Ismét picit azt érzem (ami az itthoni politikai vonal fő csapásiránya is), hogy aki nem velünk, az ellenünk. Úgy emlékszem senki nem védte az oroszokat it a fórumon. legalább is most nem. Maximum annyi történt, hogy nem csak az oroszokat tartjuk felelősnek a kialakult helyzetért. És ez nem ugyan az.Halfkey írta: De kiserik, megfordult a fejemben hogy tévedhetek. Lehet hogy a CIA van mögötte és minden kijelentés arról hogy az melyik országok segítenének menekíteni hazugság volt, persze. Ahogy a világ minden egyes hírére, eseményére igaz ez, lehet manipulálva van. Csak ezek nem 50-50, ‘vagy-vagy’ dolgok aminek te beállítod, hanem 95-5%. Ettől én nem az 5%-ra fogom alapozni a véleményem, mert akkor a dolgok nagy részében totál homályban leszek.
Érdekes módon senki nem mondja hogy a fórumon hogy fekete-fehér egy sztori egyébként, csak azok akik épp az oroszokat védik és a többieket ‘okosítják’. Nem három opció van, attól hogy valami nem fekete és fehér, nem a szürke ugyanolyan árnyalata. Van sötétszürke és világosszürke is.
Másrészt. Én szívem szerint sokkal jobban húzok a nyugathoz, az USA-hoz, mint az oroszokhoz. Ami viszont fura, hogy miért kell folyamatosan hazudni mindkét oldalnak? Mert nem csak az orosz propaganda hazudik. Emlékezzünk a háború kitörésekor rengeteg orosz ellenes videó jött a harcokról amiről rendre bebizonyosodott, hogy nem valósak. Zelenszkij első megnyilvánulásai is elég érdekesek voltak, persze erre lehet emberi mivolta is a magyarázat. Aztán amikor olyan történeteket hallassz ukránoktól, amiket rikko ír, vagy amit én is írtam a háború elején, hogy a menekülő ukránokat az ukrán katonák lőtték szarrá nem az oroszok, vagy hogy aki ott él, az a halálba kívánja a jó Zelenszkijt. Na akkor kicsit elgondolkodtam, hogy ha az oroszok a rosszak és mindenki más jó, akkor miért vannak ezek?