Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. szeptember 9., péntek 11:39

Azért én itt külön kezelném az autó és az elektromos kütyük témát. A topikban maradva egyetértek azzal, akik azt mondják, hogy teljesen fölösleges egy átlag embernek a csúcskategóriás kütyü. Persze prémium és sokáig működik (egy jól megválasztott közép kategória is), aztán jövőre, vagy 2 év múlva jön az új és már szaladsz is érte a boltba.

Off: autó. Itt azért nekem más a véleményem. Mivel mi sokat autózunk, így nem mindegy hogy milyen körülmények között, de ami fontosabb, milyen biztonságban. Elvisz A-bol B-be az 500ezres is, az 1 milliós is a 4-5 milliós is meg a 25 milliós Tesla is (ha már meg volt említve a téma felhozója által), de nem mindegy, ha baj van, milyen esélyekről indulsz.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. szeptember 9., péntek 11:12

Mondjuk kicsit kiforgatjátok a lényeget, itt arról volt szó, hogy az emberek nagy részének igényeit pont úgy ki tudja elégíteni egy Galaxy A5x széria, mint egy high end iPhone.
Marky írta: Persze itt is fontos a felhasznalo erzete, ahogy az autoknal is. Van, akinek tokre belefer az, hogy fekete fustot okad az autoja, esetleg majd kirazza a vesejet a budapesti utakon, mas pedig a legaprobb zorgestol is agyverzest kap.
Ez szerintem nem jó hasonlat, rossz állapotú / olcsó / régi telefonnal nem veszélyeztetsz másokat pl.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 9., péntek 11:00

Marky írta: Termeszetes, hogy egy 1-2 eves, SoC, ami szarul epitett hazban van folyamatos meleges-lehules ciklusok miatt mar nem kepes az ujkori teljesitmenyere.
Hogyne. A tervezés sem utolsó, hogy mennyire hűti a ház a procit. De persze mindegy, hogy 60 vagy 600 ezres telefon, ugyanazt tudja mind. :D Na ez és még 1000 ilyen apróságból tevődik össze az, hogy egy telefon 50 ezer vagy 300 ezer.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 9., péntek 10:58

Sierra írta:
zsuninnyo írta: Rendben, ujjlenyomat leolvaso peldaul. Szenzorok, kozelsegerzekelo es feny. Tenyleg vicces.
Gondolom egy telefonban akksi van kijelzo, meg memoria meg processzor, mas semmi.
De igen hagyjuk mert megint ezek a buzi rohogos szar ironikus smiley-k, mert te el nem tudod kepzelni, hany fajta hardver van egy telefonban, ami siman megpusztul a picsaba. Az, hogy ez vkit zavar, vagy nem, az mas kerdes. En agyfaszt kaptam, hogy ha a fulemhez emeletem a telefont nem zart le, vagy kibaszott napsutesben nem vette fel a fenyerot.
Hát akkor a te eseteid nagyon extrémek, mert sose hallottam androidos ismerősöktől ilyen problémákat. Lassulásokról igen, de az más tészta.

Fényerőt meg be kell állítani automatikusra, és problem solved. :D
Eppen ha automatikusra allitod, akkor nem csinal semmit, mert ahhoz kell a szenzor. Ujjlenyomatleolvaso full common, hogy legdoglik. Lassabban es pontatlanabbul mukodik, es nem azert mert koszos. Az, hogy vki x ido utan mar 5szor megprobalja inkabb es ugy hasznalja, egy dolog. Engem felbasz, ha nem mukodik 2-3 alkalommar mar. (p30 pro-n konkretan ki is kapcsolta azt a szart minden elozmeny nelkul - es ez egy flagship. Rakerestem, es ott is tok megszokott egy ido utan)
A lassulasok jo resze szoftveres, es van egy resze ami meg szandekos is, de ezt az apple is csinalja (a szandekos lassitast).
Edit: meg azt hozzatennem, hogy a gyorstoltesek, amik az olcso telefonokban vannak es a lejjebb emlitett tervezesi hianyossag is rohadt gyorsan eszik a telefont. Konkretan felfuti a telefont, csak, hogy toltse, ezzel is egyre jobban zabalja szet a hardvert, ilyen-olyan mertekben (ez a telefon elepitesetol fugg).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuninnyo 2022. szeptember 9., péntek 11:03-kor.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. szeptember 9., péntek 10:58

