Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. szeptember 9., péntek 16:52

Nagyon félrementetek, de örülök megmozgattam a topikot :mrgreen: :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 9., péntek 16:52

Elismeroen nem, de bizonyos körökben lenezoen igen, ha nem ilyen cuccaid vannak.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. szeptember 9., péntek 16:50

csababarca írta: Jah nekem régóta iphone-om van, 6, 8 majd most 13. 4 évente szoktam cserélni, de azért mert addigra használódik el, pl most azért cseréltem, mert már nem hallottam kihangosítva se nagyon meg engem sem hallottak.
Macbookom is 5 éves, köszöni jól van.

De soha nem éreztem magam emiatt elismertnek, vagy nagykirálynak, emlékszem az iphone 6-t '14-ben 180ért vettem, most a 13-ast 260-ért. Telekomtól mindkettőt, előfizuval, nem részletre.
Nem egy nagy drágulás azért 8 év alatt.
Még hogy a tanarok nem keresnek jol :mrgreen:

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 9., péntek 16:47

ANDS írta:
Lehet, hogy valaki jobban érzi magát, ha vesz egy félmillás telót, de az életérzést veszi meg, hogy elmondhatja magáról, hogy menő telója van, villoghat vele, megnézik, elismerő pillantásokat kap.
Ugyanez a Cerrutti, Boss öltöny, Tommy Hilfiger Ralph Laurant ruhák, stb.
De mit villogsz egy Iphone-nal? Komolyan kérdezem, egy tömegtermékről beszélünk.
talán 10 éve lehetett vagánykodni vele, mostmár ez kit izgat?:D

Hát rám emiatt mert iphone van a kezemben még senki nem nézett elismerően :lol:

Egy Boss öltönytől se fognak rád így nézni, a Tommy, Ralph vonal meg megint egy tévút, azok is amcsiban kommersz termékek, mint itt a zara, vagy hm vonal.
Ezek miatt ki a franc néz elismerően?:D

Én nem értem, hogy egy új iphone megjelenés hogy szülhet többnapos komment zuhatagot.

Jah nekem régóta iphone-om van, 6, 8 majd most 13. 4 évente szoktam cserélni, de azért mert addigra használódik el, pl most azért cseréltem, mert már nem hallottam kihangosítva se nagyon meg engem sem hallottak.
Macbookom is 5 éves, köszöni jól van.

De soha nem éreztem magam emiatt elismertnek, vagy nagykirálynak, emlékszem az iphone 6-t '14-ben 180ért vettem, most a 13-ast 260-ért. Telekomtól mindkettőt, előfizuval, nem részletre.
Nem egy nagy drágulás azért 8 év alatt.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 9., péntek 15:52

Santi írta: 2017 óta nyúzok egy Xiaomi Note 4-et, ami már akkoris 50kas telefon volt, abszolút belépő szint.
Az már akkor is középkategória volt, nem belépő szint. Emlékszem az első olyan telefon volt, amibe 10 magos procit raktak.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 9., péntek 15:49

Nem ez volt a kérdés.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2022. szeptember 9., péntek 15:28

Realista24 írta:
Nika91127 írta:

Mi történt? Engem még nem akasztott ki :)
Hosszú :lol:
Pm?

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 9., péntek 15:25

Nika91127 írta:
Realista24 írta: Én például most rendelek egy 13 minit, mert ez a samsung s20 kicseszett módon felkúrta az agyamat, a korábbi p20-as hatszor nagyobb jóság volt, mint ez.

Sajnálom rá a lóvét, de annyira felkúr használat közben, hogy leszarom. Plusz nekem nagy.

Ugyanitt S20FE olcsón eladó.
Hosszú :lol:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. szeptember 9., péntek 15:24

Ha a Spotify betöltésére várnom kéne egy másodpercet összesen már fognám a fejem. :mrgreen:

Továbbra is tartom, hogy addig jó mindenkinek, amíg nem használt huzamosabb ideig flagshipet. Azután már nagyon nehéz visszatérni egy olcsóbb kategóriára.

Ez kicsit olyan, mint a 120 hertz képfrissítés. Enyém 60-as, abszolút nem zavaró, mert nem volt viszonyítási alapom, de tegnap egy kolléga mobilja akadt a kezembe és azonnal érezhető volt, hogy mennyivel szebben gördül minden. Utána kellett pár perc, amíg visszaszoktam a saját mobilom 60 hertzéhez.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2022. szeptember 9., péntek 14:30

2017 óta nyúzok egy Xiaomi Note 4-et, ami már akkoris 50kas telefon volt, abszolút belépő szint. A mai napig semmi gondom vele, csak a 40k-s támogatás miatt gondolkozom, hogy be kéne újítani valamire.
Mondjuk mintha 1mp-vel lassabban indulna már a Spotify, mint 5 éve, ejnye-bejnye. :vivo: :lol:

A luxus témához meg szerintem a luxus az igenis relatív, de legalábbis egy bizonyos szintig mindenképpen. Elon Musknak az iphone annyi, mint nekem venni egy doboz gyufát, neki az nem luxuscikk, de megvenni mondjuk egy 10 millió dolláros órát az luxus mindenkinek a világon, neki is (attól függetlenül, hogy megtudja venni simán). Viszont mondjuk egy olyan családban ahol az összfizetés nincs annyi, mint az aktuális iphone ára, ott egy iphone-t venni luxus. Szerintem ez eléggé egyértelmű.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2022. szeptember 9., péntek 14:08

Realista24 írta: Én például most rendelek egy 13 minit, mert ez a samsung s20 kicseszett módon felkúrta az agyamat, a korábbi p20-as hatszor nagyobb jóság volt, mint ez.

Sajnálom rá a lóvét, de annyira felkúr használat közben, hogy leszarom. Plusz nekem nagy.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. szeptember 9., péntek 14:03

Csapj mellé egy Benzema mezt, azonnal több lesz a jelentkező :kalapos:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. szeptember 9., péntek 14:01

5000 forintról indítom a licitet :D

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 9., péntek 13:55

Én például most rendelek egy 13 minit, mert ez a samsung s20 kicseszett módon felkúrta az agyamat, a korábbi p20-as hatszor nagyobb jóság volt, mint ez.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 9., péntek 13:14

ANDS írta:
Lehet, hogy valaki jobban érzi magát, ha vesz egy félmillás telót, de az életérzést veszi meg, hogy elmondhatja magáról, hogy menő telója van, villoghat vele, megnézik, elismerő pillantásokat kap.
Bocs mar nem tudtam szerkeszteni, de ez a resze szimplan hulyeseg. Nem eleterzest veszel, es a felhasznalok minimum 90%-a (de megkockaztatom a 95%-a) rohadtul nem villog vele, hogy neki milyen van. Arrol nem is beszelve, hogy mindenki leszarja a kozepiskolasokon kivul (vagy aki ebben az eletkorban ragadt), kinek milyen telefonja van.
Vannak balfasz business helyek, ahol ki kell csapni a draga szarodat (es amugy az lehet samsung is, vagy aranyozott kutyaszar gombokkal), amikrol alapbol megvan a velemenyem, de azok egyertelmuen a kulsosegre epitenek.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 9., péntek 13:05

ANDS írta:
maestrito46 írta:

ezzel a kijelentéssel az a probléma szerintem, hogy honnan tudod te vagy én vagy akárki, hogy most kinek mi az igényei?
….
Nagyon egyszerű. A marketingre elköltött sok százmilliók generálják az igényeket, mert egyébként az embereknek eszükbe sem jutna.
Teremts keresletet! Innen indul minden.

Minek nekem egy olyan telefon, amin a napi ügyeket el lehet intézni? Itthon itt az asztali gép, az irodába viszem a notebookot.

A fiamnak, aki 20 éves, neki kell, mert ő azon néz fényképeket, videokat, a wc- re is viszi magával, étkezés közben is azt nézi, a vonaton is, folyamatosan megy a messenger, instagram, stb. De 5 éve vettük neki 130 ezerért, androidos és gyors. Nem akarja lecserélni.

Ezzel szemben, ha szerényebb jövedelemből kell ezeket kinyögni (és nem tudjuk, hogy ki mennyit keres, meg semmi közünk nincs is hozzá), akkor nem biztos, hogy bölcs döntés hosszú távon a látszatra költeni, megtakarítások és befektetések helyett.
5 evvel ezelott az iphone 8 indulo ara 265 ezer volt. szoval egy akkori 130 ezres telefon az a mostani 250-300ezres kategoria. Ami mar felso kozep, es nagyon nem a 150ezres (azt mondanam oneplus 9pro vagy 10?). Ettol fuggetlenul en orulok, ha vkinek sokaig mukodik egy telefonja. Nekem sajnos a Lumia telefonokon kivul (630, 930), tulajdonkeppen mondhatjuk, az osszes androidos 1.5-3 even belul megadta magat (ertsd: mar rohadtul nem volt jo hasznalni).
Es itt is jon a lenyeg, az androidos telefonokkal van ez, es nem veltelenul.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. szeptember 9., péntek 12:25

En egy okbol veszek iPhone-t: hogy le tudjam nezni a sok csoro kocsog androidos nyomorultat.

:mrgreen:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. szeptember 9., péntek 12:20

Sierra írta:
Faust írta: Az a problema hogy hiaba cserelsz akksit, mert mindenhol utangyartottat raknak bele, en anno az SE-be csereltem akksit es fel ev utan ugyanott tartott mint az eredeti.
iStyle-ban csak gyári akksit raknak a telódba. :)
Lonak a faszat, vagy legalabbis akkoriban meg nem igy volt. :lol:

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. szeptember 9., péntek 11:50

nmate írta:
Marky írta: Persze itt is fontos a felhasznalo erzete, ahogy az autoknal is. Van, akinek tokre belefer az, hogy fekete fustot okad az autoja, esetleg majd kirazza a vesejet a budapesti utakon, mas pedig a legaprobb zorgestol is agyverzest kap.
Ez szerintem nem jó hasonlat, rossz állapotú / olcsó / régi telefonnal nem veszélyeztetsz másokat pl.
Nyilvan, de szamomra ez egy jo pelda arra, hogy mindenkinek mas az inger es igenykuszobe. Van, akinek belefer varni 1-2 masodpercet, amig betoltodik egy oldal, vagy csak a beallitasok megnyilik, mas pedig elvarja, hogy instant felpattanjon az ablak.

maestrito46

HozzászólásSzerző: maestrito46 » 2022. szeptember 9., péntek 11:41

nmate írta: Mondjuk kicsit kiforgatjátok a lényeget, itt arról volt szó, hogy az emberek nagy részének igényeit pont úgy ki tudja elégíteni egy Galaxy A5x széria, mint egy high end iPhone.
ezzel a kijelentéssel az a probléma szerintem, hogy honnan tudod te vagy én vagy akárki, hogy most kinek mi az igényei?

természetesen én is úgy gondolom, hogy van egy réteg aki “menőségből” veszi.

Vissza: