A macbook munkaban egy teljesen mas szint, mint az osszes tobbi gep, kiveve ha csak a ms office cuccokat hasznalod, szoval mindig megeri megvenni (arrol nem is beszelve, hogy nem dragabb a sajat kategoriajaban mint a tobbi gep).nmate írta: Nekem sem azzal van a bajom, hogy vírusos vagy, hogy lassú. Céges gép, sajátot nem vettem már 5 éve, mindig tudtam használni a cégeseket bármire.![]()
Csak hogy jelenleg pl. mikorofonos bt fejhallgatómon egy scriptet kellett írnom, hogy profilt váltson hívásokhoz, hogy a mikrofonját tudjam használni (kézzel is lehet persze, de hát nem vagyunk állatok). Touchpad gesture-ket mai napig nem tudtam mindet kihozni belőle. Képernyőn az ablakok elrendezése is elég statikus + type-c valamiért nem visz át 4k-t (a Dellem pedig elvileg tudja), miközben ugye beneveztem egy monitorra ami 4k60hz-et tud, amin amúgy dolgozni egy álom ergonómia és átláthatóság szempontjából is.
Alapvetően ezt hozná egy Windows gép is, viszont a projektjeimhez rengeteg kis szar script bashban van megírva, ami kicsit körülményessé tenné a futtatást.

Elektronika
Re: Elektronika
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Fasza, megvetted, és fent is tudod tartani? Tankolni, szervizelni, stb. Az már megint egy más kérdés.h3x0r írta:Tehát ha Ronaldo vesz egy Ferrarit, az nem luxus autó, de ha én veszek, miután eladom nagyszüleim házát, akkor már igen?ANDS írta: Érdekes, hogy mennyire nincs közmegegyezés olyan fogalmak esetében,
aminek definícióját el lehet olvasni a szótárban (“valakinek anyagi erejét túlhaladó kiadás, költekezés”)![]()
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Nekem sem azzal van a bajom, hogy vírusos vagy, hogy lassú. Céges gép, sajátot nem vettem már 5 éve, mindig tudtam használni a cégeseket bármire.
Csak hogy jelenleg pl. mikorofonos bt fejhallgatómon egy scriptet kellett írnom, hogy profilt váltson hívásokhoz, hogy a mikrofonját tudjam használni (kézzel is lehet persze, de hát nem vagyunk állatok). Touchpad gesture-ket mai napig nem tudtam mindet kihozni belőle. Képernyőn az ablakok elrendezése is elég statikus + type-c valamiért nem visz át 4k-t (a Dellem pedig elvileg tudja), miközben ugye beneveztem egy monitorra ami 4k60hz-et tud, amin amúgy dolgozni egy álom ergonómia és átláthatóság szempontjából is.
Alapvetően ezt hozná egy Windows gép is, viszont a projektjeimhez rengeteg kis szar script bashban van megírva, ami kicsit körülményessé tenné a futtatást.

ANDS írta:Semmivel nem vagyunk előrébb, mint két napja

- h3x0r
Tehát ha Ronaldo vesz egy Ferrarit, az nem luxus autó, de ha én veszek, miután eladom nagyszüleim házát, akkor már igen?ANDS írta: Érdekes, hogy mennyire nincs közmegegyezés olyan fogalmak esetében,
aminek definícióját el lehet olvasni a szótárban (“valakinek anyagi erejét túlhaladó kiadás, költekezés”)

- h3x0r
Az etteremben kajalas, a minosegibb sor, bor, pezsgo vagy Starbucks is luxusnak szamit, ha minden nap ott eszel/iszol. De heti vagy havi nehany alkalmat azert szinte barki megengedhet maganak.csababarca írta:Nem tudom.ANDS írta:
Csaba, komolyan kérdezem: szerinted mi a luxus ma Magyarországon az átlagember szintjén?
Kinek mi.
Egy iphone önmagában nem luxus szerintem (!!).
Az 50-60 ezres cipo, ruha, ora, ekszer mar kevesebb embernel fer bele, de azert ez meg megfizetheto (luxus) kategoria
Egy iphonet, guccit vagy pradat is van, aki konnyeden kifizet, masnak 1-2 havi fizuja, vagy epp egesz evben erre sporol. De ha nagyon akarsz egyet, akkor kisebb - nagyobb kompromisszumokkal, de megszerezheto (luxus).
Mig egy iphone-nal mondhatod, hogy neked kell a jobb kamera, gyorsabb rendszer, sokaig akarod hasznalni, kell a munkahoz, stb. Addig egy rolex vagy patek philippe nem mutatja jobban az idot, mint egy fossil vagy casio. (de biztos van itt egy oraszakerto, aki elkuld az anyamba, hogy hulyeseget beszelek

- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Btw Macbook, arra valószínűleg nem sajnálnám a pénzt, sőt egyre többet gondolkoztam rajta, hogy munka miatt megérné a befektetés - főleg az M-es procikkal. De igazából arra sem lenne túl nagy szükségem, csak hát az Ubuntummal szerintem heti fél-1 órát eltöltök, hogy úgy működjön ahogyan szeretném (touchpad, fejhallgató config váltás hívás /zenehallgatás esetén stb.).

- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Nem tudom.ANDS írta:
Csaba, komolyan kérdezem: szerinted mi a luxus ma Magyarországon az átlagember szintjén?
Kinek mi.
Egy iphone önmagában nem luxus szerintem (!!).
Ha valaki félévente vesz új 50 milliós mercit, meg mondjuk havonta vesz egy ingatlant Budapesten és csak a Nobuban ebédel, és vacsorázik, az luxus:D talán.
Zironál a pont, amit én is írtam, hatalmas tévút, ha azt gondolja valaki, hogy ma egy iphone-l vagizni lehet.
a legújabbal sem, kutyát sem érdekli ez.
jaja, ezért is jártam ki USA-ba dolgozni, 10 hétre 6-7ezer dolcsiért:DDh3x0r írta:
Még hogy a tanarok nem keresnek jol![]()
(és ott még ez is a béka fenekének alja:D)
nekem abból a pénzből van autóm, macbook-om, meg az előző iphone-k is.
nem a tanári fizuból nyilván

230 nettóból sokáig nem megyek, főleg építkezés alatt.
de szerencsére faszarági vagyok, és még a 2019-ben keresett USA pénzemből is maradt.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Máté jól megcsinálta ezt a topikot.
Azon mosolyogtam hogy az iphone-nal valaki szerint még vagizni lehet. Gondolom az a személy még levis farmerben meg lacoste cipőben jár, miközben most írt panaszlevelet az mvm-nek. Pont így képzelek pár embert a fórumról de inkább nem nevezem meg őket.

Azon mosolyogtam hogy az iphone-nal valaki szerint még vagizni lehet. Gondolom az a személy még levis farmerben meg lacoste cipőben jár, miközben most írt panaszlevelet az mvm-nek. Pont így képzelek pár embert a fórumról de inkább nem nevezem meg őket.

Nem illik.
- KAG
- Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Apple 5 ig almaztam
Onnantol samsung
S ultra, vagy note
Nekem mar iphonet használni fura.
Minden csak megszokas kérdése.
Onnantol samsung
S ultra, vagy note
Nekem mar iphonet használni fura.
Minden csak megszokas kérdése.
ZIDANE
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
Mindkettőből volt 64GB 4GB-s lényegében ugyanaz a telefon csak nagyobb kijelző meg a plus valamivel nagyobb akksival volt szerelve, de a plusból volt 128GB-s 6GB RAM-al is az volt a top.cart írta: AZ jo nagy parasztvakitas volt azzal a lekerekitett kijelzovel ami kinyult a telefon oldalara.![]()
Amugy a kijelzon kivul ugyan az a telefon volt az S8 meg az S8 plus.
Persze, mindig a plusz volt az S csúcsa, ezt senki nem vitatja
Elég változó minõségūek voltak amikhez nekem volt szerencsém.

AZ jo nagy parasztvakitas volt azzal a lekerekitett kijelzovel ami kinyult a telefon oldalara.

- Santi
De egyébként igazatok van a Note 8-ról, csak már nemtudom szerkeszteni.
Az A az a belépő szintje meg a középje is a Samsungnak, kisebb számozású A-k a belépők, a nagyobb számozású A-k a középkategória. Az S az valóban a felső-közép és felső kat, nyilván specifikáció függvényében illetve a +os változat volt a csúcs, ami már akkoris 800 dollár körül jött ki.
Az A az a belépő szintje meg a középje is a Samsungnak, kisebb számozású A-k a belépők, a nagyobb számozású A-k a középkategória. Az S az valóban a felső-közép és felső kat, nyilván specifikáció függvényében illetve a +os változat volt a csúcs, ami már akkoris 800 dollár körül jött ki.
- Santi
Úgy hogy volt S8+Sierra írta: S8 hogy lett volna már közép?a Galaxy S széria mindig is flagship volt,
Ez volt az első Redmi Note 4, csak nem ez jött Európába, hanem már a SD625-ös verzió, de először a 10 magos MTK Helio X20-szal jelent ez meg. Sőt nekem még volt is ilyen telefonom.Santi írta: Dehogyis, Octa-core 2.0 GHz Cortex-A53
Amúgy nem a proci a vészes, egy kicsit az is, de a 3GB RAM kevés már.
Amúgy emlékszem a Galaxy S8 volt a közép és Galaxy Note 8 volt a flagship akkoriban, Xiamoinál meg a Mi Mix 2 asszem.
S8 hogy lett volna már közép?

Galaxy s szèria volt a flagship phone, a Note pedig mint ‘phablet’ futott, tablet és telefon közé volt pozícionálva.Amúgy emlékszem a Galaxy S8 volt a közép és Galaxy Note 8 volt a flagship akkoriban, Xiamoinál meg a Mi Mix 2 asszem.
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Also kategorias TV, also kategorias SoC-al. Nekem a Q80T mindezt tokeletesen tudja. AirPlay-el minden kimegy, a Digi is.maestrito46 írta:én 5 hónapig bírtam vele, aztán nem érdekelt csak valaki megvegye.Realista24 írta: Én például most rendelek egy 13 minit, mert ez a samsung s20 kicseszett módon felkúrta az agyamat, a korábbi p20-as hatszor nagyobb jóság volt, mint ez.
Sajnálom rá a lóvét, de annyira felkúr használat közben, hogy leszarom. Plusz nekem nagy.
Ugyanitt S20FE olcsón eladó.
de úgy amblokk az egész samsunggal. TV-m is samsung, a smart things-es alkalmazás egy nagy szr, ha streamen meccset akarok nézni szinte esélytelen, hogy akármelyik linket is működésre bírjam, airplay kb 10 percenként áll le, digi.online-ra még belépni se tudok, mert mire beírom a jelszót addigra törli a felhasználónevet. ennek apropóján kiváncsi is vagyok másnál más márkájú TV is szarakszik? ez egy Samsung 43TU8502, 108 cm-s 4K ultra HD-s tv
- Santi
Dehogyis, Octa-core 2.0 GHz Cortex-A53Sierra írta:Az már akkor is középkategória volt, nem belépő szint. Emlékszem az első olyan telefon volt, amibe 10 magos procit raktak.Santi írta: 2017 óta nyúzok egy Xiaomi Note 4-et, ami már akkoris 50kas telefon volt, abszolút belépő szint.
Amúgy nem a proci a vészes, egy kicsit az is, de a 3GB RAM kevés már.
Amúgy emlékszem a Galaxy S8 volt a közép és Galaxy Note 8 volt a flagship akkoriban, Xiamoinál meg a Mi Mix 2 asszem.
-
én 5 hónapig bírtam vele, aztán nem érdekelt csak valaki megvegye.Realista24 írta: Én például most rendelek egy 13 minit, mert ez a samsung s20 kicseszett módon felkúrta az agyamat, a korábbi p20-as hatszor nagyobb jóság volt, mint ez.
Sajnálom rá a lóvét, de annyira felkúr használat közben, hogy leszarom. Plusz nekem nagy.
Ugyanitt S20FE olcsón eladó.
de úgy amblokk az egész samsunggal. TV-m is samsung, a smart things-es alkalmazás egy nagy szr, ha streamen meccset akarok nézni szinte esélytelen, hogy akármelyik linket is működésre bírjam, airplay kb 10 percenként áll le, digi.online-ra még belépni se tudok, mert mire beírom a jelszót addigra törli a felhasználónevet. ennek apropóján kiváncsi is vagyok másnál más márkájú TV is szarakszik? ez egy Samsung 43TU8502, 108 cm-s 4K ultra HD-s tv
iphone, macbook ez az egeszi tanari dolog csak egy atveres a kulvilag fele, biztos vmi tuti allas rohadt jo megbecsultseggel es fizuval, ha ilyenjei vannak! Mondjuk el tudom kepzelni, hogy a diakok lekopnek mert nem iphone-nal megy be tanitani, valoszinuleg ezert van a diakok a tanarokert is, hogy teljen nekik iphonre-ra /sh3x0r írta:Még hogy a tanarok nem keresnek jolcsababarca írta: Jah nekem régóta iphone-om van, 6, 8 majd most 13. 4 évente szoktam cserélni, de azért mert addigra használódik el, pl most azért cseréltem, mert már nem hallottam kihangosítva se nagyon meg engem sem hallottak.
Macbookom is 5 éves, köszöni jól van.
De soha nem éreztem magam emiatt elismertnek, vagy nagykirálynak, emlékszem az iphone 6-t '14-ben 180ért vettem, most a 13-ast 260-ért. Telekomtól mindkettőt, előfizuval, nem részletre.
Nem egy nagy drágulás azért 8 év alatt.![]()