Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2022. október 15., szombat 19:55

besteve7 írta:
Norbi90 írta: Elenyeszően erez tobbet mint te.
Hát öregem beléd is sok érzelmi intelligencia szorult :-@
Elenyészően érez többet, csak hogy megemlitsem elég ha abba gondolsz bele, hogy nem mehet haza, nem láthatja élőben rokonait, barátait, sőt azt sem tudatja látja-e őket még egyáltalán, mivel a háború vége jelenleg abszolút nem látszik. Mellette jönnek a fentebb is említett hírek, amelyek további nyugtalanság forrásai.
De te a nyugodt bőrfoteleből simán átlátod mi zajlik le az ő fejében. Gratulálok!
Több közöm van a háborúhoz mint neked jelenleg......maximum te vagy nyugodtan a bőrfoteledben.a határ 30 km es körzetébe se lenne vér a pucátokba lemenni őgy gondolom. Anyai ágam ukrán. anyámon kívül kárpátalján élnek. járok ki rendszeresen. most márciusba mentem pár napra rá hogy kitört a háború, mert a segítségükre siettem volna, dehát csak egy kis kiruccanás lett belőle, a fiuk eljöttek bár ha van háboru ha nincs is eljöttek volna mivel munka az ha van is aprópénzért. szoval ne itélkezz, azért huztam fel magam mert kiserik olyan drámaian leirta azt amit, a média teljesen megbolondit mindenkit, felfujják, volt a 444 en cikk is hogy kijevben már a meki is kinyitott, az más kérdés hogy megint bombát dobtak a napokban, persze szar van , de nincs call of duty meg normandiai partraszállás feeling, szoval ti akiknek fogalmatok sincsen mi zajlik kárpátalján szerintem maradjatok csendben, a tévében meg a neten lehet más van mint ott de igazabol amiket a tévébe láttok hallotok az donbasz donyeck. Gabi se lenne ott ha káosz lenne. hiába behivotol megvan védve stb. Gabi, én nemtudom lehet akkor mi két külön univerzumban élünk nekem nagyanyám általában mást mesél. zajlik az élet ahogy szokott kígyós beregszász körül csak a férfiak nélkül, akik otthon vannak annak van papir hogy fontos a munkajuk, pár bevállalósabb pedig bujkál. majd megyek ki hamarosan és irok helyzetjelentést nektek ha szeretnétek.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2022. október 15., szombat 19:47

Norbi90 írta:
kiserik írta:
Az azért megvan, hogy Gabi nem itt, hanem ott van, ő nem olvassa, hanem megéli az ukrán eseményeket?
Persze aki nem jart meg kint az nem tudhatja, de aze be ne szarjunk . Ferfiak nemsokan vannak az teny, azon kivul nyugi…
Kettős állampolgárként ne is gyere, mert nem fognak visszaengedni soha, ha egyáltalán beengednek magyar útlevéllel, nem fognak. Automatikusan futtatják a programot, mindent felkutat rólad. Ha nem mondtad le korábban az ukrán állampolgárságot, akkor már lehet késő lesz visszafordulni Magyarország felé... Ha esetleg nincs, vagy már lemondtad (jelenleg is le lehet, személyesen Zelenszkijnek kell aláírni, nem fogja), akkor jöhetsz, semmilyen Covid igazolás nem kell, útlevél, esetleg érvényes, kinyomtatott zöld kártya, hogyha autóval érkeznél, és szét lehet nézni. Lehetőség szerint Tiszabecsen gyere. Egyből ott fog fogadni 3 katona, aki nőt, férfit, gyereket, mindenkit igazoltat, mindegy, hogy teherautóval, biciklivel, gyalog, szekéren haladsz el az ukrán határ előtt, és utána térj majd le jobbra, felém, kicsit más lesz a helyzet mint Naményban.
Nem dicsekedésből írtam az előzőt, hogy viszonylag nyugodtan is lehetnék, és nem is kértem senkit, hogy sajnáljon, vagy segélyt küldjön számunkra, de azért egy kicsit vissza lehetne venni az arcból azoknak az embereknek, akik innen származnak, és jelenleg 1000 km-ről, kényelmes helyzetből öntik az okosságot.

És még valami. Köszönöm azoknak, akik érdemlegesen hozzászóltak az emlékműves dologhoz, komolyan jól esett. :agree:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2022. október 15., szombat 19:36

Norbi90 írta:
kiserik írta:
Haha. Ez inkább egy kifejezés az állami médiára. Mondjuk, ha ennyire képben vagy a nézettségekkel, akkor biztosan nem mondok újat, hogy az egyik legnézettebb műsor (sok esetben a legnézettebb) az a TV2 tények című, csöppet sem narancsos színezetű műsora :kacsint:

Nyugi. Nem azt írtam, hogy a frontvonalban harcol, de teljesen más lehet a saját bőrödön érezni az egészet, mikor kihatással vannak rád az ottani dolgok, mint jó messziről olvasgatni a médiumokat és annak hinni, amelyik közelebb áll a politikai hovatartozásodhoz.
Elenyeszően erez tobbet mint te.
Háború kezdetéről emlékszem még rám. Akkor féltetted eléggé az ittenieket, haza is jöttél volna értük talán Németországból, mindegy. A lényeg, hogy hasonló a helyzet szerinted, mint kb. Vásárosnaményban a túloldalon. :lol:
14 km-re járok udvarolni, két helyszínt kell a nagyjából 12 percig tartó úton leellenőrizni előtte, mielőtt elindulnék, hogy nehogy két-három nap múlva készüljek kiképzésre Angliába, mint szerencsétlen flótás a múlthéten. Szerencsére nem bújkáltam nyomorultként és nem is menekültem el a zöld határon a háború felénél sem, mert olyan helyen volt melóm, hogy nem tudtak volna elragadni közben a háborúba. Azóta megmaradt a kiépült köröm, továbbra is biztonságban érezhetem magamat édesapámmal, ha esetleg útközben kapnám a behívót, vagy bármi, akkor sem lennék úton keletre egyből, vagy az említett helyre külföldre, hanem lenne szólva az érdekemben, de ez nem élet, mivel fizetés nem jár érte, szeptembertől nincs semmilyen munka, és azt nem is említem, hogyha nem a 14 km-es körzetbe kell mennem, hanem az általad említett Beregszász felé, akkor hány embert, FB csoportot kell feljárni megérdeklődni, hogy útra lehet egyáltalán kelni, éjszakai razziák is voltak az elmúlt hetekben, szóval igen, ugyanaz a helyzet kb. mint Vásárosnaményban. :agree:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. október 15., szombat 18:10

besteve7 írta:
Elenyészően érez többet, csak hogy megemlitsem elég ha abba gondolsz bele, hogy nem mehet haza, nem láthatja élőben rokonait, barátait, sőt azt sem tudatja látja-e őket még egyáltalán, mivel a háború vége jelenleg abszolút nem látszik. Mellette jönnek a fentebb is említett hírek, amelyek további nyugtalanság forrásai.
De te a nyugodt bőrfoteleből simán átlátod mi zajlik le az ő fejében. Gratulálok!
Azt már említeni sem akarom, hogy Putyin kb 2,6 M emberes sereget pattintott össze így első körben. Ebből 400K egyből megy is a darálóba. Nagyon nem néz ki jól és ha US is bekeményít, amit az újabb segély csomag is bizonyít, akkor ebből bőven lehet egy új Afganisztán. Abba pedig beledöglik az EU és vele együtt mi is.

besteve7
Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas, Falcaó

HozzászólásSzerző: besteve7 » 2022. október 15., szombat 17:51

Norbi90

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2022. október 15., szombat 16:29

kiserik írta:
ikelemen5 írta:

Akik ezt használják, hogy az m1, a Kossuth rádió.. mint most te, azok általában nem tudják, hogy mekkora az m1 nézettsége.
2% körül. De legalább hangzatos.
Azzal nem lehet ám választást nyerni, nemhogy 2/3-ot összeszedni.
Haha. Ez inkább egy kifejezés az állami médiára. Mondjuk, ha ennyire képben vagy a nézettségekkel, akkor biztosan nem mondok újat, hogy az egyik legnézettebb műsor (sok esetben a legnézettebb) az a TV2 tények című, csöppet sem narancsos színezetű műsora :kacsint:
Norbi90 írta:

Hat hidd el nagyon beregszaszig se mas mint magyarorszagon mondjuk vasarosnamenyba a legkor. Persze aki nem jart meg kint az nem tudhatja, de aze be ne szarjunk . Ferfiak nemsokan vannak az teny, azon kivul nyugi…
Nyugi. Nem azt írtam, hogy a frontvonalban harcol, de teljesen más lehet a saját bőrödön érezni az egészet, mikor kihatással vannak rád az ottani dolgok, mint jó messziről olvasgatni a médiumokat és annak hinni, amelyik közelebb áll a politikai hovatartozásodhoz.
Elenyeszően erez tobbet mint te.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 15., szombat 16:23

ikelemen5 írta:
kiserik írta:
Az a réteg, ha kell Brüsszelig is elmegy, mert csakafidesz és fanatikusan OV hívők. Nekik az ingerküszöböt az M1 határozza meg.
Akik ezt használják, hogy az m1, a Kossuth rádió.. mint most te, azok általában nem tudják, hogy mekkora az m1 nézettsége.
Norbi90 írta:
kiserik írta: Az azért megvan, hogy Gabi nem itt, hanem ott van, ő nem olvassa, hanem megéli az ukrán eseményeket?
Hat hidd el nagyon beregszaszig se mas mint magyarorszagon mondjuk vasarosnamenyba a legkor. Persze aki nem jart meg kint az nem tudhatja, de aze be ne szarjunk . Ferfiak nemsokan vannak az teny, azon kivul nyugi…
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Norbi90

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2022. október 15., szombat 16:16

kiserik írta:
gutihaz14 írta: istenem ezek a multban ragadasok meg mindig. kit erdekel egy szobor... emberek gyerekek halnak meg csaladok hullanak szet a dogorogi kgbs haverja miatt itt meg a szobor miatt megy valami hozonges

mondjuk mi masrol irjon az origo meg a magyarnemzet. a sikeres gazdasagpolitikarol aligha tudna.
Az azért megvan, hogy Gabi nem itt, hanem ott van, ő nem olvassa, hanem megéli az ukrán eseményeket?

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2022. október 15., szombat 16:05

Azért most ráereszteném gutihaz14 re, az EQ-s zsuninnyot, akit realista kirakott pár napja...
bár lehet, le se szarná a szobrokat meg a madarakat. ki tudja. :|

:fpalm: :-(
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2022. október 15., szombat 16:01

kiserik írta:
Süti írta: Egyébként én nem akarok fotelforradalmár lenni, de ma egy lájtos méretű Lidl bevásárlás után csak pislogtam, és nekem nem szűk a nadrág. De az a réteg, akiknek már háború/vak gazdaságpolitika/infláció előtt is az volt, nekik hol van az ingerküszöb, mielőtt kicsapják a hisztit, székházat gyújtogatnak meg tankot lopnak? :mrgreen: Nem kívánom, vagy ilyenek, csak elgondolkoztam rajta mikor raktam be az 1400 forintos kiló paradicsomot a táskába. :lol:
Az a réteg, ha kell Brüsszelig is elmegy, mert csakafidesz és fanatikusan OV hívők. Nekik az ingerküszöböt az M1 határozza meg.
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 15., szombat 15:46

Süti írta: Egyébként én nem akarok fotelforradalmár lenni, de ma egy lájtos méretű Lidl bevásárlás után csak pislogtam, és nekem nem szűk a nadrág. De az a réteg, akiknek már háború/vak gazdaságpolitika/infláció előtt is az volt, nekik hol van az ingerküszöb, mielőtt kicsapják a hisztit, székházat gyújtogatnak meg tankot lopnak? :mrgreen: Nem kívánom, vagy ilyenek, csak elgondolkoztam rajta mikor raktam be az 1400 forintos kiló paradicsomot a táskába. :lol:

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. október 15., szombat 15:07

Egyébként én nem akarok fotelforradalmár lenni, de ma egy lájtos méretű Lidl bevásárlás után csak pislogtam, és nekem nem szűk a nadrág. De az a réteg, akiknek már háború/vak gazdaságpolitika/infláció előtt is az volt, nekik hol van az ingerküszöb, mielőtt kicsapják a hisztit, székházat gyújtogatnak meg tankot lopnak? :mrgreen: Nem kívánom, vagy ilyenek, csak elgondolkoztam rajta mikor raktam be az 1400 forintos kiló paradicsomot a táskába. :lol:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. október 15., szombat 12:51

Jelképeket sorolt, amiket végülis szintén lehetne kukázni, "hisz csak egy szobor"-ok..

Nem légy ennyire szűk látókörű. Igen, a ruszkik egy mondvacsinált okokon alapuló, 0értelmű háborúban pusztítják egy másik ország lakosait. (meg a krími gázmezőkért, donyecki szénért, urániumért, egyéb ritkaságokért (usa vs irak I / II?))
De ettől még ukrajna egy kisebbségfingató, fullkorrupt sz@rhalom, messze az európai értékektől, normáktól.. Mint Rezsiszilárd a Norbiupdatetől.

Bőven kritizálható lépés ez tőlük,még akkoris ha éppen tényleg egy háború megy ellenük.. Egy ex kgb-s, idióta vezetésével.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. október 15., szombat 12:33

nem gondolnam hogy az ukranok pestig jonnenek hogy engedelyedre lebontsanak mindent... meg mondjuk nem hogy jutottal erre a gyenge peldara
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2022. október 15., szombat 9:10

gutihaz14 írta: oke akkor ez legyen most a magyarok legnagyobb szivfajdalma. egy szobor. mindennapi eletunket legalabb masra koncentraljuk nem gondolunk a 800 ftos kenyerre sem.
Figyi, ha drága a kenyér, akkor azt hősök terét vagy micsodát nem is baj ha beszántják, a citadellán meg úgyis idétlenül néz ki, hogy pálmalevelet emelget a bástya.

Azért mert a gazdaság finoman szólva sem dübörög, meg infláció van, energiaár emelkedés, nehogy már más miatt ne lehessen csalódottnak, esetleg szomorúnak lenni. Főleg határon túli magyarként.

És ebben részemről semmi politika nincs. Szép napot!

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 15., szombat 9:03

gutihaz14 írta: istenem ezek a multban ragadasok meg mindig. kit erdekel egy szobor... emberek gyerekek halnak meg csaladok hullanak szet a dogorogi kgbs haverja miatt itt meg a szobor miatt megy valami hozonges

mondjuk mi masrol irjon az origo meg a magyarnemzet. a sikeres gazdasagpolitikarol aligha tudna.

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. október 15., szombat 8:51

gutihaz14 írta: oke akkor ez legyen most a magyarok legnagyobb szivfajdalma. egy szobor. mindennapi eletunket legalabb masra koncentraljuk nem gondolunk a 800 ftos kenyerre sem.
Nem egy random szoborról van szó bármennyire is akarod itt bagatellizálni. Semmi köze a 800ft kenyérnek ehhez azon kívül hogy szerinted vannak nagyobb problémák is. Igen vannak. De attól még nem lehet úgy tenni hogy rendben van nemzeti szimbólumok megrongálása és/vagy kulturális értékek vandál elpusztítása.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. október 15., szombat 8:22

hat a lipotiban nem :kalapos: vagy 500g annyi

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 15., szombat 8:21

Hol olyan olcso a kenyer? :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. október 15., szombat 8:00

oke akkor ez legyen most a magyarok legnagyobb szivfajdalma. egy szobor. mindennapi eletunket legalabb masra koncentraljuk nem gondolunk a 800 ftos kenyerre sem.

Vissza: