node írta:
Első próbálkozásra villámháborút akartak, ez azért kicsit ellentmond a kifárasztásos teóriának.
Nem tudom mikor mit akartak, nem látok bele a fejükbe, de azért azt elvárható hogy stratégiát váltsanak időközben, ha szükséges.
Egyébként egyetértek, ez nem így volt legelőször kitalálva, nem számítottak ekkora ellenállásra az első napokban, illetve volt ott a legelején egy desszantos hadművelet a kijevi reptérnél, az szerintem egyértelműen egy lefejező hadművelet lett volna zelenszkij elfogására. Miután ezek befuccsoltak, szerintem összeültek ott a fejek, és valami hasonló elképzelés mentén mennek amit leírtam.
Ha ugyanolyan körülmények lennének Oroszországban mint nyugaton, akkor egyetértenék abban hogy nem működhet egy kifárasztásos terv.
De nyugaton magasabb életszínvonalhoz vannak szokva az emberek, vélhetően a társadalmak nem tudják úgy tolerálni a visszaesést mint az oroszok, illetve a nyugati demokráciák esetében nem biztos hogy van az államhatalomnak annyi és olyan eszköze, mint az orosz államnak, ha háborog a nép, és az államhatalom ellen fordul.
De amott meg a föderáció határmenti államai háboroghatnak, mehetnek szembe Moszvkának, amitől az oroszok megrogyhatnak, szóval ez egy sokváltozós történet, aminek szerintem nem egyértelmű a kifutása.
Egyvalamiben vagyok biztos, hogy jelenleg a folyamatos eszkaláció útján halad a dolog, és egyre jobban durvulnak a felek, újabb és újabb határokat feszegetne, és ez mindenkinek rossz lesz, ha így marad.