az enyem zsenialis, es ker vagy 6e FtotNika91127 írta:
Jajj. Gyerekek. Ez a csontkovács dolog.
Nem tud semmit "visszakattintani". Az összes izületed egy tok veszi körül, nem tud azon "nagyot mozdítani". Inkább manuálterapeutához kell járni, egyetemi végzett gyógytornász, aki tényleg tudja mit csinál.talan emelt, mert korabban 5ezer volt.
De baszki...menni alig tudtam, egy alkalommal voltam, mondta, hogy a kovetkezo ket nap szarabb lesz mert amit csinalt, jobban osszehuzza a dolgokat, de ket nap utan erezni fogom, ahogy "kienged" a testem.
Mondtam jol van, megint valami samanhoz kuldtek a haverok. Es minden ugy volt, ahogy mondta...
Es aztan semmi presszio a reszerol, hogy gyere meg vissza negyszer, hogy biztos, ami tuti legyen.
Hát, nem tudom ez milyen probléma volt, de ilyen kamudumát...
A nyaki-háti panaszok jellemzően gyöki tünetek, kezdődő sérv miatt. Ezek kezelhetőek konzervatívan, különböző gyógytorna gyakorlatokkal. Ez a "kiroppantalak, szar lesz aztán jobb"... Hát, biztosan nem oki terápia. Vagy ha erre múlik, akkor valami minimális probélma volt, ami magátll javult volna egy nyujtas-relaxalas kombora.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Igen, az enyem zsenialis, es ker vagy 6e FtotNika91127 írta:Jajj. Gyerekek. Ez a csontkovács dolog.Realista24 írta:
De, pont ez van. Csak próbálják a “covidistak” belemagyarázni hogy ez nem attól van, hanem utohatas.
Van egy jó manualterapeutam, megyek majd hozza.
Nem tud semmit "visszakattintani". Az összes izületed egy tok veszi körül, nem tud azon "nagyot mozdítani". Inkább manuálterapeutához kell járni, egyetemi végzett gyógytornász, aki tényleg tudja mit csinál.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema