a magyar vérkiemelkedően okos

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. október 27., csütörtök 14:05
a magyar vérkiemelkedően okos
HozzászólásSzerző: Steve » 2022. október 27., csütörtök 13:51
HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2022. október 27., csütörtök 13:44
,,(mivel kitiltani nem tudom a forumrol meg)”Realista24 írta: A van gyereked kerdesbe sikerult sokat belelatnodpedig csak szimplan nem emlekeztem, vagyis nem voltam biztos benne, mert valami remlett, hogy meg pici. De visszakeresni nem fogok
![]()
En nem azt irtam, hogy a pedagogus nevelje meg, hanem, hogy a gyerek nem tudja elkezdeni ugy az iskolat 7 evesen, hogy mar nem kapott elozetesen "nevelest" mastol is, mint a szulei/nagyszulei.
Es mivel a gyerek okos es oszinte, ezert az ovodaban kapott normakat hazaviszi, az mar mas kerdes, hogy mennyire nyomjak el ezt benne, de attol fuggetlenul, ha otthon tavolrol sem ismertetik meg vele a tisztelet jelenteset, de ovodaban az ovonok igen, akkor mar van osszehasonlitasi alapja, es ha mas nem, ott tudja, hogy mik a normak.
Aztan hazamegy es kutyaba se nezi a szuleit, tesojat, tengerimalacat, de tudja, ha az oviba megy, akkor Kati neni teljesen mas.
De ha oviban sem tanitjak erre, akkor ki sem alakulhat benne ez a fajta norma, igy persze, hogy boszme lesz. Ilyenkor van remeny a szulo oldalarol, hogy hiaba egy idiota Kati neni, aki pl. azt jatszatta a gyerekekkel, hogy hallottak (a nev kitalalt reszemrol, a tortenet sajnos nem) vagy abszolut nem foglalkozott veluk a sajat traumaja miatt, a szulo mutathatja neki az utat.
Suliban mar nagyon nehez, mert pl. az en kolkom eleg tisztelettudo, nem csaladtagokkal kifejezetten, aztan ahogy egyre nagyobb a bizalom, ugy enyhul ez is, mert tobbet enged meg, mondjuk velem. De most van par haverja, akik szarba sem nezik a tobbi gyereket es tanart, es neha elfelejti, hogy hol is van, es beleall nagyszulokbe, stb...es itt jon kepbe nalam a tanar, hogy ezeket mind suliban szedi ossze es hozza haza.
Ezert irtam, hogy a legtobb idot ott van, es boven van ido nekik az alapveto ertekek atadasara, nagyjabol az also vegeig, mert utana mar nincs remeny szerintem sem.
Pl. Mark ugy 3-4 eves kora ota hallgatja tolem a "Köszön, kér, megköszön, elköszön" mantratmindig mondtam neki, hogy ha ez a negy dolog megy, mar egesz jo reszebe tartozol a mai fiataloknak
amikor elfelejti valamelyiket, csak ranezek, szemmel verek (mivel kitiltani nem tudom a formurol meg), es mar mondja, tudom apa... "Köszön, kér, megköszön, elköszön".
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 27., csütörtök 13:26
HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 27., csütörtök 12:57
Előre leszögezem, hogy amiket eddig megosztottál magadról, abból nekem úgy tűnik, hogy te nem tartozol a hülye szülők közé, de ez a poszt most nagyon olyanra sikerült. Mindenki hibás, csak én nem és a gyerekem nem. Ugyan ezt leírhatnám úgy is, hogy: ""neveljék meg a bölcsődében, óvodában, iskolában, mert én nem tudtam"". Egy gerek előtt mindig, minden körülmények között a szülője lesz az első számú példa. Tőle tanulja el a legfontosabb normákat. Elég sok olyan tapasztalatom van, hogy anyukák 3 hónap múlva abbahagyják a szoptatást, semmi nem indokolja a bölcsit, de bedugják a gyereket, mert magukkal akarnak foglalkozni. A gyerek fél éves korától a tablet előtt él, eszik, létezik, mert úgy könnyebb. A kicsi mindent megkap, mert egyébként hisztizik, azt meg anya/apa nem bírja, és amúgy is, anya/apa annak idején nem kapott meg semmit. Már nagyon pici korban beadják különböző foglalkozásaokra, mondván ""nincs idejük vele foglalkozni"". Természetesen itt kivételt képeznek azok, akiknek a megélhetése (megélhetés, nem jobb mód) függ azon, hogy anya/apa dolgozik éjt napallá téve. A legnehezebb dolog a gyerek nevelés ezen a világon, és sajnos a mai ember elég kényelmes, így ott próbálja könnyíteni a dolgát, ahol tudja. És akkor ezek mellett ott vannak a társadalmi normák. Ott van ferni példája. a diák ordítozik a tanárral, ez a 10. balhéja és akkor a szülők kiveszik a suliból. Régen a 3. balhé után kirúgták volna az iskolából és mehetett volna szégyenkezve ahová akar és kalap, de mára ezt már nem szabad, mert sérti a fiszem-faszom jogait a taknyosnak meg a szülőnek.Realista24 írta:A sulit megelozi az ovoda es sok esetben a bölcsi, ahol ebben a szellemben kellene mar foglalkozni veluk.kiserik írta:
Persze, csak baszhatja a pedagógus, ha a gyerek 7 évesen úgy érkezik meg az iskolába, hogy ő a FŐNÖK, neki mindent lehet, mert ezt nevelték bele 7 éven keresztül. Azt a 7 évet soha nem fogja behozni az iskolában eltöltött idő, főleg nem ilyen társadalmi normák mellett. Világ szégyene, hogy rendőr kell az iskolába azért, hogy megvédje a pedagógusokat. Erről sok mindenki tehet, de főleg a mai modern szülők.
Amugy meg, ne beszeljunk mar 7 evrol, amikor a barmilyen norma atadasa nem tud hamarabb kezdodni 3-4 eves kornal.
Van gyereked amugy?
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. október 27., csütörtök 12:33
Halfkey írta:Hasonlítsd össze ezt az állításod az eredetivel, nehogymár tõlem legyen kötekedés hogy a szélsõséges állítással nem értettem egyetNah ebbe tessék belekötni félkulcs Uram:kalapos:Ha felütjük a nagyotmondunk labdákat, ne csodálkozzunk ha lecsapják.
Ráadásul többször kihangsúlyozva hogy szerintem, az én tapasztalatom, stb., nehogy megbántsam a lelkeket. #whatmorecanyoudo
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 27., csütörtök 12:20
A sulit megelozi az ovoda es sok esetben a bölcsi, ahol ebben a szellemben kellene mar foglalkozni veluk.kiserik írta:Persze, csak baszhatja a pedagógus, ha a gyerek 7 évesen úgy érkezik meg az iskolába, hogy ő a FŐNÖK, neki mindent lehet, mert ezt nevelték bele 7 éven keresztül. Azt a 7 évet soha nem fogja behozni az iskolában eltöltött idő, főleg nem ilyen társadalmi normák mellett. Világ szégyene, hogy rendőr kell az iskolába azért, hogy megvédje a pedagógusokat. Erről sok mindenki tehet, de főleg a mai modern szülők.Realista24 írta:
Tovabbra is az a helyzet, hogy a gyerek tobb (aktiv) idot tolt iskolaban, mint otthon.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. október 27., csütörtök 12:06
Hasonlítsd össze ezt az állításod az eredetivel, nehogymár tõlem legyen kötekedés hogy a szélsõséges állítással nem értettem egyetNah ebbe tessék belekötni félkulcs Uram:kalapos:
HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 27., csütörtök 12:06
Persze, csak baszhatja a pedagógus, ha a gyerek 7 évesen úgy érkezik meg az iskolába, hogy ő a FŐNÖK, neki mindent lehet, mert ezt nevelték bele 7 éven keresztül. Azt a 7 évet soha nem fogja behozni az iskolában eltöltött idő, főleg nem ilyen társadalmi normák mellett. Világ szégyene, hogy rendőr kell az iskolába azért, hogy megvédje a pedagógusokat. Erről sok mindenki tehet, de főleg a mai modern szülők.Realista24 írta:Tovabbra is az a helyzet, hogy a gyerek tobb (aktiv) idot tolt iskolaban, mint otthon.kiserik írta:
A tiszteletet nem az iskolában kell megtanítani. Általában akkor már késő, illetve mikor visszakerül a közegébe, akkor visszaesik. Sajnos ilyen lett/ilyenné tették a társadalmunk.
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. október 27., csütörtök 11:59
hol írom hogy nem én hoztam Padre?Halfkey írta:Hát ember, persze hogy van különbség, de innen indultunk ki, nem én hoztam be a szarik bele kifejezéstTjacks írta:
Nyilván arra alapozol amit tőlük hallasz, látsz.![]()
Már csak egy gondolat : a "Szarni a gyerekekre" és a " full fókusz" között is vannak - szerintem - lépcsőfokok.
De itt már képbe jön a hivatás érzet is, mert csak a jó bértől nem lesz valaki szuper-király tanár, ezt adom.![]()
HozzászólásSzerző: ferni » 2022. október 27., csütörtök 11:40
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. október 27., csütörtök 11:38
Erre céloztam a játszóteres példámmal. Már oviban "elkészül" a gyerek. És ahogy múlik az idő, egyre nehezebb ezt kontrollálni.kiserik írta:
A tiszteletet nem az iskolában kell megtanítani. Általában akkor már késő, illetve mikor visszakerül a közegébe, akkor visszaesik. Sajnos ilyen lett/ilyenné tették a társadalmunk.
ez igaz, de abban egyetértek kiserikkel, hogy a gyerek az iskolába - ideális esetben - már úgy érkezik meg hogy a szüleitől megtanulta, elleste az alapvető viselkedési formákat.Realista24 írta:
Tovabbra is az a helyzet, hogy a gyerek tobb (aktiv) idot tolt iskolaban, mint otthon.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. október 27., csütörtök 11:36
Hát ember, persze hogy van különbség, de innen indultunk ki, nem én hoztam be a szarik bele kifejezéstTjacks írta:Nyilván arra alapozol amit tőlük hallasz, látsz.Halfkey írta:
Elfogadom hogyha szelektív/szubjektív az állításom, de én nem ismerek egyetlen olyan tanárt sem aki szarna a gyerekekre, és elég sok a családban mind a pedagógus, mind a kisgyerek/szülő.
![]()
Már csak egy gondolat : a "Szarni a gyerekekre" és a " full fókusz" között is vannak - szerintem - lépcsőfokok.
De itt már képbe jön a hivatás érzet is, mert csak a jó bértől nem lesz valaki szuper-király tanár, ezt adom.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 27., csütörtök 11:33
Tovabbra is az a helyzet, hogy a gyerek tobb (aktiv) idot tolt iskolaban, mint otthon.kiserik írta:A tiszteletet nem az iskolában kell megtanítani. Általában akkor már késő, illetve mikor visszakerül a közegébe, akkor visszaesik. Sajnos ilyen lett/ilyenné tették a társadalmunk.Realista24 írta:
Vannak meg egyeb forrasaim isde szerencsere olyan a kolyok, hogy elmondja a frankot...neha mondjuk nem kene
![]()
![]()
Tisztelet...nem csak a tanarok irant nincs meg sok gyerekben es felnottben, hanem senki irant. A heti enek meg rajzorak fele helyett ilyenekkel (is) kene foglalkozni, es akkor lenne esely a kevesbe korcs tarsadalom felnovesenek.
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. október 27., csütörtök 11:32
Nyilván arra alapozol amit tőlük hallasz, látsz.Halfkey írta:Elfogadom hogyha szelektív/szubjektív az állításom, de én nem ismerek egyetlen olyan tanárt sem aki szarna a gyerekekre, és elég sok a családban mind a pedagógus, mind a kisgyerek/szülő.Én sem azt állítom hogy csak a bér rendezéssel megoldódna minden. De álszentség lenne azt állítani hogy nem ez az egyik gyengepontja a jelenlegi rendszernek.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 27., csütörtök 11:18
A tiszteletet nem az iskolában kell megtanítani. Általában akkor már késő, illetve mikor visszakerül a közegébe, akkor visszaesik. Sajnos ilyen lett/ilyenné tették a társadalmunk.Realista24 írta:Vannak meg egyeb forrasaim ishehetheoriginal írta:
ez a: jol van az hagyjál már fater, minden sinen van
amugy nyilvan van pár iskola az orszagban, ahol mar csak a nagy szamok torvenye alapjan jo tanarok vannak, senki nem mondta, hogy mind kuka.
de az is biztos, hogy a gyerekek - es a szulok - nagy resze manapsag egy bizonyos kor felett kurvara nem tiszteli a tanarokat, szegeny csatlosnak latja oket, akarmennyire is normalis az adott tanar.
foleg ha felmillios iphonenal szaladgal a gyerek, ami koztudottan 2-3 tanári havi bér...de szerencsere olyan a kolyok, hogy elmondja a frankot...neha mondjuk nem kene
![]()
![]()
Tisztelet...nem csak a tanarok irant nincs meg sok gyerekben es felnottben, hanem senki irant. A heti enek meg rajzorak fele helyett ilyenekkel (is) kene foglalkozni, es akkor lenne esely a kevesbe korcs tarsadalom felnovesenek.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 27., csütörtök 11:15
HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. október 27., csütörtök 11:13
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. október 27., csütörtök 10:59
Elfogadom hogyha szelektív/szubjektív az állításom, de én nem ismerek egyetlen olyan tanárt sem aki szarna a gyerekekre, és elég sok a családban mind a pedagógus, mind a kisgyerek/szülő.Én sem azt állítom hogy csak a bér rendezéssel megoldódna minden. De álszentség lenne azt állítani hogy nem ez az egyik gyengepontja a jelenlegi rendszernek.
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. október 27., csütörtök 10:28
nézd azzal nem vitatkozom hogy a létszám miatt a figyelem jobban megoszlik, ez szimpla matek, nyilván igaz az állításod.Halfkey írta:Pontosan ez volt az analógia lényege. Nem szarik az ember bele az ügyfélbe, és a tanár se a gyerekbe de nyilvánvalóan nem tud ugyanannyira figyelni minden egyes gerekre 10 osztályban mintha csak 5-ben kellene.Kevesebb ügyfél nem lehet, nem fejlődik a vállalat.Növekedni kell minden tekintetben, nagyjából ez a világ - még jelenlegi - rendje.
Ez meg csak tovább ront a helyzeten. Gyerek rögtön tudja hogy nyeregben van, tanárnak lefőttek. Ez sem segít a motiváció fenntartásában.cart írta: Nekem a tanar ismerosok arra panaszkodnak, hogy a legtobb gyerek semmi nevelest nem kap otthon, az oktatast ilyen alapveto videlkedesi normak elsajatitasaval kell kezdeni. Ez normal esetben nem a tanar feladata lenne megtanitani hogy kell egy kozossegben viselkedni.
Meg amelyik gyerek nem tud viselkedni oran es zavarja a tobbieket a tanulasban azt se lehet mar nagyon megfegyelmezni, mert akkor jobb eseteben csak jonnek a szulok egybol bepanaszolni a tanart hogy megsertette a gyerek meltosagat meg hasonlok.![]()
Jelenlévő fórumozók: 12 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem