Ne haragudj, de en ezt mar tenyleg nem tudom hova tenni. Negyedjere irom le szerintem, hogy nincs szo arrol Messi MILYEN FOCISTA. Ki a jobb nala es ki nem. Alapbol MJ osszehasonlitasbol indult az egesz, en azert hoztam be Ronaldo-t es Maradona-t, hogy legyen ket referencia a foci vilagabol is, de soha nem volt arrol szo ok milyen focistak voltak, milyen ugyesek, ki a jobb naluk es ki kinel jobb.ANDS írta:Messi elêg sokszor vette a hátára a csapatot, a Barcelonát. Emlêkszem 2017 tavaszán a klasszikusra, például.zsuninnyo írta:
Megint elmentunk egy olyan iranyba, amirol nem volt szo. Nem mertem Messit mekkora focista (azt emlitettem, hogy a valaha volt egyik legjobb). Nem hasonlitgattam ki a nagyobb focista. Ki a jobb CR,Messi, Ronaldo, Maradona, vagy Kirchmayer Tibi. En azt mondtam osszesegeben nem lehet Jordan, Ronaldo vagy Maradona szintjere rakni. Arrol nem is beszelve, hogy a lays es a chio meg csak nem is a foci kontextusaban merult fel hanem mint brand. Felhoztam egy ervet, velemenyt, amit kifejtettem, hogy miert nem emlitheto egy szinten a masik harommal, meghozza hogy nem a csapatai vezere.
Amit irtal, pontosan latszodott Messi utolso eveiben, a Barcelonanal NEM volt vezer. Ezert egtek mindig, eveken keresztul. Nem volt ki vezesse a csapatot, nem volt ki megadja az iranyt, nem volt ki belobbantsa a tuzet. Az, hogy a tavalyi ev mi volt a Barcanal, az megint nem jon ahhoz, hogy Messi vezer volt-e. Katasztrofalis evuk volt, mert elment egy jatekos, aki rugott 30-40 golt a bajnoksagban, es akivel eveken keresztul egtek ronggya a nagy tetmeccseken.
Az, hogy valaki a bajnoksagban szorja a golokat, nem jelenti azt, hogy az a vezere a csapatnak. Neki ez volt a feladata. Rugjon x millio golt. De amikor a hatara kellett volna venni a csapatat (es most ertsd ide a valogatottat is), akkor egyaltalan nem csinalt semmit. Egy vezer akkor lep elo, akkor vallalja magara a feladatokat. Nem akkor, amikor 5 golt kell rugni a a Frankfurtnak vagy a Levante-nak. De ugyanazokat irom le 3adjara is.
Az, hogy Ronaldo mennyire volt vezer, ezen lehet vitatkozni. Szamomra a szemelyisege es a teljesitmenye abszolut ebbe a kategoriaba rakja. Nala leginkabb a valogatottra gondolok, mert azert klub szinten nem tudott befutni egy olyan karriert, amilyet a tehetsege alapjan kellett volna, vagy hogyan szoktak ezt mondani.
Maradonaának volt a vb döntőben egy csodás szólógólja. Messi nagyon sokszor csinált ahhoz hasonló szólót.
Nem volt tőle hangos a sajtó, tette a dolgát a pályán, csendben. Nem minden vezér ordítozik.
Vezér az, akit a csapattársak úgy gondolnak, hogy a vezetőjük és követik.
De miért ne lenne egy szinten Cr7- el vagy Maradonával? Miben kevesebb náluk?
Más típusú személyiség, csendes, visszahúzódó.
A szabadrúgásai nem a fákon ülő madarakra voltak veszélyesek.
Egyedüla vb cím nem jött neki össze, minden más címet megnyert a klubjával.
Nem értem, miért nem lehet Ronaldo vagy Maradona szintjére rakni.
Én nem rajongok érte, sőt, örülök, hogy nem kell a klasszikusokon a vigyorgó pofáját nézni, de attól még el kell ismerni, hogy egy korszakos zseni. Volt egy időszaka, amikor a pályafutása csúcsán volt. Ki volt nála jobb akkoriban?
Azzal az ervvel hogy "Maradona lott egy csodagolt a vb dontoben" meg nem tudok vitatkozni. Ha szerinted a csavo palyafutasa ennyi, akkor nincs vitaalap.
Messi is jatszott vb dontot, es mi volt a momentum? Higuan kihagyta a ziccert. pontosan erre celzok, hogy nem vette a hatara a csapatat. Copa Americat is ugy nyert, hogy mar havonta rendezik, meg, csak nyerje mar meg Messi. Hany dontot bukott el azokon? Hany copa america-rol zugott ki? Hatara vette a Barcelona-t persze, rugott kis millio golt, fantaasztikus classico-kat hozott le. Es hol volt a Liverpool, a Roma, a Juventus vagy a Bayern ellen? 4 vilagraszolo eges.
Tud szabadrugast loni, es? Hogy jon ez ide? Attol lesz vezer?
Nem volt tole hangos a sajto? Messi konkretan ha fingott egyett, tele volt vele a sajto.
Lott szologolt, Getafe ellen kupaban, a mai napig ismetlik. Az egyeneerteku egy vb dontovel?
Ez veszett fejsze nyele, ezekkel az ervekkel sajnos mar nem tudok vitatkozni. Ugyanazokat kell hajtogatnom ujra es ujra, majd megint az a valasz, hogy de Messi mekkora focista es ki a jobb nala meg ki a jobb kinel. Szerintem Messi nem merheto egykhez sem, mert nem vezer, mert sosem vezette a csapatat, rugott egy halom golt, ami a dolga volt. De ha szarban voltak, akkor szarban is hagyott mindenkit.