2kw-os van nekem eladok!ll3rcsöcs írta: Jól van srácok, köszönöm mindenkinek a segítséget, innen már el tudok indulni. Jelenleg inkább hajlok a fűtőpanel felé, főleg kiserik tesztje alapján, aztán meglátjuk nálam beválik-e.

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 22., csütörtök 10:12
2kw-os van nekem eladok!ll3rcsöcs írta: Jól van srácok, köszönöm mindenkinek a segítséget, innen már el tudok indulni. Jelenleg inkább hajlok a fűtőpanel felé, főleg kiserik tesztje alapján, aztán meglátjuk nálam beválik-e.
HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2022. szeptember 22., csütörtök 10:10
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. szeptember 22., csütörtök 9:46
+1.Halfkey írta: Ezt nem fogjuk tudni megmondani, attól függ kell-e alakítani a hálózatodon. Ha nem, akkor olcsó, ha csak a táblán az még mindig nem vészes, ha kábelezni kell akkor szopóbb.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. szeptember 22., csütörtök 9:29
HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2022. szeptember 22., csütörtök 9:27
Azt vágom, írták többen is, itt kifejezetten az érdekel, hogy mennyiért csinálja meg a szaki.Realista24 írta:32-ig ha jol tudom csak a szakembert kell megfizetni, mert a bovites addig "ingyenes".k!ll3rcsöcs írta:
C25. 32-re cserére mi a reális díj?
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 22., csütörtök 8:04
32-ig ha jol tudom csak a szakembert kell megfizetni, mert a bovites addig "ingyenes".k!ll3rcsöcs írta:C25. 32-re cserére mi a reális díj?Tjacks írta:
1-1,5 kwnál nem lesz gond. A villanyórádnál meg tudod nézni, látni fogsz - elméletileg- egy kismegszakítót odabent, azon látnod kéne hogy c32 Ha nincs 32, akkor érdemes bővíteni, a mai nagy fogyasztók mellett már minimum elvárás - szerintem. 32 amperig a bővítés költsége is olcsóbb, ha jól tudom ott nincs "csatlakozási díj" ami 3900+ áfa/ A lenne.
32 ampertől már fizetnéd ezt a díjazást, ha minden igaz.
Közben a kollégák már beelőztek![]()
HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2022. szeptember 22., csütörtök 7:57
C25. 32-re cserére mi a reális díj?Tjacks írta:1-1,5 kwnál nem lesz gond. A villanyórádnál meg tudod nézni, látni fogsz - elméletilegk!ll3rcsöcs írta: Ez esetben ÁVKAz, ami a villanyóránál van, azt szokta leverni. Nem értek hozzá, de szerintem 1 fázis van, azt nem tudom hány amper, de valami sztenderd dolog lehet. 1-1.5kw-os fűtőpanel van tervben, azzal pedig nem kellene gond legyen, mert Realistának igaza van abban, hogy ennél a sűtő önmagában véve is nagyobb fogyasztó.
- egy kismegszakítót odabent, azon látnod kéne hogy c32 Ha nincs 32, akkor érdemes bővíteni, a mai nagy fogyasztók mellett már minimum elvárás - szerintem. 32 amperig a bővítés költsége is olcsóbb, ha jól tudom ott nincs "csatlakozási díj" ami 3900+ áfa/ A lenne.
32 ampertől már fizetnéd ezt a díjazást, ha minden igaz.
Közben a kollégák már beelőztek![]()
HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2022. szeptember 21., szerda 13:29
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. szeptember 21., szerda 11:48
Adott esetben életet is menthet, de nem minden esetben. nagyon egyszerűen megfogalmazva azt vizsgálja hogy a bemeneti áram ugyanannyi-e mint a kimeneti. Beállítható hogy hol kapcsoljon le, mA-s értékeknél jó esélyel megmenti az életedet.ANDS írta: [
Az életvédelmi relé meg szélesebb, az más okból vág le. Sokkal kisebb áramnál már levág.
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. szeptember 21., szerda 11:43
1-1,5 kwnál nem lesz gond. A villanyórádnál meg tudod nézni, látni fogsz - elméletilegk!ll3rcsöcs írta: Ez esetben ÁVKAz, ami a villanyóránál van, azt szokta leverni. Nem értek hozzá, de szerintem 1 fázis van, azt nem tudom hány amper, de valami sztenderd dolog lehet. 1-1.5kw-os fűtőpanel van tervben, azzal pedig nem kellene gond legyen, mert Realistának igaza van abban, hogy ennél a sűtő önmagában véve is nagyobb fogyasztó.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. szeptember 21., szerda 11:41
HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2022. szeptember 21., szerda 11:09
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. szeptember 21., szerda 10:59
Mármint a kismegszakítókat?k!ll3rcsöcs írta:Alapvetően ez egész jól hangzik. Egyrészt alacsonyabb hőfokról indultál, és jóval magasabbra fűtöttél mint én szeretnék. A helyzetemen ront a szigetelés hiánya, de ez alapján azt gondolom, hogy egy este 4-5kw-ból akár ki is jöhetek, ami egész baráti. A fogyasztást egyébként írja az eszköz, vagy külön mérőd van hozzá?kiserik írta:
Reggel 7:30-kor kapcsoltam ki. Így fogyasztott 7,4 kW áramot. A felfűtes volt sok, akkor több órán keresztül folyamatosan ment. Amint elérte a kívánt hőfokot, jócskán esett a fogyasztás, mert ki be kapcsolgat (ugye ezek a teljesítményt úgy szabályozzák, hogy vagy megy, vagy nem). Érdemes egy picit nagyobbat venni, hogy kevesebb legyen a fogyasztás. Ami még sarkalatos pont, hogy elég nagy az áram igényük (5-6 Amper). Át kell számolni az egyéb fogyasztókat, hogy lesz e elég a fűtésnek.
Az áramigényen tegnap agyaltam már, mert az viszont necces. Nyáron előfordult, hogy az összes létező elektromos eszköz ment (sütő, mosogatógép, mosógép, tv, PS, miegymás), és leverte a kismegszakítót, pedig ezek nem olyan hatalmas fogyasztók. Az is igaz, hogy este egyik se megy ezek közül. Érzésre határon mozogna a fűtőpanel, de ez csak úgy derül ki, ha veszek egyet.
A mobil klíma is elgondolkodtatott, de egyelőre nem győzött meg + az áramigény ott se lenne alacsonyabb.
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. szeptember 21., szerda 10:52
Mindenképp így javasolt, a nagyobb fogyasztóknál legalább.Realista24 írta:
Yep, nekem is külön van kötve.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 21., szerda 10:46
Az eszközhöz van egy app, amin keresztül tudod trackelni, jópofa csak ijesztő látni a több száz kw-tk!ll3rcsöcs írta:Alapvetően ez egész jól hangzik. Egyrészt alacsonyabb hőfokról indultál, és jóval magasabbra fűtöttél mint én szeretnék. A helyzetemen ront a szigetelés hiánya, de ez alapján azt gondolom, hogy egy este 4-5kw-ból akár ki is jöhetek, ami egész baráti. A fogyasztást egyébként írja az eszköz, vagy külön mérőd van hozzá?kiserik írta:
Reggel 7:30-kor kapcsoltam ki. Így fogyasztott 7,4 kW áramot. A felfűtes volt sok, akkor több órán keresztül folyamatosan ment. Amint elérte a kívánt hőfokot, jócskán esett a fogyasztás, mert ki be kapcsolgat (ugye ezek a teljesítményt úgy szabályozzák, hogy vagy megy, vagy nem). Érdemes egy picit nagyobbat venni, hogy kevesebb legyen a fogyasztás. Ami még sarkalatos pont, hogy elég nagy az áram igényük (5-6 Amper). Át kell számolni az egyéb fogyasztókat, hogy lesz e elég a fűtésnek.
Az áramigényen tegnap agyaltam már, mert az viszont necces. Nyáron előfordult, hogy az összes létező elektromos eszköz ment (sütő, mosogatógép, mosógép, tv, PS, miegymás), és leverte a kismegszakítót, pedig ezek nem olyan hatalmas fogyasztók. Az is igaz, hogy este egyik se megy ezek közül. Érzésre határon mozogna a fűtőpanel, de ez csak úgy derül ki, ha veszek egyet.
A mobil klíma is elgondolkodtatott, de egyelőre nem győzött meg + az áramigény ott se lenne alacsonyabb.
HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2022. szeptember 21., szerda 10:40
Alapvetően ez egész jól hangzik. Egyrészt alacsonyabb hőfokról indultál, és jóval magasabbra fűtöttél mint én szeretnék. A helyzetemen ront a szigetelés hiánya, de ez alapján azt gondolom, hogy egy este 4-5kw-ból akár ki is jöhetek, ami egész baráti. A fogyasztást egyébként írja az eszköz, vagy külön mérőd van hozzá?kiserik írta:Reggel 7:30-kor kapcsoltam ki. Így fogyasztott 7,4 kW áramot. A felfűtes volt sok, akkor több órán keresztül folyamatosan ment. Amint elérte a kívánt hőfokot, jócskán esett a fogyasztás, mert ki be kapcsolgat (ugye ezek a teljesítményt úgy szabályozzák, hogy vagy megy, vagy nem). Érdemes egy picit nagyobbat venni, hogy kevesebb legyen a fogyasztás. Ami még sarkalatos pont, hogy elég nagy az áram igényük (5-6 Amper). Át kell számolni az egyéb fogyasztókat, hogy lesz e elég a fűtésnek.k!ll3rcsöcs írta:
Reggelt. Na milyen eredménnyel zárult a dolog?
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 21., szerda 9:57
Yep, nekem is külön van kötve. Azt ne felejtse el a kolléga, hogy van 20 centi szigetelésed.kiserik írta:Reggel 7:30-kor kapcsoltam ki. Így fogyasztott 7,4 kW áramot. A felfűtes volt sok, akkor több órán keresztül folyamatosan ment. Amint elérte a kívánt hőfokot, jócskán esett a fogyasztás, mert ki be kapcsolgat (ugye ezek a teljesítményt úgy szabályozzák, hogy vagy megy, vagy nem). Érdemes egy picit nagyobbat venni, hogy kevesebb legyen a fogyasztás. Ami még sarkalatos pont, hogy elég nagy az áram igényük (5-6 Amper). Át kell számolni az egyéb fogyasztókat, hogy lesz e elég a fűtésnek.k!ll3rcsöcs írta:
Reggelt. Na milyen eredménnyel zárult a dolog?
HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. szeptember 21., szerda 9:49
Reggel 7:30-kor kapcsoltam ki. Így fogyasztott 7,4 kW áramot. A felfűtes volt sok, akkor több órán keresztül folyamatosan ment. Amint elérte a kívánt hőfokot, jócskán esett a fogyasztás, mert ki be kapcsolgat (ugye ezek a teljesítményt úgy szabályozzák, hogy vagy megy, vagy nem). Érdemes egy picit nagyobbat venni, hogy kevesebb legyen a fogyasztás. Ami még sarkalatos pont, hogy elég nagy az áram igényük (5-6 Amper). Át kell számolni az egyéb fogyasztókat, hogy lesz e elég a fűtésnek.k!ll3rcsöcs írta:Reggelt. Na milyen eredménnyel zárult a dolog?kiserik írta:
Én is kíváncsi vagyok, mi lesz a vége. Most jár a szoba 21,5 foknál. Kb éjfél lesz, mire eléri a 25-öt, így addig 1,2 kW óránként. Utána lesz izgalmas. Kinti hőmérséklet 8 fok.
HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2022. szeptember 21., szerda 8:01
Reggelt. Na milyen eredménnyel zárult a dolog?kiserik írta:k!ll3rcsöcs írta:
Majd reggel írok, csak nézd a fórumot![]()
Én is kíváncsi vagyok, mi lesz a vége. Most jár a szoba 21,5 foknál. Kb éjfél lesz, mire eléri a 25-öt, így addig 1,2 kW óránként. Utána lesz izgalmas. Kinti hőmérséklet 8 fok.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. szeptember 20., kedd 21:59
k!ll3rcsöcs írta:Majd reggel írok, csak nézd a fórumotkiserik írta:
20:30-kor 16,4 fok volt a szobában. Bekapcsoltam a kütyüt 25 fokra. Kint 9 fok van jelenleg. holnap meglátjuk mikor jut eszembe![]()
![]()
Jelenlévő fórumozók: 17 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem