OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Faust
El director de fotografía

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. november 3., csütörtök 14:26

Plane annak tukreben, hogy kb 2 eve elunk “szarul”, elotte 10-12 evig olyan konjuktura volt amit meg nem latott a vilag.

A csaladtamogatasos zsarolas meg netto baromsag, senki nem fog pisztolyt a fejedhez hogy vallalj harom gyereket, aki ebben az orszagban mostansag lakashitelt vesz fel annak ugyis annyi, akar gyerek van akar nincs.

Mindazonaltal en teljes mellszelesseggel kiallok azok mellett, akik nem akarnak gyereket vallalni, en abszolut megertem, iszonyat nyomaszto a jovo gondolata manapsag. Vagy csak fejben/lelekben hianyzik valami, es ezzel a vilagon semmi baj nincs. Azzal van a baj, hogy tizezrek ennek ellenere vallalnak tobb gyereket, olyanok, amik magukat sem tudjak eltartani, na ha valami miatt bele lehet talpalni a csaladtamogatasi rendszerbe, akkor az ez (tobbek kozott).

Parttalan vita, amig nincs meg a belso motivacio, addig nem is kell vallalni, ha valamitol szenvedni fog a gyerek, azok az olyan szulok, akik csak azert csinaltak hogy ne kelljen annyi hitelt felvenni.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. november 3., csütörtök 14:19

Én gyerekesként dobtam az upvote-ot a kollegára, még úgyis hogy tudom mekkora királyság úgy hazaérni a kis szarosokhoz hogy eldobom az agyam, kurvára szar lenne nékülük. :)

Hazudnék ha azt mondanám nem aggaszt ami rájuk vár, ez is tény.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. november 3., csütörtök 14:04

fura ilyet olvasni, hogy a mai vilagban milyen nehéz, amikor messze de messze most elunk a legjobban, pláne europaban, valaha is a tortenelem soran. soha nem volt ennyi lehetosege az embernek.
mindig lehet indokot, kifogast, okot talalni, hogy legyen gyerek vagy hogy ne legyen gyerek, sosem lesz tokeletes pillanat vagy idoszak hozza.
meggyozni senkit sem lehet, vagy jon belulrol valami, vagy nem.
thereisonly1ronaldo

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. november 3., csütörtök 14:02

A kis nyugati polgár fél, hogy nem tudna jogsit adni azonnal a gyereknek, ezért inkább nem csinál (gyereket), fuck felelősség, közben Afrikában meg Ázsiában lépésenként pottyantanak egyet a nők, hogy legyen redundancia :lol:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. november 3., csütörtök 13:57

erre ment a pluszegy.

kettonk kozt meg a kulonbseg annyi, hogy en meg amugy sem vagyok csaladcentrikus, es inkabb vagyok onzo mint felelossegteljesen onfelaldozo.
szoval te inkabb a korulmenyek miatt mondasz le, engem meg a korulmenyek csak megerositenek.

plusz egy szemelyes extra, a mostani parom idosebb nalam par evvel es neki mar van egy gyereke, aki mar lassan lassan felnott, ugyhogy ez akkor is akadaly lenne, ha en akarnek.

R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2022. november 3., csütörtök 13:37

Tjacks írta: Nyilván nem tudhatom hogy ezt milyen hangvétellel írod - lemondó,semleges,stb - de nem vagy még fiatal ahhoz hogy elvesd az ötletet? Mindenféle kötekedés nélkül kérdezem, csupán kiváncsi vagyok mert egyre több embertől hallom ugyanezt és megmondom őszintén eléggé elszomorít, mindamellett hogy sajnos bőven van lehetőség érvelni a gyerekvállalás ellen.
Tudom nem nekem szántad a kérdést, de szeretnék én is válaszolni erre.

Én ennek a világnak nem akarok gyereket. Az én életem teljesen átlagos a mai világban. Szerető szülők neveltek fel, mindent megadtak nekem, amit tudtak, sőt még többet is, ezt elmondhatom így 31 éves férfiként. A 28 éves húgomnak is segítettek, illetve segítenek mindenben.

Én ugyanezt az életszínvonalat akarom tartani és ha lenne gyerekem ugyanazt szeretném neki megadni mint a szüleim nekem adtak anno. A probléma a hirtelen változó világ miatt van, emiatt ezeket a dolgokat, nem fogom tudni megadni neki. Éppen van most barátnőm, és úgy érzem nem hagyna el, de amennyi csalódás ért, már senkiben sem bízok. Már pedig egy gyereknek mind a két szülő kell. Emellett az asszony idősebb is nálam, és úgy látom, hogy ő se akarja ezt.

A másik ok az a mai világban uralkodó bizonytalanság. Egyik pillanatról a másikra földönfutóvá válhatsz és egy háborús konfliktus vagy egy járvány -mindkettő mesterségesen generált a véleményem szerint- előidézhet, akár 2 év alatt is államcsődöt vagy azt, hogy lefagy a p*csád télen. Tudom voltak ennél rosszabb idők a történelemben és fennmaradtunk, de engem ez nem nyugtat meg.

A harmadik ok a zsarolásszerű gyermekvállalás. Bele akar kényszeríteni ez a kormány ebbe, mindenféle támogatást megadna -ami amúgy nem elég lóf*szra se-, és még egyes munkahelyeken munkaidő kedvezmény, stb. is jár a gyerekre, de ha nem tudod a támogatásban írt feltételeket teljesíteni többszörösen meglakolsz érte.

Összességében tehát a legfontosabb, hogy a gyermekem ne szenvedjen, már pedig ebben a világban fog, úgyhogy köszi, de nem, bármennyire is szép dolog a gyermekvállalás.
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. november 3., csütörtök 13:23

nem csak a koltsegek emelkedese miatt emelkedik, hanem mert ez is olyan, mint a cigaretta, stb.
akinek kell, az megveszi 2000 forintert vagy 2500-ert is egy dobozt, szoval ha fel miller+ egy jogsi akkor is tele vannak bookolva az oktatok.
oktato is inkabb vallal 5 tanulot ugyanannyiert, mint eddig 10-et, mert ugy is lesz, es meg maganelete is lesz meg kevesbe lesz idegroncs 40 evesen.

gyerekvállalás
ebbe a temaba 1x belementunk, de mivel a forum nagy resze csalados, ezert emlekeim szerint eleg kapufa volt.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. november 3., csütörtök 11:53

Ne basszatok mar fel, hogy fel miska egy jogsi. Nekem 10-ben lett meg, mindenen atmentem elsore, 130-140 kozott fizettem.
nekem az volt sokkolo, hogy huzamosabb ideig tarto (ertsd par honapos) kulfoldon tartozkodas utan mikor eloszor beultunk egy etterembe - nothin fancy just ordinary normal food - BP-n, majnem kiköptem a rágót, mikor megláttam az étlapon az árakat.
simán europai szinvonalon az árak, kibaszott durva.
sőt, pl ausztriaban olcsobb egy csomo dolog. még talán az eves autopalyamatrica is.
de az ettermek, plázák utcák tele mindig allandoan, mindenutt uj autok, iphone-ok.
közben rohad az egesz rendszer ahogy van belulrol.

szoval conclusion: szavazz megint a fideszre isten barma.

verjembele inkabb hallgatok liladiszkogépet
https://www.youtube.com/watch?v=7IgrlI2 ... scoMachine
thereisonly1ronaldo

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. november 3., csütörtök 11:26

Jogos, de ez engem akkor is sokkolt. 500 ezer egy jogsi, kocsi meg meg sehol.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. november 3., csütörtök 11:24

___Samy___ írta: Ne basszatok mar fel, hogy fel miska egy jogsi. Nekem 10-ben lett meg, mindenen atmentem elsore, 130-140 kozott fizettem.

Hova fajult ez is... Bar ugy latom manapsag sokkal inkabb szukseg van az autora, mint korabban barmikor. Egy gyerek mar kb ugy szuletik meg, hogy elkesett vagy le van maradva. Nem tetszik az irany, az fix.
850 Ft az üzemanyag. A kocsik egyre dragabbak, stb.stb.stb. Minden nott, csak a fizuk nem, legalabbis nem ilyen mertekben.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. november 3., csütörtök 11:13

Ne basszatok mar fel, hogy fel miska egy jogsi. Nekem 10-ben lett meg, mindenen atmentem elsore, 130-140 kozott fizettem.

Hova fajult ez is... Bar ugy latom manapsag sokkal inkabb szukseg van az autora, mint korabban barmikor. Egy gyerek mar kb ugy szuletik meg, hogy elkesett vagy le van maradva. Nem tetszik az irany, az fix.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. november 3., csütörtök 11:11

'shutterisland írta: en elkezdtem a covid elott, de aztan abbamaradt es nem is folytattam egyelore.
majd egyszer azert megcsinalom, hogy ki legyen pipalva.

itt angliaban (foleg friss jogsiskent, mert magas a biztositas) eleg draga fenntartani, a szuk utcak es a parkolohelyek hianyaban az ut szelen levo autok miatt borzaszto a kozlekedes, szerintem rosszabb, mint otthon.

gyerek nincs, nem is lesz, munkahely kozel van, nagyjabol par kilometeres korben mozgok altalaban, a bevasarlast online kiszallitassal csinaljuk, igy abszolut nem szukseges auto.
inkabb vettem egy 125-os mocit amivel megoldok 99%-ban mindent es meg elvezeti faktora is van.

asszonynak amugy van autoja, de kb 5x van beinditva egy evben, mert o is inkabb besetal dolgozni 10 perc alatt mert kocsival is kb fele annyi lenne.
Nyilván nem tudhatom hogy ezt milyen hangvétellel írod - lemondó,semleges,stb - de nem vagy még fiatal ahhoz hogy elvesd az ötletet? Mindenféle kötekedés nélkül kérdezem, csupán kiváncsi vagyok mert egyre több embertől hallom ugyanezt és megmondom őszintén eléggé elszomorít, mindamellett hogy sajnos bőven van lehetőség érvelni a gyerekvállalás ellen.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2022. november 3., csütörtök 11:02

Vidék, 22km-re van a munkahelyem és kocsival járok minden nap. Napi szinten 2 órát nyerek kocsival a tömegközlekedéshez képest, az heti 10 óra az életembe, amit hasznosítani tudok bármire. (Persze általában faszságokra baszom el ezt az időt is, de az most mind1 :mrgreen: )
Még nincs családom, de már most is nagyon tudom értékelni az extra időt, el sem tudom képzelni mennyire fontos lesz ez a hétköznaponként 2 óra+ majd család mellett.

Bp más, 5 percenként jön egy villamos vagy metró és eljutsz bárhova. Itt azért, amikor óránként indul csak egy busz nagyon hasznos a kocsi.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. november 3., csütörtök 10:07

Akkor ne irogass, hogy van elado alsogatyad nick cartertol
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. november 3., csütörtök 10:03

Hehe olyan vagy mint a leggázabb gyerek az osztályban: megismétled újra a poénod mert abban bízol azért nem röhög senki mert nem hallották. Hallottuk, csak szar volt :) A szemünkkel van a baj nem a hallásunkkal.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. november 3., csütörtök 10:01

en elkezdtem a covid elott, de aztan abbamaradt es nem is folytattam egyelore.
majd egyszer azert megcsinalom, hogy ki legyen pipalva.

itt angliaban (foleg friss jogsiskent, mert magas a biztositas) eleg draga fenntartani, a szuk utcak es a parkolohelyek hianyaban az ut szelen levo autok miatt borzaszto a kozlekedes, szerintem rosszabb, mint otthon.

gyerek nincs, nem is lesz, munkahely kozel van, nagyjabol par kilometeres korben mozgok altalaban, a bevasarlast online kiszallitassal csinaljuk, igy abszolut nem szukseges auto.
inkabb vettem egy 125-os mocit amivel megoldok 99%-ban mindent es meg elvezeti faktora is van.

asszonynak amugy van autoja, de kb 5x van beinditva egy evben, mert o is inkabb besetal dolgozni 10 perc alatt mert kocsival is kb fele annyi lenne.

pergabor
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: pergabor » 2022. november 3., csütörtök 8:41

Remy írta:
pergabor írta:

2010-ben az 1800 ft egész jónak számított, nekem 2008-ban volt 2500ft/óra. :kalapos:
Főváros?
Békéscsabán tanultam, igaz az a suli volt a legdrágább a körzetben(de kb az egyetlen értelmes is) lehet azért volt annyi :D Eredetileg 2 ezerel indult, de pár óra után szólt az oktató, hogy a nagyfőnök emelt, ezért 2500-ban kell folytatni :roll: :lol:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. november 3., csütörtök 8:28

h3x0r írta:
hehetheoriginal írta: fontosabb téma: aki közületek elkapott tegnap este backstreeet boysos alsogatyat, kaptam privit halfkeytol meg zirotol, hogy szivesen atvennek kisebb osszeg elleneben :mrgreen:
gondolom vallalod a szallitast. :mrgreen:
van vegyvedelmi ruhám, még a covid előtti idokbol, mikor még a magyar dexter pályafutás lebegett a szemeim elott (csak aztan par rosszul sikerult demo munka utan mas iranyba tereltem eletem fonalat)

erdekel? összekötlek az arcokkal, akik el tudtak csipni egy két ferfibugyit tegnap. marmint virtualisan, nem zsákvarró cérnával. :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. november 3., csütörtök 8:24

pergabor írta:
Remy írta: Off: De brutál mennyire elszálltak az árak. 2010-ben csináltam a jogsit, 1800 forint / óra. Most meg 6-7+ ezer / óra. Kegyetlen.
2010-ben az 1800 ft egész jónak számított, nekem 2008-ban volt 2500ft/óra. :kalapos:
Főváros?

Amúgy nem tudom, hogy mondjuk Pécsen, ahol csináltam a többi autósiskola mennyiért csinálta. Lehet, hogy volt szórás és 2-300 forint különbség.
h3x0r írta:
hehetheoriginal írta: fontosabb téma: aki közületek elkapott tegnap este backstreeet boysos alsogatyat, kaptam privit halfkeytol meg zirotol, hogy szivesen atvennek kisebb osszeg elleneben :mrgreen:
Bannt kapna akkor is.... csak nem a fórumról. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. november 3., csütörtök 8:22

Vissza: