Tjacks írta:
Nyilván nem tudhatom hogy ezt milyen hangvétellel írod - lemondó,semleges,stb - de nem vagy még fiatal ahhoz hogy elvesd az ötletet? Mindenféle kötekedés nélkül kérdezem, csupán kiváncsi vagyok mert egyre több embertől hallom ugyanezt és megmondom őszintén eléggé elszomorít, mindamellett hogy sajnos bőven van lehetőség érvelni a gyerekvállalás ellen.
Tudom nem nekem szántad a kérdést, de szeretnék én is válaszolni erre.
Én ennek a világnak nem akarok gyereket. Az én életem teljesen átlagos a mai világban. Szerető szülők neveltek fel, mindent megadtak nekem, amit tudtak, sőt még többet is, ezt elmondhatom így 31 éves férfiként. A 28 éves húgomnak is segítettek, illetve segítenek mindenben.
Én ugyanezt az életszínvonalat akarom tartani és ha lenne gyerekem ugyanazt szeretném neki megadni mint a szüleim nekem adtak anno. A probléma a hirtelen változó világ miatt van, emiatt ezeket a dolgokat, nem fogom tudni megadni neki. Éppen van most barátnőm, és úgy érzem nem hagyna el, de amennyi csalódás ért, már senkiben sem bízok. Már pedig egy gyereknek mind a két szülő kell. Emellett az asszony idősebb is nálam, és úgy látom, hogy ő se akarja ezt.
A másik ok az a mai világban uralkodó bizonytalanság. Egyik pillanatról a másikra földönfutóvá válhatsz és egy háborús konfliktus vagy egy járvány -mindkettő mesterségesen generált a véleményem szerint- előidézhet, akár 2 év alatt is államcsődöt vagy azt, hogy lefagy a p*csád télen. Tudom voltak ennél rosszabb idők a történelemben és fennmaradtunk, de engem ez nem nyugtat meg.
A harmadik ok a zsarolásszerű gyermekvállalás. Bele akar kényszeríteni ez a kormány ebbe, mindenféle támogatást megadna -ami amúgy nem elég lóf*szra se-, és még egyes munkahelyeken munkaidő kedvezmény, stb. is jár a gyerekre, de ha nem tudod a támogatásban írt feltételeket teljesíteni többszörösen meglakolsz érte.
Összességében tehát a legfontosabb, hogy a gyermekem ne szenvedjen, már pedig ebben a világban fog, úgyhogy köszi, de nem, bármennyire is szép dolog a gyermekvállalás.