Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

gutihaz14

Re: Politika

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. október 13., csütörtök 15:48

Sierra írta: Esküszöm nem tudom mi folyik már itt, de hogy senki csőrét nem bassza ez, és hogy nem lehet mit tenni, az vérlázító. :ozil:
12 ev felelos kormanyzas. ugyebar. meg kinek mit intezett a kormanya.

valojaban meg
dilettans az egesz fidesz es fogalmuk sincs hogy oldjak meg
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. október 13., csütörtök 15:36

nmate írta: Remy vegyél már eurot forintból pls, kösz
Még 380 körül váltottam át a forintomat euróba. Azt hittem már az is késő. :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. október 13., csütörtök 15:14

Esküszöm nem tudom mi folyik már itt, de hogy senki csőrét nem bassza ez, és hogy nem lehet mit tenni, az vérlázító. :ozil:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. október 13., csütörtök 15:00

Remy vegyél már eurot forintból pls, kösz

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2022. október 13., csütörtök 14:58

Remy írta: Forint megint nagyot megy. :ozil:
Angol font 500 felett ebben a pillanatban hihy ezt beirom…….🫣🫣

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 13., csütörtök 14:53

Remy írta: Forint megint nagyot megy. :ozil:
Majd amikor jon a FED kamatemeleses bejelentese, akkor nezd meg.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. október 13., csütörtök 14:50

Forint megint nagyot megy. :ozil:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. október 12., szerda 22:03

Kisfiam sulijában az egyik ilyen "menekült" kisány 10 percig nem mert kijönni a pad alól, mert egy repülő hangos volt, ahogy elment a suli felett.

Az én koordinátarendszeremben bőven sáros ukrajna is (lásd Lordgabi beszámolói, stb.), de a ruszkik (mint felsővezetés) megint csak pusztítanak és szenvedést okoznak (meg atomerőművek körül bazookáznak, szülészeteket, kórházakat, óvóhelyként használt színházakat lőnek rommá, a többi dolgukat le sem írom, mert sírnék legszívesebben). Bőven túl vagyunk már azon a ponton, hogy ne inkább nekik a jó édes anyukájukat.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. október 12., szerda 21:12

És még mindennek a tetejébe barcás is az arc. :D

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. október 12., szerda 21:06

Az én ukrán barátaim mást meséltek rikko, de ezzel nem tart előrébb beszélgetés. Ezzel nehéz érvelni, akárkinek is.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. október 12., szerda 20:58

ateeemadrid írta:
Pipita írta:

Először nem értettem, hogy erre miért nem reagált senki, úgyhogy megpróbáltam rá reagálni én, aztán megértettem, hogy miért nem méltatta senki válaszra. Nem ér annyit.
Dehát egy ukrán tag mesélte, az 10/10es forrás.

Igen , nálam 10/10 ugyanis ő az érintett és az én pecomban talált "új hazát" ... Nem azt mondta, hogy egy ismerőse járt így, hanem azt , hogy ő... Nem mellesleg 16 éves barátságot ápolok vele.
De lehet tovább lapozni és olvasgatni az origót meg az indexet...

Illetve lordgabi is mesélt érdekes dolgokat aztán röpködtek is a downvote-ok. Pedig nem hiszem, hogy a helyzetben benne lévő emberek nagyon ferditenenek.... De ugye a sajtó, főleg a magyar mindent is jobban tud , mint egy hús vér a szarban benne lévő és benne élő ember.

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2022. október 12., szerda 20:55

Pipita írta:
rikko írta:

Az pedig ukrán vezetés parancsára történt és történik, hogy iskolákat , lakóépületeket használnak fedezéknek. Az egyik ukrán tag mesélte, hogy hajnalban jött a sereg , kiürítették az épületet, jöttek a katonák bepakoltak a cuccot, fegyvereket , stb és a népet meg elküldték. Volt akiknek nem adtak segítséget, hanem simán kitették az utcára és menj amerre látsz.
Ezeket pedig nagyon jól tudja az orosz fél, mert rengeteg az ukrán besúgó. Így azon nem kell csodálkozni, ha ilyen épületbe beküldik a rakétát. Nem azt mondom, hogy minden alkalommal ez van , de az esetek nagy részében igen. Ha a ruszkik nagyon akarnák, akkor civilestül lerombolnának mindent is és nem napi 10-20 halott lenne , hanem 2000-3000... De erről szó sincs
Először nem értettem, hogy erre miért nem reagált senki, úgyhogy megpróbáltam rá reagálni én, aztán megértettem, hogy miért nem méltatta senki válaszra. Nem ér annyit.
Dehát egy ukrán tag mesélte, az 10/10es forrás.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2022. október 12., szerda 20:53

rikko írta:
cart írta: A raketat meg mindig az orosz katonak lottek ki Putyin parancsara, ami lerombolta az ukran korhazat meg iskolakat. Ezeket a tenyeket nem tudom hogy lehet mashogy ertelmezni :lol:
Az pedig ukrán vezetés parancsára történt és történik, hogy iskolákat , lakóépületeket használnak fedezéknek. Az egyik ukrán tag mesélte, hogy hajnalban jött a sereg , kiürítették az épületet, jöttek a katonák bepakoltak a cuccot, fegyvereket , stb és a népet meg elküldték. Volt akiknek nem adtak segítséget, hanem simán kitették az utcára és menj amerre látsz.
Ezeket pedig nagyon jól tudja az orosz fél, mert rengeteg az ukrán besúgó. Így azon nem kell csodálkozni, ha ilyen épületbe beküldik a rakétát. Nem azt mondom, hogy minden alkalommal ez van , de az esetek nagy részében igen. Ha a ruszkik nagyon akarnák, akkor civilestül lerombolnának mindent is és nem napi 10-20 halott lenne , hanem 2000-3000... De erről szó sincs

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. október 12., szerda 16:16

node írta:

Első próbálkozásra villámháborút akartak, ez azért kicsit ellentmond a kifárasztásos teóriának.
Nem tudom mikor mit akartak, nem látok bele a fejükbe, de azért azt elvárható hogy stratégiát váltsanak időközben, ha szükséges.
Egyébként egyetértek, ez nem így volt legelőször kitalálva, nem számítottak ekkora ellenállásra az első napokban, illetve volt ott a legelején egy desszantos hadművelet a kijevi reptérnél, az szerintem egyértelműen egy lefejező hadművelet lett volna zelenszkij elfogására. Miután ezek befuccsoltak, szerintem összeültek ott a fejek, és valami hasonló elképzelés mentén mennek amit leírtam.

Ha ugyanolyan körülmények lennének Oroszországban mint nyugaton, akkor egyetértenék abban hogy nem működhet egy kifárasztásos terv.
De nyugaton magasabb életszínvonalhoz vannak szokva az emberek, vélhetően a társadalmak nem tudják úgy tolerálni a visszaesést mint az oroszok, illetve a nyugati demokráciák esetében nem biztos hogy van az államhatalomnak annyi és olyan eszköze, mint az orosz államnak, ha háborog a nép, és az államhatalom ellen fordul.

De amott meg a föderáció határmenti államai háboroghatnak, mehetnek szembe Moszvkának, amitől az oroszok megrogyhatnak, szóval ez egy sokváltozós történet, aminek szerintem nem egyértelmű a kifutása.

Egyvalamiben vagyok biztos, hogy jelenleg a folyamatos eszkaláció útján halad a dolog, és egyre jobban durvulnak a felek, újabb és újabb határokat feszegetne, és ez mindenkinek rossz lesz, ha így marad.

node
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane

HozzászólásSzerző: node » 2022. október 12., szerda 15:54

füst írta: Lehet hogy nem sikerül nekik, lehet hogy elszámolják magukat, de attól még lehet ez a tervük, és én úgy hiszem ilyesmi állhat a háttérben. Az idő megmondja, ez a tél szerintem minden fontos kérdésre választ fog adni.
Első próbálkozásra villámháborút akartak, ez azért kicsit ellentmond a kifárasztásos teóriának. Másrészt minden elhúzódó háború a gazdaságilag és általában erőforrásban erősebb félnek kedvez, ami egy nyugat-orosz viszonylatban egyértelműen a nyugat. Putyin egyedüli esélye valóban az, ha el tudja érni, hogy a nyugat helyett csakis az ukránok ellen harcoljon. Mivel azonban az USA-t annyira súlyosan nem érinti az egész, ehhez olyan szintű indulatokat kell gerjeszteni az EU-ban és az Egyesült Királyságban, ami szerintem nem fog neki sikerülni. Egyszerűen Nyugat-Európában legalább egy évtizede slágertéma a környezetvédelem és az energiatakarékosság (hányingerkeltő képmutatással, tekintve pl. h ugyanezen országok polgárai veszik tömegével a SUV-okat is). Tehát a politikusok és a média el tudja adni azt, hogy ez az egész háború csak előrehozta azt, amit már régen meg kellett volna tenni, azaz függetlenedni a gáztól és az olajtól.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. október 12., szerda 15:36

Lehet hogy nem sikerül nekik, lehet hogy elszámolják magukat, de attól még lehet ez a tervük, és én úgy hiszem ilyesmi állhat a háttérben. Az idő megmondja, ez a tél szerintem minden fontos kérdésre választ fog adni.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. október 12., szerda 15:30

Az orosz gazdasag is ugyan ugy belerokkan. India meg Kina begoert fogja venni toluk a foldgazt meg a nyersanyagokat, mivel masnak nem tudjak majd eladni. A kapacitasok kiepitese is tobb 10 evet venne igenybe hogy letrehozzanak az europaihoz hasonlo vezetekrendszert keleti iranyba. Max idolegesen jarnak jol amig nem talal Europa mas megoldast ra.

Ezen kivul bearazza a hadserege es a technologia felkeszultseget is, valoszinu fegyvert se fog senki venni tole ezek utan.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2022. október 12., szerda 15:28

füst írta:
node írta:

Milyen irracionális logika alapján gondolod, hogy az oroszok, és különösen Putyin szándékosan húzzák el a háborút?
Ha megengeded, az én véleményem leírnám;
Azért, mert ez a háború nem csak Ukrajnáról szól. A háború elhúzódásába beledöglik az európai ipar, a jóléthez szokott társadalmaknak elegük lesz, és Európaszerte fordulhatnak elő kormányválságok, és mivel javarészt atlantista kormányok vannak hatalmon, akármi is lesz helyettük, Putyin csak jól járhat.

Ellenben ha lezavarta volna néhány hónap alatt a háborút Oroszország, akkor látva a veszélyt, hirtelen fegyverkezésbe kezdenének és összezárnának ellene ugyanezek az államok.

De mondom, ez csak az én meglátásom.
Ez teljesen jogos felvetes, viszont masfelol felmerul a kerdes, hogy Oroszorszag elbir-e fegyverkezesben egy elnyujtott haborut a nyugat altal technologiaval megtamogatott Ukrajna ellen. Masfelol, hogy meddig hajlandoak az oroszok es a katonai vezetes reszt venni a diktator ertelmetlen oldokleseben.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. október 12., szerda 15:22

node írta:

Milyen irracionális logika alapján gondolod, hogy az oroszok, és különösen Putyin szándékosan húzzák el a háborút?
Ha megengeded, az én véleményem leírnám;
Azért, mert ez a háború nem csak Ukrajnáról szól. A háború elhúzódásába beledöglik az európai ipar, a jóléthez szokott társadalmaknak elegük lesz, és Európaszerte fordulhatnak elő kormányválságok, és mivel javarészt atlantista kormányok vannak hatalmon, akármi is lesz helyettük, Putyin csak jól járhat.

Ellenben ha lezavarta volna néhány hónap alatt a háborút Oroszország, akkor látva a veszélyt, hirtelen fegyverkezésbe kezdenének és összezárnának ellene ugyanezek az államok.

De mondom, ez csak az én meglátásom.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. október 12., szerda 15:19

Maximum annyi történt, hogy nem csak az oroszokat tartjuk felelősnek a kialakult helyzetért. És ez nem ugyan az.
Baromira nem erről van szó, én sem őket tartom csak felelősnek, és amennyire olvasom, kb senki sem.

De őket tartom jobban felelősnek. Mert vannak árnyalatok, és nem minden fekete vagy fehér.

Szerk: az idézett kijelentéssel ezt csinálod: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Szalmabábérvelés. Megnyersz egy olyan szemponttal szembeni vitát, amit nem is képviseltem.

Vissza: