A linkelt kepen ott volt, hogy mennyi jon be a hazaibol es mennyi a kulfoldibol.Professore írta:Lehet én értelmezem rosszul és akkor bocsi de a TV közvetítési jogok az globálisan értendő nem? Szóval majd mindegy mekkora ország ha a világ többi része érdeklődik a bajnokság iránt. Ettol függetlenül nem olyan rossz a helyzet a többi ligához képest de ez szerintem nem Tebas érdeme hanem egyszerűen a Real/Barca nepszerűségnek és globális szurkolói bázisnak. Ha nem tévedek rendre a klasszikus a legnézettebb párharc a bajnokságokat nézve. Pont ezért nyílik ki a bicska amikor a liga ott tesz keresztbe nekünk ahol és ahogy csak tud. Tebassal az élen...h3x0r írta: Téma: Serie A
TV-s penzek 2020/21
Nem Tebast akarom vedeni, mert a csavo a nyilatkozatai alapjan egy igazi pocs. Hogy a lehetosegeihez kepest milyen szerzodeseket kot, azt nem tudom.
Ami teny, hogy Spanyolorszag a 47 millio lakosaval a top5 bajnoksag kozul a legkisebb orszag. Az olaszok 12 millioval tobben vannak, a franciak 21-el, a nemetek 37-el, az angolok 19-el (ha az egyesult kiralysagot nezzuk; nem tudom ezt a PL szerzodest hogy kotottek).
Ha azt is figyelembe vesszuk, hogy melyik orszagban milyen gazdagok az emberek, ez a spanyol tv-s szerzodes (a hazai) igencsak eron felulinek tunik.
Tebas elott (2013-ban lett elnok) a csapatok kulon ertekesitettek a kozvetitesi jogokat, a Real - Barca paros 8-10x annyit kapott, mint barmelyik alsohazi csapat. 2015-tol a liga adja el a jogokat. A Real - Barca bevetele alig novekedett, a tobbieke megduplazodott, ha jol emlekszem, most 4x-es ez a szorzo. A PL-ben 1.5x