kiserik írta:
k!ll3rcsöcs írta:
Reggelt. Na milyen eredménnyel zárult a dolog?
Reggel 7:30-kor kapcsoltam ki. Így fogyasztott 7,4 kW áramot. A felfűtes volt sok, akkor több órán keresztül folyamatosan ment. Amint elérte a kívánt hőfokot, jócskán esett a fogyasztás, mert ki be kapcsolgat (ugye ezek a teljesítményt úgy szabályozzák, hogy vagy megy, vagy nem). Érdemes egy picit nagyobbat venni, hogy kevesebb legyen a fogyasztás. Ami még sarkalatos pont, hogy elég nagy az áram igényük (5-6 Amper). Át kell számolni az egyéb fogyasztókat, hogy lesz e elég a fűtésnek.
Alapvetően ez egész jól hangzik. Egyrészt alacsonyabb hőfokról indultál, és jóval magasabbra fűtöttél mint én szeretnék. A helyzetemen ront a szigetelés hiánya, de ez alapján azt gondolom, hogy egy este 4-5kw-ból akár ki is jöhetek, ami egész baráti. A fogyasztást egyébként írja az eszköz, vagy külön mérőd van hozzá?
Az áramigényen tegnap agyaltam már, mert az viszont necces. Nyáron előfordult, hogy az összes létező elektromos eszköz ment (sütő, mosogatógép, mosógép, tv, PS, miegymás), és leverte a kismegszakítót, pedig ezek nem olyan hatalmas fogyasztók. Az is igaz, hogy este egyik se megy ezek közül. Érzésre határon mozogna a fűtőpanel, de ez csak úgy derül ki, ha veszek egyet.
A mobil klíma is elgondolkodtatott, de egyelőre nem győzött meg + az áramigény ott se lenne alacsonyabb.