füst írta:
cart írta:
Monduk szerintem nem rossz otlet EU szinten tamogatni a zold energia elterjedeset, az a magyar 10% peldaul eleg nevetsegesen nez ki a megujulo energiaforrasoknal.
Ahogy a nemetek csinaltak annak nem sok ertelme volt, hogy sajat atomeromuvek helyett import + fosszilis tüzelőanyagok
Pedig sajnos pont ez a probléma, és a németek is pont ezen csúsztak el. A megújuló energiaforrások nem képesek zsinóráramot termelni. Amikor termel akkor mindenki happy, amikor nem, akkor pedig szükség van fosszilis energiára, ami megtermelni a megújuló helyett az energiát.... Szóval 2x kell megépíteni ugyanazt a kapacitást, vagy pedig nem építesz kisegítő erőműveket, de akkor importáramra szorulsz amikor nem képesek termelni a megújulók... ergo más országok veszik át a kisegítés feladatát. Ezt a problémát nem voltak képesek felérni ésszel a döntéshozók, vagy csak földbe dugták a fejüket, mert európában olcsó volt az energia... hát most nem az.
En ezen az oldalon szoktam nezni, hogy a roman energiamix par perccel ezelott hogyan allt ossze.
a generation and consumption resznel ki lehet jelolni, hogy mondjuk a szeptember 1-14 kozotti idoszakot mutassa.
Pont ez a bajom a megujulokkal. Nyilvan tok jok, ha vannak, (en is mar nezegetek napelemet otthonra) de peldaul ott van a szeleromu, egyik nap 2000-2200 MW, masnap meg 10-300 kozott termelt. A napelemekrol nem is beszelve, amik nyaron nyilvan tok jok, de meg mindig a téli delutanokkal van a legnagyobb baj. Ezekre azert nehez epiteni.
Itt amugy elvileg az amerikaiak fognak 2 uj blokkot epiteni meg egyet felujitani. Meg valamilyen mini atomeromuveket is terveznek telepiteni, de hogy ez csak meretbeli kulonbseg vagy a mukodesuk is mas, azt nem tudom.