Origo

HozzászólásSzerző: Tomidzsi » 2022. szeptember 17., szombat 13:25
HozzászólásSzerző: Tomidzsi » 2022. szeptember 17., szombat 13:20
HozzászólásSzerző: Morta » 2022. szeptember 17., szombat 12:17
HozzászólásSzerző: füst » 2022. szeptember 16., péntek 19:00
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 16., péntek 18:33
mint ahogy ezt meg is említettem a hozzászólásban.füst írta:
Nemár... történelemtanár vagy. Magyarország küldött hadüzenetet a Szovjetuniónak, magyar hadsereg lépte át a határt, a magyar hadsereg vett részt a szovjetunió elleni támadóhadjáratban. Azt a háborút nem a szovjetunió kezdte hazánk ellen. Igen, a következmények szarok voltak a hazánkra nézve...
HozzászólásSzerző: füst » 2022. szeptember 16., péntek 18:29
Nemár... történelemtanár vagy. Magyarország küldött hadüzenetet a Szovjetuniónak, magyar hadsereg lépte át a határt, a magyar hadsereg vett részt a szovjetunió elleni támadóhadjáratban. Azt a háborút nem a szovjetunió kezdte hazánk ellen. Igen, a következmények szarok voltak a hazánkra nézve...Nem tudom hogy értelmezed, amikor egy idegen haderő átjön az országhatáron tankokkal.
Tehát abban a pillanatban igen.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 16., péntek 18:23
Nem tudom hogy értelmezed, amikor egy idegen haderő átjön az országhatáron tankokkal.füst írta: Ők támadtak ránk?
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. szeptember 16., péntek 18:17
HozzászólásSzerző: füst » 2022. szeptember 16., péntek 18:17
Ők támadtak ránk?csababarca írta:
gondolom a harmadik alkalmat szándékosan hagytad ki, amikor beérkeztek "felszabadítani" az országot, csak elfelejtettek hazamenni:D
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 16., péntek 18:16
gondolom a harmadik alkalmat szándékosan hagytad ki, amikor beérkeztek "felszabadítani" az országot, csak elfelejtettek hazamenni:Dfüst írta:
Hát, ez elég meredek kijelentés, szerintem nem gondolod komolyan.
2 alkalommal támadtak hazánkra az oroszok, 1849-ben, amikor a szent szövetség jegyében szerződés kötelezte őket, és egyszer az első világháborúban. Nyaljanak sót...
De a németekkel meg 1000 éven át számtalan háborúnk volt, volt hogy 30 évente intéztek ellenünk támadóhadjáratot. Az elmúlt 100 év kemény volt az oroszokkal, de előtte semleges viszonyunk volt velük,sose voltunk az érdekszférájukban.
HozzászólásSzerző: füst » 2022. szeptember 16., péntek 18:08
Hát, ez elég meredek kijelentés, szerintem nem gondolod komolyan.csababarca írta:
De akik a legtöbbet ártottak nekünk, azok az oroszok voltak,
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 16., péntek 18:02
Nem örülnek nekik se, de ha oldalt kell választaniuk, akkor egyértelmű a helyzet.rikko írta:
Bandera bácsi pedig szépen játszott ....
Aztán most meg kb nekik örülnek.... Mondtam is múltkor az egyik lengyel srácnak.... Aztán nagyon csendben maradt.... Illetve annyit mondott, hogy az oroszok nekik mindig is ellenfelek voltak.... Bezzeg az ukránok!!! Ok tuti nem...
Ez a baj... 56-ban élnek az emberek.... Nekem pl tatár a feleségem.... Akkor most a tatárjárás miatt utálnom kellene? Ugyan srácok....
A jelenben pedig az a helyzet, hogy ruszkik ide v oda pont miattuk lóg ki még az ország orra a trágyaléből.
HozzászólásSzerző: rikko » 2022. szeptember 16., péntek 17:56
Bandera bácsi pedig szépen játszott ....csababarca írta: Ez lemaradt:
akiknek oka van gyűlölni az ukránokat is, az mondjuk a lengyelek. csak hát ahogy már mondtam, az oroszokat még jobban gyűlölik, azok miatt amiket tettek velük. (nem is egyszer, ugye, de az már még régebben volt)
Igen, amúgy lehet utálni az osztrákokat is. De azt felülírta a dualizmus valamilyen szinten.
Lehet utálni a németeket is, abszolút. Én nem is szívlelem őket.
Franciákat pláne.
De akik a legtöbbet ártottak nekünk, azok az oroszok voltak, ha már említették Haynaut, ott is épp egy laza 200ezer orosz sereg masírozott a területünkre, és kényszerítettek térdre bennünket.
20. századi sérelmek meg mélyen gyökereznek az oroszok iránt, és igen, bár több részből állt a Szu., az oroszokkal azonosítjuk őket, nem az ukránokkal, grúzokkal, észtekkel, litvánokkal.
Miért? Mert a SZu. területének háromnegyede és a lakosság fele alkotta az utána megalakult Oroszországot.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 16., péntek 17:50
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 16., péntek 17:47
HozzászólásSzerző: füst » 2022. szeptember 16., péntek 17:46
1922-1964Pipita írta: Az orosz hatalom által, orosz nyelven írt orosz politikai vezetők orosz parancsait ukránok is végrehajtották, tehát nem az oroszok a hibásak.
Gyakorlatilag az oroszok az áldozatok. Kurva mörika, amúgymeg. Miért? Csak.
HozzászólásSzerző: Pipita » 2022. szeptember 16., péntek 17:38
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 16., péntek 17:37
12 év kormány propaganda után nincs ebben semmi meglepő.Anthony írta: Ez számomra is felfoghatatlan így 40+ év kommunizmus után, 56 után, prágai tavasz után, stb...
Elhiszem hogy volt akkor is aki jól helyezkedett és jobban élt mint a többiek, de rajtuk kívül nem értem hogy szimpatizálhat bárki is az oroszokkal..
HozzászólásSzerző: rikko » 2022. szeptember 16., péntek 17:32
A lengyeleken kívül kb mindenkit is írhattam volna. Ahogy írtad a törököket , tatárokat, stb...zsuninnyo írta:A torokoket miert hagytad ki?rikko írta:
Akkor a te logikád követve...
Nem értem miért kell Franciaországhoz ---> Trianon
Németországhoz ---> Auschwitz
Ausztriához ---> Haynau
Stb húzni. Ha így nézzük akkor a lengyeleken kívül kb senkivel nem kellene semmilyen kapcsolatban lennünk...
Az altalad felsoroltak kozul melyik relevans annyira ma nekunk, mint az oroszok altal nyujtott szenvedes es sotetseg?
HozzászólásSzerző: füst » 2022. szeptember 16., péntek 17:20
Azért a pontosság jegyében hagy tegyem hozzá, hogy nem Oroszország szállt meg minket, hanem a Szovjetunió, melynek része volt Ukrajna is. Az a vörös hadsereg ami nálunk állomásozott, legalább annyira volt ukrán, mint orosz. Még mielőtt...Anthony írta:
Ez számomra is felfoghatatlan így 40+ év kommunizmus után, 56 után, prágai tavasz után, stb...
Elhiszem hogy volt akkor is aki jól helyezkedett és jobban élt mint a többiek, de rajtuk kívül nem értem hogy szimpatizálhat bárki is az oroszokkal..
Jelenlévő fórumozók: 1 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem