OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
maestrito46

Re: OFF

HozzászólásSzerző: maestrito46 » 2022. november 5., szombat 12:09

valaki volt mostanság Spanyolországba?
oltás nélkül beléphetünk az országba vagy teszt szükséges? köszi előre is az infót :agree:

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2022. november 4., péntek 22:44

Érdekes ez a gyerek téma is.
Húgom 30. Párja 36. Most jön az első, elvileg lány. 80%. De a srác volt már házas, 8 évig. De egzisztenciával, hazzal, osztrák munkahellyel megáldva varja a baba jöttét. Most vettek a régi Corsa helyett ujabb Civicet - előbbi inkabb 2 személyes, gyerekkel már necces. Nem volt tervezett a gyerek, akartak, de nem most. De ha már jött, akkor "marad" elvet vallották. Es a srácon is látni, hogy naaagyon várja.

Amugy visszakanyarodva kocsi témára: sok múlik azon is, hogy ki merre lakik. Ahogy említette valaki pesten, akár becsben eleg könnyű ellenni kocsi nélkül, metroval vagy akármilyen tomegkozlekedéssel megoldható a dolog. Viszont pl Sopronból is tobb 10 ezren jarnak Ausztriába dolgozni. Idegyüttek keletről a jobb élet reményében, egyik első fizu utan már ujitjak is be az uj autot (rengeteg itt az audi, bmw, de 20+ eves és többségében fekete...). Szóval rengeteg az ingázó, igy nekik pl munkaeszköz a kocsi.

Ismerettségi körben kapásból van 3 50es nő, aki elvált, mind3 otthagyott mindent, csak hogy eljöhessen. Ez a másik oldal. Vélhetően szar volt a házasság,, menekülni akartak. Ellenpélda az anyám, aki egy szaros bőrönddel jött a házasságba, de neki minden IS kellett volna. Addig nem akart elmenni, míg meg nem kapja a jussát. Nemhiaba van rengeteg penzügyileg kifosztott férfi a nagyvilágban, sztárvilágban dettó.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. november 4., péntek 13:09

'shutterisland írta: meglep a szavazas, mert a "nem szeretnek" es a "meg nem tudom mit szeretnek" az 22% jelen pillanatban, magamtol kb 5%-ot tippeltem volna erre a kettore egyutt es 95-ot a mar van vagy akarok majd opciokra.

Semmi meglepo nincs ebben szerintem, nagyjabol megfelel az atlagos tarsadalmi normanak.
Ahogy az is, hogy a gyerekeseknel meg meg mindig a ket gyerek viszi a primet is.

Legalabbis az en tapasztalataim es szeles ismerosi korbol kiindulva.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. november 4., péntek 13:07

amugy jok ezek a filo temak, en pl 50 szazalekban ezek miatt vagyok itt es csak a masik fele a foci.

regen azert ez nem igy volt, de a forum nagy resze egyutt nott fel tinibol felnotte, at is alakult kisse az egesz.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. november 4., péntek 12:16

Gyerekvállalás, túl sok ember a Földön, akarva akaratlanul az Utopia sorozat jut eszembe. Kéne újrázni.

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2022. november 4., péntek 11:49

Ami a gyermekvállalást illeti...
Olyan is van ( még engem is biztattak ) akik ara szavaznak, hogy majd az asszony felneveli, de csináljon bárki. Fizetni kell a gyerektartást. Pont. Letudva !

Meg aki 40-50 között vállal harmadikat, de "természetes" úton nem lehetett nekik, így keresztül ment mindenféle procedúrán és aztán már ki is hordta. Sok -sok ideje van, az anyagiak még "sokabb"... De a mostani párjával már nem lehet. EÜ " megoldotta". Így most az idejét és pénzét , mindenét is neki szenteli majd. Ő így teljesíti ki a mindennapjait.

Aztán olyan is akad, aki a másik véglet. Csinált véletlen, le se szarja, de van neki papíron. Viszont már 50+ és az életben nem akar, mert ő most éli gyerekkorát és nem akarja elbaszni az életét egy gyerekkel. Mókás, mikor egy másik egyénnel beszélnek erről a témáról, akinek már van 4 családja....

Mindenféle ember van, és felfogás. Biztos hogy nem mind egészséges szemlélet, de ez van.

szrk:
De már az öngyilkos hajléktalanoknál tartunk, bocs :mrgreen:
Pedig ez nem vicces. :(
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2022. november 4., péntek 11:38

Nem gyenge ahogy az élet talán legszebb ajándékától a gyermekvállalástól pillanatok alatt eljutottatok az öngyilkosságig🤣🤣

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. november 4., péntek 11:37

Faust írta:
gutihaz14 írta: az komoly. csk azt nem ertem hogy ket csaladi hazzal hogy jottel el ket zsak ruhaval es semmi tobbel? ennyire ki akartal lepni hogy semmi sem kell inkabb csak lelephess?
Ha megnezed a magyarorszagi hajlektalanokat, 90%-uk ferfi. Tulnyomo tobbseguk a valast kovetoen kerult utcara. Ebben persze nem kovetelnek noi kvotat. :kalapos:

A németeknél jól ki van találva. Itt nincs olyan, hogy automatikusan mindent is a nőnek ítélnek. Nagybátyám a válása után maradt a lakásban , a gyerekek szintén maradtak nála. Holott a feleség nem volt se alkesz, se drogos , egy jól szituált nő volt és mégis bukott mindent.
Hogy miért? Mert a nagybátyám nevén volt az utolsó zokni is.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. november 4., péntek 10:45

egyebkent ha egyre tobb az ongyilkos, akkor egyre kevesebb az ongyilkos ?

bocs. :mrgreen:

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. november 4., péntek 10:41

Az igaz, hogy tobb a ferfi ongyilkos de sokkal tobb a noi ongyilkossagi kiserletek szama. A kulonbseg wz, hogy a ferfiak olyan modszert valasztanak amibe tenylegesen is belelehet halni

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. november 4., péntek 10:37

Nem csak magyarorszagi helyzet ez, elismert tény hogy a társasolomból legkiszorítottabb csoportokban (hajléktalan, öngyilkos, stb) is felülreprezentáltak a férfiak. Persze ez nagyon nem fekete-fehér téma, mert ettől még valóban a leggazdagabbak között is sokkal több a férfi.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. november 4., péntek 10:16

Faust írta:
gutihaz14 írta: az komoly. csk azt nem ertem hogy ket csaladi hazzal hogy jottel el ket zsak ruhaval es semmi tobbel? ennyire ki akartal lepni hogy semmi sem kell inkabb csak lelephess?
Ha megnezed a magyarorszagi hajlektalanokat, 90%-uk ferfi. Tulnyomo tobbseguk a valast kovetoen kerult utcara. Ebben persze nem kovetelnek noi kvotat. :kalapos:
szeretlek Faust :mrgreen: :sziv: :kalapos:

árad a szeretet pentek van :lol:
thereisonly1ronaldo

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. november 4., péntek 10:07

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. november 4., péntek 9:58

El Sie7e írta:
hehetheoriginal írta: bocs az offert az offban, de hogy a faszba lehet kitorolni messengerben, hogy akivel valaha beszeltem, azok a mai napig megjelennek a chat listaban, ha online vannak? :lol:
beállítod adott embereket kivételnek, hogy ne lássanak elérhetőnek (elérhető állapot: kikapcsolva egyeseknek, szépen beirkálod egyesével azokat akiket nem akarsz látni), de ezt én eddig csak gépről találtam meg, az üzeneteket megnyitva, azon belül a beállítások
:sziv: :smile:
thereisonly1ronaldo

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2022. november 4., péntek 9:58

gutihaz14 írta: es igy vallaljak gyereket es hazasodjak hogy ilyen sztorikkal jottok? :lol: :mrgreen:
Figyelj ennyi erővel semmibe se kezdjen az ember, nekem most 1eves a fiam, imadom a feleségem de a gyereked, a sajat véred teljesen más, én nagyon sajnalom akinek nem lehet, azt is akinek nem kell, de addig ameddig nincs sajatod nem erzed ugy se mit hagysz ki, el nem lehet kepzelni. Ha olyan parod van akivel azt mondod na tőle akarok gyereket akkor nincs mit filozni, en ugy voltam vele, tudtam tőle kell gyerek, de lehet szétmegyunk 10ev mulva, sose tudhatod akkor se fogom banni, persze neha felbasz a kis nyavajas, de rohadt nagy erőt ad egy gyerek az elethez :mrgreen:

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2022. november 4., péntek 9:54

hehetheoriginal írta: bocs az offert az offban, de hogy a faszba lehet kitorolni messengerben, hogy akivel valaha beszeltem, azok a mai napig megjelennek a chat listaban, ha online vannak? :lol:
beállítod adott embereket kivételnek, hogy ne lássanak elérhetőnek (elérhető állapot: kikapcsolva egyeseknek, szépen beirkálod egyesével azokat akiket nem akarsz látni), de ezt én eddig csak gépről találtam meg, az üzeneteket megnyitva, azon belül a beállítások
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2022. november 4., péntek 9:17

'shutterisland írta:
illetve valoban azzal is osszefugghet a dolog, ki mit hozott otthonrol.
ha valaki elvalt szulok gyermeke es nem volt tul fenyes gyerekkora, az lecsapodhat ugy is, hogy "na nekem csakazertis mashogy lesz a sajat csaladommal" vagy ugy is, hogy ezaltal nem alakul ki az a csaladcentrikussag, ami aztan hajtja az embert a csaladalapitas iranyaba.
nalam inkabb az utobbi.
nekem is előbbi. nem volt egyszerű gyerekkorom, de kb 15 éves korom óta mindig megfogadtam, hogy ha nekem gyerekem lesz, akkor mindig ott leszek mellette, ameddig csak tudom.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. november 4., péntek 8:39

hogy baromira jó lenne mégegy gyerek a háznál
rendelj egyet kinabol vagy afrikabol :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:|
thereisonly1ronaldo

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. november 4., péntek 8:38

'shutterisland írta:

illetve valoban azzal is osszefugghet a dolog, ki mit hozott otthonrol.
ha valaki elvalt szulok gyermeke es nem volt tul fenyes gyerekkora, az lecsapodhat ugy is, hogy "na nekem csakazertis mashogy lesz a sajat csaladommal" vagy ugy is, hogy ezaltal nem alakul ki az a csaladcentrikussag, ami aztan hajtja az embert a csaladalapitas iranyaba.
nalam inkabb az utobbi.

dettó, csak az elöbbi. 6-7 éves koromban mentek szét szüleim, viszont baromi klassz gyerekkorom volt így is. Mondjuk ehhez kell két olyan szülő akik értelmesen tudják ezt menedzselni, anyámék mai napig jóban vannak. Máshol meg megy a vita 1 kiló kenyéren is. :hmmm:

a "csakazértis máshogy lesz a saját családommal"-ról még nem tudok nyilatkozni, mert hálistennek minden rendben otthon, semmi kényszeresség nincs a kapcsolatunkban, de nyilván ez változhat. Térjünk rá vissza 10-20 év múlva :)

Halfkey-nak meg sok sikert a harmadikhoz- :) -, nálam a két gyerek után jött az az érzés mint Realistánál, hogy baromira jó lenne mégegy gyerek a háznál, de úgy érzem az első kettőtől vennék el.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. november 4., péntek 8:34

bocs az offert az offban, de hogy a faszba lehet kitorolni messengerben, hogy akivel valaha beszeltem, azok a mai napig megjelennek a chat listaban, ha online vannak? :lol:
thereisonly1ronaldo

Vissza: