Vagy egy jo Okocha.
Ezen gondolkodtam en is amugy, hozzatartozik szerintem az is, hogy iszonyat penzek mozognak mar a fociban, minden az eredmenynek van alavetve, es ennek szellemeben nevelkednek a lurkok is. Tul van taktikazva, tul fizikai, ha egy utanpotlascsapatot kikuldenenek a palyara abban a szellemben, hogy tokmindegy mennyit kapsz, csak lojj eggyel tobbet, csunyan felmosnak veluk a padlot, vagy epp az edzot basznak ki paros labbal, hogy mit kepzel, nem ert hozza. Nem a jatek szeretete vagy epp a szorakoztatas/szorakozas a cel, csak az eredmeny, mindemellett iszonyatosan tul vannak fizetve a legnagyobb faek balfaszok is, minek tanulna meg jobban focazni, minek jarna plusz edzesre? Ezert lehet az, hogy kikoptak a faszabb jatekosok a kozep/kiscsapatokbol, hat hol van a Depor, akiknel tizeniksz evig(!) nem tudtunk nyerni, a negyedosztalyban? Hol van az a Mallorca, akik ellen a galaktikus eraban nem mertem meccset nezni mert az volt a kerdes, harmat vagy negyet vagnak? Hol vannak a Vicente/Ayala fele arcok a Valenciabol?
Jol lekepezi az egesz szituaciot, hogy ha van egy olyan akcio valamelyik meccsunkon, ahol neadjisten ket jatekos is zsinorban egyerintoben passzolja tovabb a lasztit (rendszerint Benzema es Modric, mert rajtuk kivul kb mindenki allitgatja a labdat), mar elcsoppen mindenki, a megy a meccs topikban, hogy gyerekek focaa vaaaan, hat nem is olyan regen errol szolt a spanyol bajnoksag egesze, most a tetves fetrengesrol es gurizesrol, buszozasrol, ciganykodasrol, mint a mindenkori olasz pontvadaszat. En abszolut hehe mellett vagyok abban, hogy a mai futball egy rakas szar, es abban is, hogy ez mar nem lesz jobb. Az viszont egyfajta nosztalgikus ostobasag, hogy mindent a futball (altalunk velt) aranykorahoz merunk mert ahhoz kepest nyilvan minden szar, csak sajat magunkat keseritjuk meg vele. A mai mercekkel es standardekkel kell gondolkodni, es abban sajnos nem sajnos, egy rengeteg mindenben “fejletlen” Vini szupersztar, mert mindezek ellenere rendelkezik olyan attributumokkal, amelyekkel sok megnevezett klasszis kepessegekkel biro jatekos soha nem birt.
Nyilvan mas kerdes ha barmifele dontesi pozicioban lennenk az ugyben, de attol ovjon meg minket az eg hogy hehepapa valami hasonlo kozelebe keruljon.