ANDS írta:
Vannak az érzelmeink. Ezekre hatnak a reklámok.
Van a racionalitás.
Van, akinek az érzelmei háttérbe szorítják a racionális érveket. Nem baj.
Érzelmi alapon hozzuk meg a döntéseinket, és utána gyártunk hozzá racionális magyarázatot.
Itt a forumon véleményt cserélünk. Nem lehet mindenben egyetérteni.
Teljesen mindegy, hány érvet hoznánk fel az ellen, hogy miért nem jó döntés félmilliós mobiltelefont venni hitelre.
Itt, a forum keretein belül nem lehet egy hozzászólásban versenyre kelni a többszázmillió forintos hátterű reklámkampányokkal, amik ömlenek az emberekre mindenhonnan, és azt az üzenetet verik bele piacba, hogy vedd meg…
Halfkey és Cart kb. más szemszögből ugyan, de azt írták, jobb 600 ezer helyett 150 ezerért venni egy telót, és a maradék 450 ezret befektetni valahova, ami hozza a pénzt. Én velük értek egyet, 110- 140 ezerért szoktam telót venni, 2002 óta átlagosan 5 évente veszek egyet, amikor az, amit használtam, működésképtelenné vált. 2002 óta a 4. telómnál tartok. Ettől még te vehetsz telót 600 ezerért, és teljesen mindegy, milyen indokkal teszed. Használd egészséggel, ha örömödet leled benne.
Szerintem az nem földtől elrugaszkodott vágy, hogy az ember szeretne egy telót, aminek normális az üzemideje, nem 5 perc, amíg betölt egy face, 3-4 lap is lehet nyitva a böngészőben, stb.. Erre valószínű tökéletesen elég egy max 150-es teló is (én nemtom, én egy ezresért megvettem "leselejtezéskor" a régi cégesemet

), bizony..
Egyértelmű, hogy ehhez képest, az átlaghoz/többség (VALÓS) igényeihez képest, már luxi egy ettől négyszer drágább teló.. Pont írni akartam én is, hogy a legjobban akkor jár az ember pénztárcája, ha benne marad a 150 és a 600 közötti 450E Ft és azt pl. le is kötheti valamibe..
Akinek persze belefér, 2 évig fizet havi 25.000 a "0% thm-mel", vegyen drága telót nyugodtan ha azt akar, szerintem is..
Nálam is marha, az, amelyik azért veszi hitelre, mert még a törlesztőt éppenpont ki tudja köhögni a hónap elején, de kb. már tizedikén eltapsolta az egész fizuját.. Az olyannak nem kell, az nem luxus már, az konzumidiotizmus..
Bár szerintem "cipőt a cipőboltból".. Én sose vennék csúcstelefont, mert pl. egy jó fényképezőgépet/kamerát nem tud helyettesíteni. Fizikailag nem férnek bele azok a dolgok, amiktől egy párszázezres fényképezőgép, mégdrágább kamera az, ami..
nmate írta:
*hosszú évekig fogjuk nyögni annak a pazarló, mértéktelen időszaknak a hatását, ami az első iPhone környékén kezdődött.*