OFF
- tomi_b
- Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
- Kedvenc csapatod: 15!
Re: OFF
Én megértem és valamilyen szinten tisztelem is azokat, akik a nagy árral (gondolok itt az általános közvéleményre) szemben vagy akár saját maguk tulajdonságait jól felismerve (önzőség, egyéb kizáró okok) nem akarnak gyereket vállalni. Én nem így gondolkodom, de hogy ők igen, nekem nem probléma.
Nekem bár nincs gyerekem, de mindenképpen szeretnék. Nagyon nehezen tántorítana el bármi is attól, hogy legyen. Hogy valakit nevelhessek, taníthassak, valakiből jó embert faraghassak és átadhassak neki minden olyan dolgot, amit én a szüleimtől/családomtól kaptam - kiegészítve a saját élettapasztalataimmal.
Azt már persze el sem tudom mondani, le sem tudom írni, hogy mekkora öröm lehet közös élményeket átélni a kis csemetével, mert ezt csak az tudja, akinek van gyermeke. Remélem én is mihamarabb megtapasztalom.
Nekem bár nincs gyerekem, de mindenképpen szeretnék. Nagyon nehezen tántorítana el bármi is attól, hogy legyen. Hogy valakit nevelhessek, taníthassak, valakiből jó embert faraghassak és átadhassak neki minden olyan dolgot, amit én a szüleimtől/családomtól kaptam - kiegészítve a saját élettapasztalataimmal.
Azt már persze el sem tudom mondani, le sem tudom írni, hogy mekkora öröm lehet közös élményeket átélni a kis csemetével, mert ezt csak az tudja, akinek van gyermeke. Remélem én is mihamarabb megtapasztalom.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Valamilyen szintem megertem a kollegat, azonban oriasi szerencseje volt, hogy a nagyszulei nem igy gondolkodtak, mert akkor ma nem tudna ide irogatni jo esellyel.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
bocs a dupláért nem tudtam már szerkeszteni.
szóval azért ment az upvote mert az összes logikusnak tűnő ellenérvet felsorolta, sajnos látom ismerőseim körébe hogy zuhannak meg a hírektől az emberek, életkedv semmi,zárkóznak befele. Nyilván ez nem jó, de megértem ha valaki annyira szorong hogy ezt nem akarja tovább vinni/adni.
+ annyi még hogy bár szoktam aggódni a jövőjükért, de a mérleg nyelve mindig afelé billent hogy jó hogy így döntöttünk, feleségem az kb a numberone ősanya kategória, minden megvan benne ami kell. én meg hozom az átlagot
szóval azért ment az upvote mert az összes logikusnak tűnő ellenérvet felsorolta, sajnos látom ismerőseim körébe hogy zuhannak meg a hírektől az emberek, életkedv semmi,zárkóznak befele. Nyilván ez nem jó, de megértem ha valaki annyira szorong hogy ezt nem akarja tovább vinni/adni.
+ annyi még hogy bár szoktam aggódni a jövőjükért, de a mérleg nyelve mindig afelé billent hogy jó hogy így döntöttünk, feleségem az kb a numberone ősanya kategória, minden megvan benne ami kell. én meg hozom az átlagot

Plane annak tukreben, hogy kb 2 eve elunk “szarul”, elotte 10-12 evig olyan konjuktura volt amit meg nem latott a vilag.
A csaladtamogatasos zsarolas meg netto baromsag, senki nem fog pisztolyt a fejedhez hogy vallalj harom gyereket, aki ebben az orszagban mostansag lakashitelt vesz fel annak ugyis annyi, akar gyerek van akar nincs.
Mindazonaltal en teljes mellszelesseggel kiallok azok mellett, akik nem akarnak gyereket vallalni, en abszolut megertem, iszonyat nyomaszto a jovo gondolata manapsag. Vagy csak fejben/lelekben hianyzik valami, es ezzel a vilagon semmi baj nincs. Azzal van a baj, hogy tizezrek ennek ellenere vallalnak tobb gyereket, olyanok, amik magukat sem tudjak eltartani, na ha valami miatt bele lehet talpalni a csaladtamogatasi rendszerbe, akkor az ez (tobbek kozott).
Parttalan vita, amig nincs meg a belso motivacio, addig nem is kell vallalni, ha valamitol szenvedni fog a gyerek, azok az olyan szulok, akik csak azert csinaltak hogy ne kelljen annyi hitelt felvenni.
A csaladtamogatasos zsarolas meg netto baromsag, senki nem fog pisztolyt a fejedhez hogy vallalj harom gyereket, aki ebben az orszagban mostansag lakashitelt vesz fel annak ugyis annyi, akar gyerek van akar nincs.
Mindazonaltal en teljes mellszelesseggel kiallok azok mellett, akik nem akarnak gyereket vallalni, en abszolut megertem, iszonyat nyomaszto a jovo gondolata manapsag. Vagy csak fejben/lelekben hianyzik valami, es ezzel a vilagon semmi baj nincs. Azzal van a baj, hogy tizezrek ennek ellenere vallalnak tobb gyereket, olyanok, amik magukat sem tudjak eltartani, na ha valami miatt bele lehet talpalni a csaladtamogatasi rendszerbe, akkor az ez (tobbek kozott).
Parttalan vita, amig nincs meg a belso motivacio, addig nem is kell vallalni, ha valamitol szenvedni fog a gyerek, azok az olyan szulok, akik csak azert csinaltak hogy ne kelljen annyi hitelt felvenni.
-
Én gyerekesként dobtam az upvote-ot a kollegára, még úgyis hogy tudom mekkora királyság úgy hazaérni a kis szarosokhoz hogy eldobom az agyam, kurvára szar lenne nékülük.
Hazudnék ha azt mondanám nem aggaszt ami rájuk vár, ez is tény.

Hazudnék ha azt mondanám nem aggaszt ami rájuk vár, ez is tény.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
fura ilyet olvasni, hogy a mai vilagban milyen nehéz, amikor messze de messze most elunk a legjobban, pláne europaban, valaha is a tortenelem soran. soha nem volt ennyi lehetosege az embernek.
mindig lehet indokot, kifogast, okot talalni, hogy legyen gyerek vagy hogy ne legyen gyerek, sosem lesz tokeletes pillanat vagy idoszak hozza.
meggyozni senkit sem lehet, vagy jon belulrol valami, vagy nem.
mindig lehet indokot, kifogast, okot talalni, hogy legyen gyerek vagy hogy ne legyen gyerek, sosem lesz tokeletes pillanat vagy idoszak hozza.
meggyozni senkit sem lehet, vagy jon belulrol valami, vagy nem.
thereisonly1ronaldo
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
A kis nyugati polgár fél, hogy nem tudna jogsit adni azonnal a gyereknek, ezért inkább nem csinál (gyereket), fuck felelősség, közben Afrikában meg Ázsiában lépésenként pottyantanak egyet a nők, hogy legyen redundancia

- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
erre ment a pluszegy.
kettonk kozt meg a kulonbseg annyi, hogy en meg amugy sem vagyok csaladcentrikus, es inkabb vagyok onzo mint felelossegteljesen onfelaldozo.
szoval te inkabb a korulmenyek miatt mondasz le, engem meg a korulmenyek csak megerositenek.
plusz egy szemelyes extra, a mostani parom idosebb nalam par evvel es neki mar van egy gyereke, aki mar lassan lassan felnott, ugyhogy ez akkor is akadaly lenne, ha en akarnek.
kettonk kozt meg a kulonbseg annyi, hogy en meg amugy sem vagyok csaladcentrikus, es inkabb vagyok onzo mint felelossegteljesen onfelaldozo.
szoval te inkabb a korulmenyek miatt mondasz le, engem meg a korulmenyek csak megerositenek.
plusz egy szemelyes extra, a mostani parom idosebb nalam par evvel es neki mar van egy gyereke, aki mar lassan lassan felnott, ugyhogy ez akkor is akadaly lenne, ha en akarnek.
- R. Carlos
- Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos
Tudom nem nekem szántad a kérdést, de szeretnék én is válaszolni erre.Tjacks írta: Nyilván nem tudhatom hogy ezt milyen hangvétellel írod - lemondó,semleges,stb - de nem vagy még fiatal ahhoz hogy elvesd az ötletet? Mindenféle kötekedés nélkül kérdezem, csupán kiváncsi vagyok mert egyre több embertől hallom ugyanezt és megmondom őszintén eléggé elszomorít, mindamellett hogy sajnos bőven van lehetőség érvelni a gyerekvállalás ellen.
Én ennek a világnak nem akarok gyereket. Az én életem teljesen átlagos a mai világban. Szerető szülők neveltek fel, mindent megadtak nekem, amit tudtak, sőt még többet is, ezt elmondhatom így 31 éves férfiként. A 28 éves húgomnak is segítettek, illetve segítenek mindenben.
Én ugyanezt az életszínvonalat akarom tartani és ha lenne gyerekem ugyanazt szeretném neki megadni mint a szüleim nekem adtak anno. A probléma a hirtelen változó világ miatt van, emiatt ezeket a dolgokat, nem fogom tudni megadni neki. Éppen van most barátnőm, és úgy érzem nem hagyna el, de amennyi csalódás ért, már senkiben sem bízok. Már pedig egy gyereknek mind a két szülő kell. Emellett az asszony idősebb is nálam, és úgy látom, hogy ő se akarja ezt.
A másik ok az a mai világban uralkodó bizonytalanság. Egyik pillanatról a másikra földönfutóvá válhatsz és egy háborús konfliktus vagy egy járvány -mindkettő mesterségesen generált a véleményem szerint- előidézhet, akár 2 év alatt is államcsődöt vagy azt, hogy lefagy a p*csád télen. Tudom voltak ennél rosszabb idők a történelemben és fennmaradtunk, de engem ez nem nyugtat meg.
A harmadik ok a zsarolásszerű gyermekvállalás. Bele akar kényszeríteni ez a kormány ebbe, mindenféle támogatást megadna -ami amúgy nem elég lóf*szra se-, és még egyes munkahelyeken munkaidő kedvezmény, stb. is jár a gyerekre, de ha nem tudod a támogatásban írt feltételeket teljesíteni többszörösen meglakolsz érte.
Összességében tehát a legfontosabb, hogy a gyermekem ne szenvedjen, már pedig ebben a világban fog, úgyhogy köszi, de nem, bármennyire is szép dolog a gyermekvállalás.
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa
- 'shutterisland
nem csak a koltsegek emelkedese miatt emelkedik, hanem mert ez is olyan, mint a cigaretta, stb.
akinek kell, az megveszi 2000 forintert vagy 2500-ert is egy dobozt, szoval ha fel miller+ egy jogsi akkor is tele vannak bookolva az oktatok.
oktato is inkabb vallal 5 tanulot ugyanannyiert, mint eddig 10-et, mert ugy is lesz, es meg maganelete is lesz meg kevesbe lesz idegroncs 40 evesen.
akinek kell, az megveszi 2000 forintert vagy 2500-ert is egy dobozt, szoval ha fel miller+ egy jogsi akkor is tele vannak bookolva az oktatok.
oktato is inkabb vallal 5 tanulot ugyanannyiert, mint eddig 10-et, mert ugy is lesz, es meg maganelete is lesz meg kevesbe lesz idegroncs 40 evesen.
ebbe a temaba 1x belementunk, de mivel a forum nagy resze csalados, ezert emlekeim szerint eleg kapufa volt.gyerekvállalás
- hehetheoriginal
nekem az volt sokkolo, hogy huzamosabb ideig tarto (ertsd par honapos) kulfoldon tartozkodas utan mikor eloszor beultunk egy etterembe - nothin fancy just ordinary normal food - BP-n, majnem kiköptem a rágót, mikor megláttam az étlapon az árakat.Ne basszatok mar fel, hogy fel miska egy jogsi. Nekem 10-ben lett meg, mindenen atmentem elsore, 130-140 kozott fizettem.
simán europai szinvonalon az árak, kibaszott durva.
sőt, pl ausztriaban olcsobb egy csomo dolog. még talán az eves autopalyamatrica is.
de az ettermek, plázák utcák tele mindig allandoan, mindenutt uj autok, iphone-ok.
közben rohad az egesz rendszer ahogy van belulrol.
szoval conclusion: szavazz megint a fideszre isten barma.
verjembele inkabb hallgatok liladiszkogépet
https://www.youtube.com/watch?v=7IgrlI2 ... scoMachine
thereisonly1ronaldo
- ___Samy___
Jogos, de ez engem akkor is sokkolt. 500 ezer egy jogsi, kocsi meg meg sehol.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
850 Ft az üzemanyag. A kocsik egyre dragabbak, stb.stb.stb. Minden nott, csak a fizuk nem, legalabbis nem ilyen mertekben.___Samy___ írta: Ne basszatok mar fel, hogy fel miska egy jogsi. Nekem 10-ben lett meg, mindenen atmentem elsore, 130-140 kozott fizettem.
Hova fajult ez is... Bar ugy latom manapsag sokkal inkabb szukseg van az autora, mint korabban barmikor. Egy gyerek mar kb ugy szuletik meg, hogy elkesett vagy le van maradva. Nem tetszik az irany, az fix.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- ___Samy___
Ne basszatok mar fel, hogy fel miska egy jogsi. Nekem 10-ben lett meg, mindenen atmentem elsore, 130-140 kozott fizettem.
Hova fajult ez is... Bar ugy latom manapsag sokkal inkabb szukseg van az autora, mint korabban barmikor. Egy gyerek mar kb ugy szuletik meg, hogy elkesett vagy le van maradva. Nem tetszik az irany, az fix.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
-
Nyilván nem tudhatom hogy ezt milyen hangvétellel írod - lemondó,semleges,stb - de nem vagy még fiatal ahhoz hogy elvesd az ötletet? Mindenféle kötekedés nélkül kérdezem, csupán kiváncsi vagyok mert egyre több embertől hallom ugyanezt és megmondom őszintén eléggé elszomorít, mindamellett hogy sajnos bőven van lehetőség érvelni a gyerekvállalás ellen.'shutterisland írta: en elkezdtem a covid elott, de aztan abbamaradt es nem is folytattam egyelore.
majd egyszer azert megcsinalom, hogy ki legyen pipalva.
itt angliaban (foleg friss jogsiskent, mert magas a biztositas) eleg draga fenntartani, a szuk utcak es a parkolohelyek hianyaban az ut szelen levo autok miatt borzaszto a kozlekedes, szerintem rosszabb, mint otthon.
gyerek nincs, nem is lesz, munkahely kozel van, nagyjabol par kilometeres korben mozgok altalaban, a bevasarlast online kiszallitassal csinaljuk, igy abszolut nem szukseges auto.
inkabb vettem egy 125-os mocit amivel megoldok 99%-ban mindent es meg elvezeti faktora is van.
asszonynak amugy van autoja, de kb 5x van beinditva egy evben, mert o is inkabb besetal dolgozni 10 perc alatt mert kocsival is kb fele annyi lenne.
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
Vidék, 22km-re van a munkahelyem és kocsival járok minden nap. Napi szinten 2 órát nyerek kocsival a tömegközlekedéshez képest, az heti 10 óra az életembe, amit hasznosítani tudok bármire. (Persze általában faszságokra baszom el ezt az időt is, de az most mind1
)
Még nincs családom, de már most is nagyon tudom értékelni az extra időt, el sem tudom képzelni mennyire fontos lesz ez a hétköznaponként 2 óra+ majd család mellett.
Bp más, 5 percenként jön egy villamos vagy metró és eljutsz bárhova. Itt azért, amikor óránként indul csak egy busz nagyon hasznos a kocsi.

Még nincs családom, de már most is nagyon tudom értékelni az extra időt, el sem tudom képzelni mennyire fontos lesz ez a hétköznaponként 2 óra+ majd család mellett.
Bp más, 5 percenként jön egy villamos vagy metró és eljutsz bárhova. Itt azért, amikor óránként indul csak egy busz nagyon hasznos a kocsi.
- hehetheoriginal
Hehe olyan vagy mint a leggázabb gyerek az osztályban: megismétled újra a poénod mert abban bízol azért nem röhög senki mert nem hallották. Hallottuk, csak szar volt
A szemünkkel van a baj nem a hallásunkkal.

- 'shutterisland
en elkezdtem a covid elott, de aztan abbamaradt es nem is folytattam egyelore.
itt angliaban (foleg friss jogsiskent, mert magas a biztositas) eleg draga fenntartani, a szuk utcak es a parkolohelyek hianyaban az ut szelen levo autok miatt borzaszto a kozlekedes, szerintem rosszabb, mint otthon.
gyerek nincs, nem is lesz, munkahely kozel van, nagyjabol par kilometeres korben mozgok altalaban, a bevasarlast online kiszallitassal csinaljuk, igy abszolut nem szukseges auto.
inkabb vettem egy 125-os mocit amivel megoldok 99%-ban mindent es meg elvezeti faktora is van.
asszonynak amugy van autoja, de kb 5x van beinditva egy evben, mert o is inkabb besetal dolgozni 10 perc alatt mert kocsival is kb fele annyi lenne.
- pergabor
- Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Békéscsabán tanultam, igaz az a suli volt a legdrágább a körzetben(de kb az egyetlen értelmes is) lehet azért volt annyiRemy írta:Főváros?pergabor írta:
2010-ben az 1800 ft egész jónak számított, nekem 2008-ban volt 2500ft/óra.![]()