Ja ertem, megfeleloen fogalmazni, vagy hasznalni ami a toronyban van. MInd a ketto mukodhet.kiserik írta:Nem smile kell, hanem megfelelően fogalmazni.Realista24 írta:
Smile nelkul mar nem megy at, hogy mit akartam szemleltetni...![]()
Nem gondolnam, hogy mindenki, akinek van udvara onellato tud lenni. Kiveve persze, ha mondjuk csak zoldsegeket akar enni, mert allattartashoz, es valtozatos etrendhez mar komolyabb forrasok kellenek es persze ido is.
10 tyúkhoz elég kb 5m2 hely. Innen már van minden nap több tojásod (átlagban 26 óránként tojik egy tyúk, bár nem vagyok állattenyésztő, de ez rémlik egyetemről), húsod és szaporulatod. Persze etetni kell őket, napi 150-200Ft-ból meg is van mai árakkal számolva a 10 tyúk kajája.
Persze mindennel munka van és a terület is behatárol, de általában van annyi (főleg falun), hogy elég szépen be tud segíteni az ember magának az anyagiak terén. Egy kis krupli (esetleg csicsóka), hagyma, zöldséges kert (magaságyás is működik, sőt!), a kert végében meg tyúkól, ha van hely egy pár gyümölcsfa. A fák nélkül az egésznek bőven elég 30m2.
Az allatnak hely kell, folyamatosan a kaja, a viz, ahogy a novenyeknek is tobbminden. Aztan vagy lesz termes vagy nem, vagy ra tudod szanni az idot mindig, amikor kell vagy nem. Vagy van vized vagy nincs, vagy elviszi a fagy vagy nem, stb.stb.
Szoval nem ugy megy, hogy van 30 nm-em es soha tobbe nem kell boltba mennem.