OFF
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Re: OFF
Bocsi a dupláért, ez még lemaradt:
https://www.hrportal.hu/hr/pedagogus-be ... 20109.html
de itt van ez, meg lehet nézni.
Ha Ped 2.-ben vagy, és 30 éve vagy a pályán, akkor lép a tiszta alapbéred nettó 300ezerre. És ez is csak azért, mert van a 20%-os bérpótlék, ami bármikor elvehető.
Ha nem lenne, akkor Ped 2.-ben soha nem menne az alapbéred 300ezer fölé. Hiába vagy a pályán 40 éve.
Mesterpedagógusként oké, de ott meg limitálva van az egy évben mestervizsgát tehetők száma, másrészt kell hozzá egy szakvizsga, ami 2 éves, kb 2 mill-ba fáj. vagy megfinanszírozza a tanker (általában nem, vagy ha igen, a felét) vagy nem.
https://www.hrportal.hu/hr/pedagogus-be ... 20109.html
de itt van ez, meg lehet nézni.
Ha Ped 2.-ben vagy, és 30 éve vagy a pályán, akkor lép a tiszta alapbéred nettó 300ezerre. És ez is csak azért, mert van a 20%-os bérpótlék, ami bármikor elvehető.
Ha nem lenne, akkor Ped 2.-ben soha nem menne az alapbéred 300ezer fölé. Hiába vagy a pályán 40 éve.
Mesterpedagógusként oké, de ott meg limitálva van az egy évben mestervizsgát tehetők száma, másrészt kell hozzá egy szakvizsga, ami 2 éves, kb 2 mill-ba fáj. vagy megfinanszírozza a tanker (általában nem, vagy ha igen, a felét) vagy nem.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Már 2019 óta nem, akkor voltam utoljára:D Hiányzik is az a lóvé.Realista24 írta:Csababarca minden evbe amcsiba jart melozni mondjuk....Csabi írta: ja, btw, ha már tanárokról van szó: ma reggel azt olvastam, hogy a sztrájkoló tanárokat az amerikaiak pénzelik a háttérben.
csababarca, kérlek nyilatkozz, te mennyit kapsz zsebbe!?![]()
234ezer forintot kapok nettóban.
Ebben benne van az osztályfőnöki pótlék, meg a 20%-os bérpótlék.
Ha ezek nem lennének, akkor 260ezer lenne a bruttóm, mint mindenkinek, mivel ide emelték a garantált bérminimumot (?), így a bértábla értelmetlenné vált, mert ugyanannyit kap a gyakornok, mint a 10 éve tanító ped1-es= 260ezer bruttót.
EGy kezdő ma a 20%os bérpótlékkal együtt kap 207ezret kézbe.
Én ped1-be vagyok, meg ofő, ez 27ezer pluszt jelent nettóban egy nullkilóméteres, nem osztályfőnök gyakornokhoz képest.
-> ezt csak azért írom, mert életpályamodell ugyebár, de 27ezret tudsz 5-6 év alatt ugrani a bértáblán:D ofő feladat bevállalásával.

"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Próbálok hinni abban, hogy csak véletlen egybeesés. Elolvastam amit írtál, nincs gyerekem, ez a téma még jó darabig nem érint. Zárom be a fórumot, fél órával később facebook elindít. első videó, amit feldobRealista24 írta: Nem tudom van-e meg itt valaki, akinek iskolas koru a gyereke, de en tegnap megint kiegtem, milyen barom szulok vannak.
Mark meselte, hogy az egyik osztalytarsa 20 percig sirt a suliban, mert negyes lett az angol dogaja, es igy mar nem lesz dicseretes ötös belole es a szülei ezert le fogjak cseszni.
Es nem ö az egyetlen az osztalyban, akit terrorban tartanak a szülei, a "csak az ötös az elfogadhato" jeligevel.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Csababarca minden evbe amcsiba jart melozni mondjuk....Csabi írta: ja, btw, ha már tanárokról van szó: ma reggel azt olvastam, hogy a sztrájkoló tanárokat az amerikaiak pénzelik a háttérben.
csababarca, kérlek nyilatkozz, te mennyit kapsz zsebbe!?

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Nekem a párom óvodapedagógus, és 4-5 év alatt eljutott oda, hogy kiégett és nem akar óvodában dolgozni, pedig igyekszik a gyerekekkel foglalkozni...
-Nincs jó rendszer,
-Felettesek a szülőknek adnak igazat,
-Helyettesítés esetén nincs pótlék/kedvezmény/csúsztatás (csak minimális esetben),
-A kevés pedagógushoz képest sok gyerek van egy csoportban, nem lehet mindenkivel ugyanannyit foglalkozni,
-Van ez szakdolgozat szerűségük - most nem ugrik be a neve hirtelen - amit x évenként meg kell csinálniuk, ha megcsinálod, igazából nem történik semmi (fizetésemelés ilyen bruttó 10-20k), ha nem csinálod meg akkor (ha jól tudom) nem dolgozhatsz óvodapedagógusként.
A fizetést meg sem említem, azt mindenki tudja, hogy mi van.
Ennek ellenére próbálja a gyerekek érdekeit nézni, mozgásfejlesztő tornát tart nekik... a másik része az, hogy pl. az egyik kislány az oviban felöltözik szépen egyedül, megérkezik a szülő és nála meg elvárja, hogy kb nyalja ki a seggét is... szóval szerintem egy-két mostani szülővel is elég nagy gondok vannak.
-Nincs jó rendszer,
-Felettesek a szülőknek adnak igazat,
-Helyettesítés esetén nincs pótlék/kedvezmény/csúsztatás (csak minimális esetben),
-A kevés pedagógushoz képest sok gyerek van egy csoportban, nem lehet mindenkivel ugyanannyit foglalkozni,
-Van ez szakdolgozat szerűségük - most nem ugrik be a neve hirtelen - amit x évenként meg kell csinálniuk, ha megcsinálod, igazából nem történik semmi (fizetésemelés ilyen bruttó 10-20k), ha nem csinálod meg akkor (ha jól tudom) nem dolgozhatsz óvodapedagógusként.
A fizetést meg sem említem, azt mindenki tudja, hogy mi van.
Ennek ellenére próbálja a gyerekek érdekeit nézni, mozgásfejlesztő tornát tart nekik... a másik része az, hogy pl. az egyik kislány az oviban felöltözik szépen egyedül, megérkezik a szülő és nála meg elvárja, hogy kb nyalja ki a seggét is... szóval szerintem egy-két mostani szülővel is elég nagy gondok vannak.
- Csabi
- Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
- Kapcsolat:
ja, btw, ha már tanárokról van szó: ma reggel azt olvastam, hogy a sztrájkoló tanárokat az amerikaiak pénzelik a háttérben.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Vannak meg egyeb forrasaim ishehetheoriginal írta:Legalábbis Márk elmondása alapján.
ez a: jol van az hagyjál már fater, minden sinen van
amugy nyilvan van pár iskola az orszagban, ahol mar csak a nagy szamok torvenye alapjan jo tanarok vannak, senki nem mondta, hogy mind kuka.Én nagyon féltem a felsős tanároktól, hogy milyenek lesznek.
de az is biztos, hogy a gyerekek - es a szulok - nagy resze manapsag egy bizonyos kor felett kurvara nem tiszteli a tanarokat, szegeny csatlosnak latja oket, akarmennyire is normalis az adott tanar.
foleg ha felmillios iphonenal szaladgal a gyerek, ami koztudottan 2-3 tanári havi bér...

Tisztelet...nem csak a tanarok irant nincs meg sok gyerekben es felnottben, hanem senki irant. A heti enek meg rajzorak fele helyett ilyenekkel (is) kene foglalkozni, es akkor lenne esely a kevesbe korcs tarsadalom felnovesenek.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kevesebb ügyfél nem lehet, nem fejlődik a vállalat.Halfkey írta:Én ezt nem így látom, szerintem baromira nem szarnak bele, csak kevesebben vannak X gyerekre. Kicsit olyan ez a mondatod mint amikor a főnököm arról beszél hogy mittudomén jobban kéne az ügyfél kezét fogni a folyamat alatt, többet írogatni nekik "csak úgy" is becsekkolni hogy mi van. Persze, de akkor legyen kevesebb ügyfél.hehével értek egyet, ma - arányaiban - több pedagógus szarik bele a gyerekek fejlődésébe mint régen.

Pénzből él mindenki, a tanárok is, nekem senki ne mondja hogy a jelenlegi feltételek mellett ugyanazzal a lelkesedéssel látják el a munkájukat mintha megkapnák ami - szerintem - járna nekik mind anyagilag, szakmailag.
Te ugyanúgy mennél be dolgozni ha azt éreznéd hogy egyre kevesebbet kapsz érte? Szerintem hosszú évek alatt mindenkit utolérne a beleszarok érzés. Még téged is

- hehetheoriginal
Legalábbis Márk elmondása alapján.

ez a: jol van az hagyjál már fater, minden sinen van

amugy nyilvan van pár iskola az orszagban, ahol mar csak a nagy szamok torvenye alapjan jo tanarok vannak, senki nem mondta, hogy mind kuka.Én nagyon féltem a felsős tanároktól, hogy milyenek lesznek.
de az is biztos, hogy a gyerekek - es a szulok - nagy resze manapsag egy bizonyos kor felett kurvara nem tiszteli a tanarokat, szegeny csatlosnak latja oket, akarmennyire is normalis az adott tanar.
foleg ha felmillios iphonenal szaladgal a gyerek, ami koztudottan 2-3 tanári havi bér...
thereisonly1ronaldo
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Én nagyon féltem a felsős tanároktól, hogy milyenek lesznek.
Az összes hatalmas pozitív csalódás. Mind olyan amelyik orajan én is szivesen ott lennék. Legalábbis Márk elmondása alapján.
Az összes hatalmas pozitív csalódás. Mind olyan amelyik orajan én is szivesen ott lennék. Legalábbis Márk elmondása alapján.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehetheoriginal
szépen hangzik, csak ne kérdezd meg, hogy ha ujrakezdhetné a mai fejével, akkor is ezt a pályát választja-e, ilyen korulmenyek között.gutihaz14 írta:bullshit. tobb pedagogus is van a csaladban, van aki 40+ eve es mai napig sziven viseli a gyerekek fejlodeseit. az hogy te ilyen pedagogusokkal talalkoztal vagy ezt feltetelezed az egy dolog de ne altalanosits mert a tobbseg azert gurizik meg mindig nevetseges penzert mert igenis erdekli a jovo generacio jobbatetele, fejlodeseregen jobban kezben voltak tartva a dolgok sztem, ma már a pedagogusoknak sem prioritas a gyerek fejlodese pl, plane hogy sajat maga is a beveto falatert kuzd.
nyilvan van 1-2, aki terézanya formában tényleg, oszinten a sziven viseli a gyerekek jovojét, de amikor nap mint nap, eveken at leköpést - konkrét es atvitt ertelemben is - kap pl a debil szuloktol, mikozben szamolni kell naponta, hogy mibol veszek kenyeret meg tejet, ott azert elobb utobb elfogy a turelem, es nem tart nyugdijig... (nyugdij?

az a baj, hogy azt hiszi sok ember, koztuk sajnos sok politikus is - konkretan a tv-ben kimondja az interju alatt - hogy erti, hogy nehez, de ezek a tanarok nyilvan nem a fizetesert dolgoznak, szoval miert is kéne emelni rajta.....
thereisonly1ronaldo
Én ezt nem így látom, szerintem baromira nem szarnak bele, csak kevesebben vannak X gyerekre. Kicsit olyan ez a mondatod mint amikor a főnököm arról beszél hogy mittudomén jobban kéne az ügyfél kezét fogni a folyamat alatt, többet írogatni nekik "csak úgy" is becsekkolni hogy mi van. Persze, de akkor legyen kevesebb ügyfél.hehével értek egyet, ma - arányaiban - több pedagógus szarik bele a gyerekek fejlődésébe mint régen.
de az csak egy zrikalas akart lenni. meg mindig karorvendek rajtuk. nem komolyan gondom hogy a klub tehet rola hogy 5 hulye olyan komplexusban szenved amit lattunk a felvetelekenTjacks írta:hehével értek egyet, ma - arányaiban - több pedagógus szarik bele a gyerekek fejlődésébe mint régen. Ez nem azt jelenti hogy mindegyik, de abszolút romló tendencia mutatkozik.gutihaz14 írta:
bullshit. tobb pedagogus is van a csaladban, van aki 40+ eve es mai napig sziven viseli a gyerekek fejlodeseit. az hogy te ilyen pedagogusokkal talalkoztal vagy ezt feltetelezed az egy dolog de ne altalanosits mert a tobbseg azert gurizik meg mindig nevetseges penzert mert igenis erdekli a jovo generacio jobbatetele, fejlodese
az okokat mint tudjuk, nem kezdem el sorolni.
érdekes hogy rögtön kikéred magadnak az általánosítást, nem te küldtél ma reggel egy "több mint egy klub" videót egy másik topikba?![]()
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo

-
hehével értek egyet, ma - arányaiban - több pedagógus szarik bele a gyerekek fejlődésébe mint régen. Ez nem azt jelenti hogy mindegyik, de abszolút romló tendencia mutatkozik.gutihaz14 írta:bullshit. tobb pedagogus is van a csaladban, van aki 40+ eve es mai napig sziven viseli a gyerekek fejlodeseit. az hogy te ilyen pedagogusokkal talalkoztal vagy ezt feltetelezed az egy dolog de ne altalanosits mert a tobbseg azert gurizik meg mindig nevetseges penzert mert igenis erdekli a jovo generacio jobbatetele, fejlodeseregen jobban kezben voltak tartva a dolgok sztem, ma már a pedagogusoknak sem prioritas a gyerek fejlodese pl, plane hogy sajat maga is a beveto falatert kuzd.
az okokat mint tudjuk, nem kezdem el sorolni.
érdekes hogy rögtön kikéred magadnak az általánosítást, nem te küldtél ma reggel egy "több mint egy klub" videót egy másik topikba?

Mi lett volna, azt mondták a kis hülyék hogy Ian Rush a complete futballista, és nem értették hogy ott van Romárionem tudom már, nem emlekszem, napi szinten voltak csatak meg balhek, gondolom felbasztak az agyam vagy ilyenek.

bullshit. tobb pedagogus is van a csaladban, van aki 40+ eve es mai napig sziven viseli a gyerekek fejlodeseit. az hogy te ilyen pedagogusokkal talalkoztal vagy ezt feltetelezed az egy dolog de ne altalanosits mert a tobbseg azert gurizik meg mindig nevetseges penzert mert igenis erdekli a jovo generacio jobbatetele, fejlodeseregen jobban kezben voltak tartva a dolgok sztem, ma már a pedagogusoknak sem prioritas a gyerek fejlodese pl, plane hogy sajat maga is a beveto falatert kuzd.
valamelyik univerzumban:

- hehetheoriginal
de visszaterve a szulokre, akik ilyen kisebb nagyobb ujgazdagok a rendszervaltas utan - es melle alacsony IQ es EQ tarsul, azoknal vettem eszre, hogy azt hiszik barmit barhogy megtehetnek a gyerekneveles terén pl. veluk van a baj, ezek fizetik be a gyereket a kezdocsapatba pl, vagy ezekkel nem lehet birni egy osztalyban...
thereisonly1ronaldo
- hehetheoriginal
azaz ilyen pici zöldegyébként ilyen játékásónk nekünk is volt nyaralóban, játékgereblyével. tényleg fura, hogy fából meg fémből volt.

sztem amugy kvara nem játékcucc, csak a mérete miatt hitték azt róla, de amugy obiban veszed nem jatekboltban

nem tudom már, nem emlekszem, napi szinten voltak csatak meg balhek, gondolom felbasztak az agyam vagy ilyenek.de miért csináltál ilyet?
de pl aldott joszivu gyerek voltam - egy pontig -, amikor pl anyu hozott nogradi ropit, mondta kinaljam meg a tobbieket, aztan kb a 2. gyerek belenyult es rohogve kiszedte a mocskos kezevel az osszes ropit, en meg alltam mint egy balfasz.
na ott lett vege a jo vilagnak - a tobbiek számára

thereisonly1ronaldo
-
Nem azzal van a baj hogy csináltál, csinálnak ilyet a gyerekek. Mivel nem tudják a határokat, feszegetik őket. A baj a "leszarom" szülőknél kezdődik.hehetheoriginal írta:
ilyet én is csináltam, mikor a játékásóval - mai napig nem értem hogy engedhették, hogy fémből es nem muanyagbol legyen- fejbebasztam a miklós gyula nevű csoporttársam - amennyiben itt vagy a forumon, ne harizz
![]()
, nyilvan beszakadt meg verzett a feje, de tok jogosan gecinagy balhe lett belole, szuleimet behivtak, volt ott minden.
mondjuk vérre menő haboru volt az ovonenik orra meg szeme elott a nagycsoportosokkal is, napi rendszeresseggel, ott azert tanult egysmast egymastol az ember gyereke![]()
regen jobban kezben voltak tartva a dolgok sztem, ma már a pedagogusoknak sem prioritas a gyerek fejlodese pl, plane hogy sajat maga is a beveto falatert kuzd.
Nálad is balhé/retorzió volt, látod milyen normális lettél.