Sierra írta:
zsuninnyo írta:hanem mas hardver is
Mi halna le benne? :lol: Hagyjuk már ezt. :D Ha más hardver lehalna benne nem működne a telefon. Az meg egyáltalán nem jellemző a mai telefonokra. Lassulás érzeklhető egy középkategóriás SoC-nél, de annyi.
Termeszetes, hogy egy 1-2 eves, SoC, ami szarul epitett hazban van folyamatos meleges-lehules ciklusok miatt mar nem kepes az ujkori teljesitmenyere.
Minden weboldal - koztuk a Madridom is - tele van reklammal, egyre pazarlobb modon futnak es az appok fejlesztesenel is az optimalizacio egy tokre hatterbe szorulo faktor.
Na a ketto kombinacioja miatt rohamosan lassul a legtobb Androidos cucc.

Persze itt is fontos a felhasznalo erzete, ahogy az autoknal is. Van, akinek tokre belefer az, hogy fekete fustot okad az autoja, esetleg majd kirazza a vesejet a budapesti utakon, mas pedig a legaprobb zorgestol is agyverzest kap.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 9., péntek 10:56

Faust írta: Az a problema hogy hiaba cserelsz akksit, mert mindenhol utangyartottat raknak bele, en anno az SE-be csereltem akksit es fel ev utan ugyanott tartott mint az eredeti.
iStyle-ban csak gyári akksit raknak a telódba. :)

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 9., péntek 10:54

zsuninnyo írta: Rendben, ujjlenyomat leolvaso peldaul. Szenzorok, kozelsegerzekelo es feny. Tenyleg vicces.
Gondolom egy telefonban akksi van kijelzo, meg memoria meg processzor, mas semmi.
De igen hagyjuk mert megint ezek a buzi rohogos szar ironikus smiley-k, mert te el nem tudod kepzelni, hany fajta hardver van egy telefonban, ami siman megpusztul a picsaba. Az, hogy ez vkit zavar, vagy nem, az mas kerdes. En agyfaszt kaptam, hogy ha a fulemhez emeletem a telefont nem zart le, vagy kibaszott napsutesben nem vette fel a fenyerot.
Hát akkor a te eseteid nagyon extrémek, mert sose hallottam androidos ismerősöktől ilyen problémákat. Lassulásokról igen, de az más tészta.

Fényerőt meg be kell állítani automatikusra, és problem solved. :D

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 9., péntek 10:50

Dupla D írta:
A lassuláshoz nincs sok köze az akksinak.
már hogyne lenne. :roll:

ajánlom figyelmedbe ezt a kis írást

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 9., péntek 10:49

Sierra írta:
Mi halna le benne? :lol: Hagyjuk már ezt. :D Ha más hardver lehalna benne nem működne a telefon. Az meg egyáltalán nem jellemző a mai telefonokra. Lassulás érzeklhető egy középkategóriás SoC-nél, de annyi.
Rendben, ujjlenyomat leolvaso peldaul. Szenzorok, kozelsegerzekelo es feny. Tenyleg vicces.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuninnyo 2022. szeptember 9., péntek 10:51-kor.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. szeptember 9., péntek 10:48

Az a problema hogy hiaba cserelsz akksit, mert mindenhol utangyartottat raknak bele, en anno az SE-be csereltem akksit es fel ev utan ugyanott tartott mint az eredeti.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 9., péntek 10:45

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 9., péntek 10:44

h3x0r írta:
zsuninnyo írta:

Honor 8 1 ev utan elkezdett megdogleni, es semmi extrara nem hasznaltam.
Samsung A3(randomszam) masfel ev utan ment tonkre, belassult, akksi hirtelen elkezdett doglodni.
Samsung s20 FE, masfel ev utan kezdi mutatni a jeleit, hogy lassul, akksi rosszabb, lassabb.
Uj telefon helyett miert nem veszel bele egy akksit? Egy 20-asbol plusz egy evig megvagy.
Mert nem csak az akksi hal meg, hanem mas hardver is, es a szoftver. Azt nem tudod akksicserevel orvosolni, sajnos.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 9., péntek 10:42

wZoLee7 írta: Érdekesek amiket írtok, 3 éve használok egy xiaomi mi 9T prot, naponta töltöm az igaz, de ellene 2 napot ha nem nyomkálnám gyakran. Lassulás az nincs, konkrétan úgy muzsikál mint mikor megvettem, soha nem volt gyári beállításokra vissza rakva. Talán annyi, hogy a képernyőbe ágyazott újjlenyomat érzékelő 10-ből 2x a megszokottnál lassabban old fel, és a pop-up kamera egyszer bedöglött, de 2-3 nap után magától beindult és azóta sincs semmi baja
Annak nem is lenne oka, az akkori korszak csúcshardvere van benne, az biztos hogy jó pár évig hibátlan lesz. :)

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2022. szeptember 9., péntek 10:42

Tjacks írta:
zsuninnyo írta:

Tehat ha nezel autot es van masfel millio forintert egy Renault es 4 millioert egy Renault, akkor a markat fizeted meg.

Egy szoval nem mondtam, hogy megfizeted a markat, az ellenkezojet allitottam.
Hasznaltauto, Jaguar, 1.3M, 2005-os. Most akkor itt hol van az arban a marka?

Senki sem mondta, hogy vegyel dragabban, mert neked az kell. En csak azt mondtam, hogy dragabb autot venni lehet racionalisabb, mert egyszeruen jobb. Ha neked eleg egy olcsobb engem nem erdekel. Sot, miert veszel masfel millioert, 500k-ert is vehetnel ennyi erovel.
Az sem feltetlen igaz, hogy egy olcsobb kevesebbet zabal, vagy olcsobb a szervize (lasd jaguar feljebb).
Zseniális vagy hoztál egy magyar tucat autót, jaguár. Leálltam ezzel, láthatóan nem akar átmenni a lényegi üzenet, innentől meg nem sok értelme van.

Igen igazad van, nem feltétlenül igaz. De többnyire igen. De ezt nem magyarázom tovább egy politikusi vénával megáldott embernek, mert úgyis hozol 1-2 tipikus átlagemberhez illő példát. Mint a Jaguár.
Pontosan megfizeted a közel húsz éves Jaguaron a márka árát. Azért ennyi,mert: megbizhatatlan, drága szervizelni és minőségi alkatrészt nehéz találni hozzá emberi áron.
A "levedlett prémium" azért ennyi, amennyi, mert a vételára sokszorosát fogja kérni záros határidőn belül.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2022. szeptember 9., péntek 10:39

Érdekesek amiket írtok, 3 éve használok egy xiaomi mi 9T prot, naponta töltöm az igaz, de ellene 2 napot ha nem nyomkálnám gyakran. Lassulás az nincs, konkrétan úgy muzsikál mint mikor megvettem, soha nem volt gyári beállításokra vissza rakva. Talán annyi, hogy a képernyőbe ágyazott újjlenyomat érzékelő 10-ből 2x a megszokottnál lassabban old fel, és a pop-up kamera egyszer bedöglött, de 2-3 nap után magától beindult és azóta sincs semmi baja

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. szeptember 9., péntek 10:36

zsuninnyo írta:
Tjacks írta:

Most akkor megfizetem a márkát vagy nem fizetem meg? Mi az hogy nem igazán....Már hogyne fizetned még a márkát (is)? :lol: az pont racionálisabb számomra hogy veszek egy másfélmillás "tucat" autót ami keveset zabál, olcsó a szerviz. Ezen mit nem lehet érteni?

Funkciója kb gyerek fuvarozás+meló lesz, erre minek költenek 2,5 millaval több pénzt?

Nah utolsó offom, elnézést.
Tehat ha nezel autot es van masfel millio forintert egy Renault es 4 millioert egy Renault, akkor a markat fizeted meg.

Senki sem mondta, hogy vegyel dragabban, mert neked az kell. En csak azt mondtam, hogy dragabb autot venni lehet racionalisabb, mert egyszeruen jobb. Ha neked eleg egy olcsobb engem nem erdekel. Sot, miert veszel masfel millioert, 500k-ert is vehetnel ennyi erovel.
Az sem feltetlen igaz, hogy egy olcsobb kevesebbet zabal, vagy olcsobb a szervize (lasd jaguar feljebb).
Zseniális vagy hoztál egy magyar tucat autót, jaguár. Leálltam ezzel, láthatóan nem akar átmenni a lényegi üzenet, innentől meg nem sok értelme van.

Igen igazad van, nem feltétlenül igaz. De többnyire igen. De ezt nem magyarázom tovább egy politikusi vénával megáldott embernek, mert úgyis hozol 1-2 tipikus átlagemberhez illő példát. Mint a Jaguár.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. szeptember 9., péntek 10:32

h3x0r írta: Uj telefon helyett miert nem veszel bele egy akksit? Egy 20-asbol plusz egy evig megvagy.
A lassuláshoz nincs sok köze az akksinak.

Ha csak gyorsan merül, akkor akksi csere.

Amúgy egy nagy rákfene ez az egész apple ökoszisztéma. Túl kényelmes minden, túl megbízhatók az iphone-ok, így aki egyszer vett egy csúcskategóriát az nehezen mond le róla. Megőszülök a céges Samsungtól pl. ezért inkább fenntartok személyes használatra egy iphone-t.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. szeptember 9., péntek 10:28

zsuninnyo írta:
h3x0r írta:
Persze, a 150 ezres telefon másfél év alatt tönkre megy :lol:
Honor 8 1 ev utan elkezdett megdogleni, es semmi extrara nem hasznaltam.
Samsung A3(randomszam) masfel ev utan ment tonkre, belassult, akksi hirtelen elkezdett doglodni.
Samsung s20 FE, masfel ev utan kezdi mutatni a jeleit, hogy lassul, akksi rosszabb, lassabb.
Uj telefon helyett miert nem veszel bele egy akksit? Egy 20-asbol plusz egy evig megvagy.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 9., péntek 10:25

Tjacks írta:
zsuninnyo írta:

A hasznaltautonal nem igazan fizeted meg a markat. Szoval a 4 millioert nagyobb marka alapvetoen hibas. 4 millioert JOBB autot kapsz, mint masfelert, nem nagyobb markat. Es mondjuk az pont racionalis, hogy veszel egy dragabb autot, ami gazdasagosabb es biztonsagosabb, mint egy olcso esetleg lelakottat.
Most akkor megfizetem a márkát vagy nem fizetem meg? Mi az hogy nem igazán....Már hogyne fizetned még a márkát (is)? :lol: az pont racionálisabb számomra hogy veszek egy másfélmillás "tucat" autót ami keveset zabál, olcsó a szerviz. Ezen mit nem lehet érteni?

Funkciója kb gyerek fuvarozás+meló lesz, erre minek költenek 2,5 millaval több pénzt?

Nah utolsó offom, elnézést.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. szeptember 9., péntek 10:21

A jo oreg 3410 is ugyanazt tudta, mint a millios iPhone /s

Nekem eddig megert 4 evre 250 ezret egy aktualisan legujabb iPhone, mert kompromisszummentes hasznalatot kaptam. Most akksit fogok venni, mert a 250 ezres telefonok mar nem fognak 4 evig hasonlo szinvonalat biztositani.
Vagy marad az aktualis SE, csak hianyozna az a nagyobb felbontasu OLED kijelzo…

Vissza: