ANDS írta:
maestrito46 írta:
ezzel a kijelentéssel az a probléma szerintem, hogy honnan tudod te vagy én vagy akárki, hogy most kinek mi az igényei?
….
Nagyon egyszerű. A marketingre elköltött sok százmilliók generálják az igényeket, mert egyébként az embereknek eszükbe sem jutna.
Teremts keresletet! Innen indul minden.
Minek nekem egy olyan telefon, amin a napi ügyeket el lehet intézni? Itthon itt az asztali gép, az irodába viszem a notebookot.
A fiamnak, aki 20 éves, neki kell, mert ő azon néz fényképeket, videokat, a wc- re is viszi magával, étkezés közben is azt nézi, a vonaton is, folyamatosan megy a messenger, instagram, stb. De 5 éve vettük neki 130 ezerért, androidos és gyors. Nem akarja lecserélni.
Lehet, hogy valaki jobban érzi magát, ha vesz egy félmillás telót, de az életérzést veszi meg, hogy elmondhatja magáról, hogy menő telója van, villoghat vele, megnézik, elismerő pillantásokat kap.
Ugyanez a Cerrutti, Boss öltöny, Tommy Hilfiger Ralph Laurant ruhák, stb.
Ezzel szemben, ha szerényebb jövedelemből kell ezeket kinyögni (és nem tudjuk, hogy ki mennyit keres, meg semmi közünk nincs is hozzá), akkor nem biztos, hogy bölcs döntés hosszú távon a látszatra költeni, megtakarítások és befektetések helyett.