raul 4 ever írta:
A telex hírfolyamában volt asszem egy olyan kép, ahol látszott, hogy "csak kevesebb" a világosság, mint mindenhol máshol körbe és nem teljes sötétség van.
füst írta:
Én a tegnap előtti helyzetet láttam, nyugat-ukrajnában a 750 KV-os gerinc még kb érintetlen, de keleten már régóta nagy a kulimász.*
Pár napja írta Gabink, hogy 16 órát nem volt Kárpátalján delej.. "Kulimász" van mindenhol.. Nem értek a lovakhoz, de gondolom a hálózatot megbénítani az is elég, ha szétkapják a berendezéseket (a gépeket könnyebb eltalálni, mint a vezetékeket), amik a gerincbe rakják a töltést.
Tegnap 15 órán keresztül nem volt áram az én falumban, ezzel párhuzamosan térerő sem volt, szóval teljesen elvágva a külvilágtól. Térerő kb. 36 órán keresztül egyáltalán nem volt, kivéve a tetőn, igen, ki kellett másznom, hogy egyáltalán tudják valamit, hogy mi lehet az oka, a legmagasabb hőmérséklet +2 fok volt egész nap.
Tegnap 22 órakor lett áram, reggel 6 óráig volt, utána délig semmi. 14:50-ig volt, utána 18:50-ig semmi, és utána lett térerő is. Nálunk 3 fázis van, a fél házban van áram, az alsó emeleten és a melléképületben semmi. Nagyapám 4 éve ágybafekvő, az erkélyen keresztül van egy 30 méteres hosszabbító és elosztó segítségével rákötve az ő házuk kazánháza, hogy legalább meleg víz legyen és fűtés. Áram nincs nálunk 40 órája egyáltalán, és az utca 80%-ban sem. Rengeteg kisgyerekes család, idősek, külföldön a fél család, senki nem tud semmit egymásról napok óta, mert hiába van powerbank, vagy autós töltési lehetőség, ha nem sofőr az illető, és 15 km-re van legközelebb olyan hely, ahol van egyáltalán térerő, de áram ott sem... Vannak és lesznek is nagyobb problémák, most is kint szakad a havas eső, nem tudom meddig tűri még ez a nép, vagy a hadsereg ezt a reménytelenséget, kommentben már megy a lázadás, amikor egy-egy falu több ezres lakossága véletlenül bekapcsolva marad, amikor más hellyel párhuzamosan le kellene, hogy legyenek kapcsolva, az emberek gyűlölik azokat a falvakat, amelyek közvetlenül a határ mellett fekszenek, és a fő út azon a vezetéken fut, amelyen a határátkelő, és még nem volt szünet egyszer sem. Néhány óra múlva a két szembeszomszédnál eljön a 48. óra áram nélkül. Senkinek nem veszik a telefont az energiaügynél. Amíg vették, mutogattak a polgármesteri hivatalokra, ők mutogattak az energiahivatalra, mostmár senki nem elérhető. Katasztrófa.