tipik mult rendszerbeli felfogás, hogy csak a kitűnő tanuló az elfogadható. ismerős érzés, én is kaptam belőle bőven, aztan egyetem alatt már csak azt tanultam, ami érdekelt - nem sokminden volt ilyenRealista24 írta: Nem tudom van-e meg itt valaki, akinek iskolas koru a gyereke, de en tegnap megint kiegtem, milyen barom szulok vannak.
Mark meselte, hogy az egyik osztalytarsa 20 percig sirt a suliban, mert negyes lett az angol dogaja, es igy mar nem lesz dicseretes ötös belole es a szülei ezert le fogjak cseszni.
Es nem ö az egyetlen az osztalyban, akit terrorban tartanak a szülei, a "csak az ötös az elfogadhato" jeligevel.
ma már kétszer meggondolnám, hogy van e ertelme 5-6 evet elbaszni egyetemre, ahelyett, hogy saját vállalkozáson torne az ember magát inkább. (persze nyilvan a legegyszerubb apa szekebe beulni a cégbe....)
aztan a realitás általában, hogy ha 1-2 dolog erdekli igazan es tehetsege is van hozzá, akkor tokmindegy mi van a többi "tantárggyal".
rengeteg gyereket/ma már felnőttet ismerek, aki pesti zseniképzőkbe meg csúcsiskolákba járt hasonló zseni szuloi felfogással, aztán már az érettségi is max nyogvenyelosen lett meg, ha egyáltalán meglett, mert a nyomás miatt a gyerek inkább a drog es alkohol utra lépett, aztan ha nem itta el teljesen az agyát, mára van egy jol menő IT cége pl, vagy ismerosok lévén - akiket nyilvan a közös cigik soran ismert meg - vmi kormányközeli cég beszállitoja, stb, de nyilván a szulok a mai napig nem tudták megemészteni, hogy 3-ast kapott magyar irodalombol meg énekzenéből...
magyar oktatás. ha komolyan gondolod, akkor kezdj el pénzt keresni magániskolára.Én úgy vagyok vele hogy az általános iskola ne erről szóljon már. Főleg ne az alsótagozat.
a szulokhoz meg, ezert fontos a szuloi ertekezlet, meg hogy megismerd kik vannak az osztalyban, aztan a normalis szulokkel osszefogva eltakaritani a szemetet. mert kozvetve, kozvetlenul hatással vannak a saját gyerekedre.