Tegnap többszöri nekifutásra sikerült végignézni a klasszikus
Ragyogást, valami elmebeteg módon sikerült átszellemülni a szereplőknek, ez tény, és a zenék is őrölték benne keményen az ember agyát, de valahogy nálam nem ütött akkorát, mint amekkora klasszikusnak van beállítva. Nem olvastam a regényeket sem, hallottam, hogy van egy 3 részes minisorozat is belőle, ami nagyobb hűséggel ragaszkodik az eredeti regényhez, mindenképp megnézem majd azt is, mert valahogy égetett a kíváncsiság, hogy mi lesz ebből az egészből, és most toltam le az
Álom doktort (Doctor Sleep).
Na ezt rendesen eltalálták szerintem. Tisztelgett eléggé a kultikus "első rész" előtt néhány jelenetben és zenében, na de ez tényleg maximálisan a hatása alá kerített. Sajnos kétszer is elaludtam A ragyogásnál, és így darabos is lehetett az összhatás róla, na de ettől nem tudtam szabadulni. Lehet Remy leszek, hogy nekem is jobban bejön valaminek a folytatása, ami lehet senkinek, de ebben az esetben tényleg így volt, 8 pontot adok rá. Szereplők is el lettek találva.
Az elsőt inkább nem írnám be, hogy mit nyomtam rá az IMDb-n, de sokszor idegesítő is volt már, valahogy sehogy nem tudtam azonosulni vele úgy, mint ezzel a friss filmmel.
Senki nem írt róla korábban, visszakerestem mindent itt a keresőben, csak a trailer volt róla bedobva, úgyhogy írhattok róla pár sort, engem megvett.
Másfél órát biztos olvasgattam összesen a két filmről, és még majd bevállalom a 3x1,5 órás sorozatot is róla, és a végén kiderül, hogy a rajongója lettem.
Mekkora elme ez a Stephen King...