Halfkey írta:
Semmi torz nincsen benne, pontosan így működik. Skót viccek, cigány viccek, székely viccek, fekete humor. Minden zsidó kapzsi? Nem, mégis viccelünk vele. Minden szőke nő ostoba? Nem, mégis viccelünk vele.
Mikor nevettél utoljára egy skót viccen? És nem azért mert píszí, hanem azért mert egyszerűen ez idejétmúlt humor, sokkal frappánsabban is lehet ma már poénkodni mint a 90-es évek Móricka lapjaiban. Nem a téma, hanem a módszer amiről beszélek, egy ilyen mondat amit itt felhoztál abban marhára nem látom mi lehet vicces, egy Ricky Gervais féle szösszenet csak hogy a lenti példára ráerősítsek, durva témákban is tud vicces lenni.
Kurva az anyám? Nem. Szar poén? Szörnyen, de kibaszott vicces, ahogy egymással szemben ülve, baltaarccal anyázunk egymásnak öcsémmel, majd utána sírva nevetünk ezen az ostoba, tahó poénon.
Ezzel meg már reakció szintjén se nagyon nemtudok mit kezdeni, ha nálatok ez a poén szintje, amin sírva nevettek, akkor maximálisan elhiszem hogy neked a verd az asszonyt is humoros.
A hangsúly nem azon volt, hogy nevetek-e a skót vicceken, én személy szerint nem, mert szerintem nem vicces, de van, aki igen, mert neki vicces, és az, hogy mi a vicces, jó kérdés, mindenkinek más, hiszen te magad írtad fentebb, hogy "abban marhára nem látom mi lehet vicces"... Teljesen szubjektív, mint pl. szegény tolószékes évfolyamtársamnak az, hogy neki féláron adják a hosszúnadrágot, mert csak térdtől felfelé kell megvennie.
Ez a fölényeskedés meg nem szükséges az anyázós poénra, nem kell személyeskedésbe belemenni, finoman utalgatva arra, hogy egy unintelligens tahó vagyok, aki a saját anyja kurvázásán és nők verésén nevet, mert nem erről van szó. Szituációs poén, nem rendszeres, van pl, hogy nem értünk egyet bizonyos dolgokban az öcskössel egy vita során, ilyenkor, amikor mindkettőnk oldala helytálló és védhető, de nem jutunk dűlőre, mert máshogy látjuk a dolgokat, ekkor szokott előjönni egy-egy anyázás, és igenis vicces, mint ahogy a fentebb említett szar nap után "ha lebasz az asszony, basszál le neki te is egyet" poén is. Nekem. Nekünk. Sokaknak. Biztosan neked is vannak olyan poénjaid a barátaiddal, barátnőddel, családdal, stb., ami kizárólag nektek vicces, mert más vagy nem érti, vagy nem volt ott adott helyzetben ahol humoros volt, és lehet, hogy mindenki más furcsán fürkésző tekintettel nézne rád/rátok, hogy "ezeknek a gyökereknek hogy lehet ez vicces...?". Nem, nem gyökereztelek le sem téged, sem a családodat, mielőtt ez is félreértés tárgya lenne, potenciális példát mondtam csupán.