Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
zsuninnyo

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 10., szombat 11:20

nmate írta: Nekem sem azzal van a bajom, hogy vírusos vagy, hogy lassú. Céges gép, sajátot nem vettem már 5 éve, mindig tudtam használni a cégeseket bármire. :mrgreen:
Csak hogy jelenleg pl. mikorofonos bt fejhallgatómon egy scriptet kellett írnom, hogy profilt váltson hívásokhoz, hogy a mikrofonját tudjam használni (kézzel is lehet persze, de hát nem vagyunk állatok). Touchpad gesture-ket mai napig nem tudtam mindet kihozni belőle. Képernyőn az ablakok elrendezése is elég statikus + type-c valamiért nem visz át 4k-t (a Dellem pedig elvileg tudja), miközben ugye beneveztem egy monitorra ami 4k60hz-et tud, amin amúgy dolgozni egy álom ergonómia és átláthatóság szempontjából is.
Alapvetően ezt hozná egy Windows gép is, viszont a projektjeimhez rengeteg kis szar script bashban van megírva, ami kicsit körülményessé tenné a futtatást.
A macbook munkaban egy teljesen mas szint, mint az osszes tobbi gep, kiveve ha csak a ms office cuccokat hasznalod, szoval mindig megeri megvenni (arrol nem is beszelve, hogy nem dragabb a sajat kategoriajaban mint a tobbi gep).

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. szeptember 10., szombat 11:07

h3x0r írta:
ANDS írta: Érdekes, hogy mennyire nincs közmegegyezés olyan fogalmak esetében,
aminek definícióját el lehet olvasni a szótárban (“valakinek anyagi erejét túlhaladó kiadás, költekezés”)
Tehát ha Ronaldo vesz egy Ferrarit, az nem luxus autó, de ha én veszek, miután eladom nagyszüleim házát, akkor már igen? :hmmm:
Fasza, megvetted, és fent is tudod tartani? Tankolni, szervizelni, stb. Az már megint egy más kérdés.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. szeptember 10., szombat 11:05

Nekem sem azzal van a bajom, hogy vírusos vagy, hogy lassú. Céges gép, sajátot nem vettem már 5 éve, mindig tudtam használni a cégeseket bármire. :mrgreen:
Csak hogy jelenleg pl. mikorofonos bt fejhallgatómon egy scriptet kellett írnom, hogy profilt váltson hívásokhoz, hogy a mikrofonját tudjam használni (kézzel is lehet persze, de hát nem vagyunk állatok). Touchpad gesture-ket mai napig nem tudtam mindet kihozni belőle. Képernyőn az ablakok elrendezése is elég statikus + type-c valamiért nem visz át 4k-t (a Dellem pedig elvileg tudja), miközben ugye beneveztem egy monitorra ami 4k60hz-et tud, amin amúgy dolgozni egy álom ergonómia és átláthatóság szempontjából is.
Alapvetően ezt hozná egy Windows gép is, viszont a projektjeimhez rengeteg kis szar script bashban van megírva, ami kicsit körülményessé tenné a futtatást.
ANDS írta:Semmivel nem vagyunk előrébb, mint két napja
:mrgreen: :coffee:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. szeptember 10., szombat 10:42

ANDS írta: Érdekes, hogy mennyire nincs közmegegyezés olyan fogalmak esetében,
aminek definícióját el lehet olvasni a szótárban (“valakinek anyagi erejét túlhaladó kiadás, költekezés”)
Tehát ha Ronaldo vesz egy Ferrarit, az nem luxus autó, de ha én veszek, miután eladom nagyszüleim házát, akkor már igen? :hmmm:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. szeptember 10., szombat 9:18

csababarca írta:
ANDS írta:
Csaba, komolyan kérdezem: szerinted mi a luxus ma Magyarországon az átlagember szintjén?
Nem tudom.
Kinek mi.

Egy iphone önmagában nem luxus szerintem (!!).
Az etteremben kajalas, a minosegibb sor, bor, pezsgo vagy Starbucks is luxusnak szamit, ha minden nap ott eszel/iszol. De heti vagy havi nehany alkalmat azert szinte barki megengedhet maganak.

Az 50-60 ezres cipo, ruha, ora, ekszer mar kevesebb embernel fer bele, de azert ez meg megfizetheto (luxus) kategoria

Egy iphonet, guccit vagy pradat is van, aki konnyeden kifizet, masnak 1-2 havi fizuja, vagy epp egesz evben erre sporol. De ha nagyon akarsz egyet, akkor kisebb - nagyobb kompromisszumokkal, de megszerezheto (luxus).

Mig egy iphone-nal mondhatod, hogy neked kell a jobb kamera, gyorsabb rendszer, sokaig akarod hasznalni, kell a munkahoz, stb. Addig egy rolex vagy patek philippe nem mutatja jobban az idot, mint egy fossil vagy casio. (de biztos van itt egy oraszakerto, aki elkuld az anyamba, hogy hulyeseget beszelek :mrgreen: ) A kulonbozo autokrol, jachtokrol, magan repulokrol vagy szigetekrol nem is beszelve.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. szeptember 10., szombat 8:49

Btw Macbook, arra valószínűleg nem sajnálnám a pénzt, sőt egyre többet gondolkoztam rajta, hogy munka miatt megérné a befektetés - főleg az M-es procikkal. De igazából arra sem lenne túl nagy szükségem, csak hát az Ubuntummal szerintem heti fél-1 órát eltöltök, hogy úgy működjön ahogyan szeretném (touchpad, fejhallgató config váltás hívás /zenehallgatás esetén stb.). :lol:

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 9., péntek 23:17

ANDS írta:
Csaba, komolyan kérdezem: szerinted mi a luxus ma Magyarországon az átlagember szintjén?
Nem tudom.
Kinek mi.

Egy iphone önmagában nem luxus szerintem (!!).
Ha valaki félévente vesz új 50 milliós mercit, meg mondjuk havonta vesz egy ingatlant Budapesten és csak a Nobuban ebédel, és vacsorázik, az luxus:D talán.

Zironál a pont, amit én is írtam, hatalmas tévút, ha azt gondolja valaki, hogy ma egy iphone-l vagizni lehet.
a legújabbal sem, kutyát sem érdekli ez.
h3x0r írta:
Még hogy a tanarok nem keresnek jol :mrgreen:
jaja, ezért is jártam ki USA-ba dolgozni, 10 hétre 6-7ezer dolcsiért:DD
(és ott még ez is a béka fenekének alja:D)

nekem abból a pénzből van autóm, macbook-om, meg az előző iphone-k is.

nem a tanári fizuból nyilván :mrgreen:
230 nettóból sokáig nem megyek, főleg építkezés alatt.
de szerencsére faszarági vagyok, és még a 2019-ben keresett USA pénzemből is maradt.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2022. szeptember 9., péntek 22:19

Máté jól megcsinálta ezt a topikot. :lol:

Azon mosolyogtam hogy az iphone-nal valaki szerint még vagizni lehet. Gondolom az a személy még levis farmerben meg lacoste cipőben jár, miközben most írt panaszlevelet az mvm-nek. Pont így képzelek pár embert a fórumról de inkább nem nevezem meg őket. :mrgreen:
Nem illik.

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2022. szeptember 9., péntek 21:29

Apple 5 ig almaztam
Onnantol samsung
S ultra, vagy note

Nekem mar iphonet használni fura.
Minden csak megszokas kérdése.
ZIDANE

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2022. szeptember 9., péntek 20:23

cart írta: AZ jo nagy parasztvakitas volt azzal a lekerekitett kijelzovel ami kinyult a telefon oldalara. :lol:
Amugy a kijelzon kivul ugyan az a telefon volt az S8 meg az S8 plus.
Mindkettőből volt 64GB 4GB-s lényegében ugyanaz a telefon csak nagyobb kijelző meg a plus valamivel nagyobb akksival volt szerelve, de a plusból volt 128GB-s 6GB RAM-al is az volt a top.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. szeptember 9., péntek 20:03

Persze, mindig a plusz volt az S csúcsa, ezt senki nem vitatja :) Elég változó minõségūek voltak amikhez nekem volt szerencsém.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. szeptember 9., péntek 20:01

AZ jo nagy parasztvakitas volt azzal a lekerekitett kijelzovel ami kinyult a telefon oldalara. :lol:
Amugy a kijelzon kivul ugyan az a telefon volt az S8 meg az S8 plus.

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2022. szeptember 9., péntek 19:58

De egyébként igazatok van a Note 8-ról, csak már nemtudom szerkeszteni.
Az A az a belépő szintje meg a középje is a Samsungnak, kisebb számozású A-k a belépők, a nagyobb számozású A-k a középkategória. Az S az valóban a felső-közép és felső kat, nyilván specifikáció függvényében illetve a +os változat volt a csúcs, ami már akkoris 800 dollár körül jött ki.

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2022. szeptember 9., péntek 19:45

Sierra írta: S8 hogy lett volna már közép? :D a Galaxy S széria mindig is flagship volt,
Úgy hogy volt S8+

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 9., péntek 19:17

Santi írta: Dehogyis, Octa-core 2.0 GHz Cortex-A53
Amúgy nem a proci a vészes, egy kicsit az is, de a 3GB RAM kevés már.

Amúgy emlékszem a Galaxy S8 volt a közép és Galaxy Note 8 volt a flagship akkoriban, Xiamoinál meg a Mi Mix 2 asszem.
Ez volt az első Redmi Note 4, csak nem ez jött Európába, hanem már a SD625-ös verzió, de először a 10 magos MTK Helio X20-szal jelent ez meg. Sőt nekem még volt is ilyen telefonom.

S8 hogy lett volna már közép? :D a Galaxy S széria mindig is flagship volt, a Note széria lényege a "phablet" meg az S pen volt, ahogy Halfkey is írta. Samsungnál mindig is az A széria volt a belépő- és középkategória.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. szeptember 9., péntek 19:12

Amúgy emlékszem a Galaxy S8 volt a közép és Galaxy Note 8 volt a flagship akkoriban, Xiamoinál meg a Mi Mix 2 asszem.
Galaxy s szèria volt a flagship phone, a Note pedig mint ‘phablet’ futott, tablet és telefon közé volt pozícionálva.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. szeptember 9., péntek 18:49

maestrito46 írta:
Realista24 írta: Én például most rendelek egy 13 minit, mert ez a samsung s20 kicseszett módon felkúrta az agyamat, a korábbi p20-as hatszor nagyobb jóság volt, mint ez.

Sajnálom rá a lóvét, de annyira felkúr használat közben, hogy leszarom. Plusz nekem nagy.

Ugyanitt S20FE olcsón eladó.
én 5 hónapig bírtam vele, aztán nem érdekelt csak valaki megvegye.
de úgy amblokk az egész samsunggal. TV-m is samsung, a smart things-es alkalmazás egy nagy szr, ha streamen meccset akarok nézni szinte esélytelen, hogy akármelyik linket is működésre bírjam, airplay kb 10 percenként áll le, digi.online-ra még belépni se tudok, mert mire beírom a jelszót addigra törli a felhasználónevet. ennek apropóján kiváncsi is vagyok másnál más márkájú TV is szarakszik? ez egy Samsung 43TU8502, 108 cm-s 4K ultra HD-s tv
Also kategorias TV, also kategorias SoC-al. Nekem a Q80T mindezt tokeletesen tudja. AirPlay-el minden kimegy, a Digi is.

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2022. szeptember 9., péntek 18:38

Sierra írta:
Santi írta: 2017 óta nyúzok egy Xiaomi Note 4-et, ami már akkoris 50kas telefon volt, abszolút belépő szint.
Az már akkor is középkategória volt, nem belépő szint. Emlékszem az első olyan telefon volt, amibe 10 magos procit raktak.
Dehogyis, Octa-core 2.0 GHz Cortex-A53
Amúgy nem a proci a vészes, egy kicsit az is, de a 3GB RAM kevés már.

maestrito46

HozzászólásSzerző: maestrito46 » 2022. szeptember 9., péntek 17:39

Realista24 írta: Én például most rendelek egy 13 minit, mert ez a samsung s20 kicseszett módon felkúrta az agyamat, a korábbi p20-as hatszor nagyobb jóság volt, mint ez.

Sajnálom rá a lóvét, de annyira felkúr használat közben, hogy leszarom. Plusz nekem nagy.

Ugyanitt S20FE olcsón eladó.
én 5 hónapig bírtam vele, aztán nem érdekelt csak valaki megvegye.
de úgy amblokk az egész samsunggal. TV-m is samsung, a smart things-es alkalmazás egy nagy szr, ha streamen meccset akarok nézni szinte esélytelen, hogy akármelyik linket is működésre bírjam, airplay kb 10 percenként áll le, digi.online-ra még belépni se tudok, mert mire beírom a jelszót addigra törli a felhasználónevet. ennek apropóján kiváncsi is vagyok másnál más márkájú TV is szarakszik? ez egy Samsung 43TU8502, 108 cm-s 4K ultra HD-s tv

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 9., péntek 17:08

h3x0r írta:
csababarca írta: Jah nekem régóta iphone-om van, 6, 8 majd most 13. 4 évente szoktam cserélni, de azért mert addigra használódik el, pl most azért cseréltem, mert már nem hallottam kihangosítva se nagyon meg engem sem hallottak.
Macbookom is 5 éves, köszöni jól van.

De soha nem éreztem magam emiatt elismertnek, vagy nagykirálynak, emlékszem az iphone 6-t '14-ben 180ért vettem, most a 13-ast 260-ért. Telekomtól mindkettőt, előfizuval, nem részletre.
Nem egy nagy drágulás azért 8 év alatt.
Még hogy a tanarok nem keresnek jol :mrgreen:
iphone, macbook ez az egeszi tanari dolog csak egy atveres a kulvilag fele, biztos vmi tuti allas rohadt jo megbecsultseggel es fizuval, ha ilyenjei vannak! Mondjuk el tudom kepzelni, hogy a diakok lekopnek mert nem iphone-nal megy be tanitani, valoszinuleg ezert van a diakok a tanarokert is, hogy teljen nekik iphonre-ra /s

Vissza: