rashidm írta:
Madridom népe!
1-2 éven belül tervezzük menyasszonyommal, hogy házat vennénk. Kérdésem az, hogy ki az, aki esetleg Pest környékéről jár be Bp-re dolgozni? Tud-e valaki mondani olyan helyet - ha most kezdene el házakat nézni/fogna bele a házvásárlásba - ahol jó mondjuk a közbiztonság, tömegközlekedéssel könnyen be lehet jutni a városba?
Amiket én pl néztem, hogy jók lehetnének esetleg:
-Martonvásár, Tordas, Gyúró, Százhalombatta (az északi oldala), Dunavarsány, Dunaharaszti (ezekről azt hallottam hogy jó környék, viszonylag jó a közbiztonság).
-Gyál, Üllő, Monor, Pécel, Mogyoród, Fót, Dunakeszi, Pomáz, Solymár, Budaörs, Diósd, Tárnok (ezekről nincs infom, ezek azért lehetnének érdekesek, mert szerintem viszonylag innen könnyebb a tömegközlekedés Pestre, talán).
Aki esetleg van jó ötlete, infoja az ne tartsa magában!
Köszönöm szépen!
Szia! Dunakeszi-Göd-Vác vonalon elég sokféleképpen be lehet jutni a centrumba tomegkozlekedessel, autoval a 2/A-M0-M3 reggel 7:00-7:15 elott meg turheto, utana mar nehezkes, hazafele 16:00-17:00 kozott szinten.
Vac-Budapest kozott fel orankant jar szemelyvonat, de Gyartelepen es Felsogodon megall a gyorsitott, Vacrol meg kozvetlenul jar a zonazo orankent, delelott csak befele, delutan csak kifele. Buszok felorankent. Csucsidoszakban vannak extra jaratok is.
Ami problema, hogy errefele olcson biztosan nem talalsz hazat, egy ures telek 40 milliorol indul, ikerhazban egy lakas 70-80 millio. Godre en mar nem koltoznek a Samsung miatt, elmaradtak a fejlesztesek, a lakossag megnovekedett, itt dolgozik +5-10.000 ember, nem birja a varos. Dunakeszi fullon van. Szodliget, Szod meg turheto.
Ismerem a masik oldalt is, Pomaz-Budakalasz-Szentendre katasztrofa, en oda biztosan nem mennek. Ugyanolyan draga, mint a Duna keleti oldala, csak rosszabb a tomegkozlekedes, mert nincs vonat, a hevet meg hagyjuk. Nincs autopalya (auto ut).