Nem örülnek nekik se, de ha oldalt kell választaniuk, akkor egyértelmű a helyzet.rikko írta:
Bandera bácsi pedig szépen játszott ....
Aztán most meg kb nekik örülnek.... Mondtam is múltkor az egyik lengyel srácnak.... Aztán nagyon csendben maradt.... Illetve annyit mondott, hogy az oroszok nekik mindig is ellenfelek voltak.... Bezzeg az ukránok!!! Ok tuti nem...
Ez a baj... 56-ban élnek az emberek.... Nekem pl tatár a feleségem.... Akkor most a tatárjárás miatt utálnom kellene? Ugyan srácok....
A jelenben pedig az a helyzet, hogy ruszkik ide v oda pont miattuk lóg ki még az ország orra a trágyaléből.
Nem az oroszok pártját fogják fogni.
Nekem meg a jövőbeli feleségem lengyel, mélyen katolikus területről/családból ráadásul, és gyűlölik az oroszokat. Elmondták, hogy az ukránokat sem szívlelik, sőt.
Emlékeznek a II. vh alatti viszonyra az ukránokkal, ahol amúgy őket sem kellett félteni.
Az orosz nagyhatalmi politika többet ártott Lengyelországnak a történelemben, mint az ukránok.
Nekünk is többet ártott.
(jah, én emberi oldalról közelítem meg a helyzetet, nyilván gazdasági okok miatt megértettem a 2002-2010 közötti időszakot, és megértem a 2010-2022 közötti oroszpártiságot is. Csak nem kell ezeket megtagadni az oldalaknak, politikai arcoknak, és akkor nem nyílna ki a bicska a zsebemben a pofájuktól.)