Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2022. szeptember 9., péntek 10:18

Zubkov írta:
Nika91127 írta:
Nekem 1 évvel ezelőttig iphoneom volt (6S). Az meghalt, utána körbenéztem. Belőttem, hogy 150 a felső plafon, annál többet nem. Így lett a Samsungom. A családom a mai napig hülyének néz (iphone12-13 tulajok). De nem izgat :) Apám pl csak az emailjeit nézi, meg telefonál vele. Anyukám ugyanez plusz facebook. De ők "nem akarnak váltani, mert nekik az bonyolult". Én meg nem akarok meggyőzni senkit :) Nekem így jó.
Amúgy ha iphonet akartál volna megoldottad volna szerintem. Én nálam pl. lassan 20 éve nem ment tönkre semmilyen mobil a használat során. Így pl én a garanciát letojom...

Most vásároltam 2 napja egy iphone-t! Egy biztositás keretein belül újra cserélt IPhone XS-t. Mert a használt dolgokat meg én se szeretem. De iphonet akartam.... 120 000 jó Magyar forint volt. Egy új Iphone XS... ezzel már nem vagyok persze menő mert csak 2 kamerám van :mrgreen:

De egyébként valóban a sok reklám megteszi a hatását... van akinek át kattan az agyán ez a dolog és nem tudja többet megvezetni valakit meg nem. És vannak olyanok akiknek ez meg zsebpénz...és leszarják.

Egyébként pedig lehet az én szűk környezetemben nem igazán tapasztalom ezt a hihetetlen hitelre veszek telót dolgot. Kb iphone-ja sincs senkinek. (csúcs iphoneja meg végképp) Akinek meg igen annak iphone 8 például talán olyat embert kettőt is ismerek.

Egyébként ha hét számjegyű lenne a fizetésem akkor én is megvenném most is... :kivagyhe:
Megoldottam volna, biztosan. De nem akartam az 6S után egy használt iPhonet. Az akksiidőben amúgy is gyengék (a régiek). Ami jó lett volna, az bőven a keretemen felül volt - plusz akkor sima 11es nem is volt készleten sehol. Mivel kellett a teló, így megvettem, amikor akkor, abban az időpillanatban a legideálisabb volt. Ennyi :)

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 9., péntek 10:09

Zubkov írta: Most vásároltam 2 napja egy iphone-t! Egy biztositás keretein belül újra cserélt IPhone XS-t. Mert a használt dolgokat meg én se szeretem. De iphonet akartam.... 120 000 jó Magyar forint volt. Egy új Iphone XS... ezzel már nem vagyok persze menő mert csak 2 kamerám van
Egyébként alapvetően én teljesen elégedett voltam az XS-emmel, csak az akksija rohamosan csökkent a megvétel óta, és kevesebb mint 2 év alatt 82%-ig romlott. Bár akksi időben annyira nem volt érzékelhető szerencsére, azért használatban már voltak érdekességek emiatt. De amikor kijött a 13 pro, tudtam, hogy nekem ez a telefon kell. Egyrészt a 120Hz képfrissítés miatt, na meg a 3 kamera, 3x telefotó, ultraszéles kamerával végre lehet makrófotózni. Alapvetően hobbifotósnak tartom magam, elég sokat fotózok és szeretek is, szóval ezek a funckciók eléggé kellettek nekem. A harmadik szempont pedig az elég jó üzemidő volt, így rászántam magam, hogy oké akkor ezt most megveszem, de 5-6 évig tuti ez marad, amíg jön rá a frissítés, mert ezekkel az upgrade-ekkel minden benne van, amire nekem szükségem van. Ezt a pár dolgot leszámítva imádtam az XS-emet, és ha kisebb igényem lett volna ezekre, akkor még most is az lenne a telóm.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. szeptember 9., péntek 10:03

Két év garancia törvényileg jár minden telefonra. Nekem is volt hogy elbaszodott a Honor valami 1,5 év alatt, visszavittem aztán adtak egy újat helyette.

Zubkov
Kedvenc játékosaid: CR
Kedvenc csapatod: Real

HozzászólásSzerző: Zubkov » 2022. szeptember 9., péntek 10:03

Nika91127 írta:
Nekem 1 évvel ezelőttig iphoneom volt (6S). Az meghalt, utána körbenéztem. Belőttem, hogy 150 a felső plafon, annál többet nem. Így lett a Samsungom. A családom a mai napig hülyének néz (iphone12-13 tulajok). De nem izgat :) Apám pl csak az emailjeit nézi, meg telefonál vele. Anyukám ugyanez plusz facebook. De ők "nem akarnak váltani, mert nekik az bonyolult". Én meg nem akarok meggyőzni senkit :) Nekem így jó.
Amúgy ha iphonet akartál volna megoldottad volna szerintem. Én nálam pl. lassan 20 éve nem ment tönkre semmilyen mobil a használat során. Így pl én a garanciát letojom...

Most vásároltam 2 napja egy iphone-t! Egy biztositás keretein belül újra cserélt IPhone XS-t. Mert a használt dolgokat meg én se szeretem. De iphonet akartam.... 120 000 jó Magyar forint volt. Egy új Iphone XS... ezzel már nem vagyok persze menő mert csak 2 kamerám van :mrgreen:

De egyébként valóban a sok reklám megteszi a hatását... van akinek át kattan az agyán ez a dolog és nem tudja többet megvezetni valakit meg nem. És vannak olyanok akiknek ez meg zsebpénz...és leszarják.

Egyébként pedig lehet az én szűk környezetemben nem igazán tapasztalom ezt a hihetetlen hitelre veszek telót dolgot. Kb iphone-ja sincs senkinek. (csúcs iphoneja meg végképp) Akinek meg igen annak iphone 8 például talán olyat embert kettőt is ismerek.

Egyébként ha hét számjegyű lenne a fizetésem akkor én is megvenném most is... :kivagyhe:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Zubkov 2022. szeptember 9., péntek 10:04-kor.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. szeptember 9., péntek 10:01

maestrito46 írta:
Tjacks írta:

Az én low budget 60k xiaomim pont ugyanezeket tudja. :)

Bár lehet én vagyok fordítva bekötve, szóljatok és átírom magam fillérbaszó Tjacks-re. :D
a 60k-s xiaomi pont ugyanazokat tudja, ja 2x lassabban kb mindent és az is lehet az ideg felvet mellette.

személyes tapasztalat alapján mondom. céges teló egy samsung, napi 10-15 percet kell használjam (mivel ios-re nincs meg az alkalmazás, amit használunk :roll: ) de ég és föld a különbség a 11-es iphonehoz képest.
es ha az almát az almával hasonlítjuk is: xr után volt egy galaxy s20. már az csalódás volt. 5% alatt kb instant meghalt (télen). s20-on úgy-e arc felismerő és ujj lenyomat is, de napközben jó ha 10/6x sikerült feloldani így a telot, sötétben pedig hagyjuk is.

én napi szinten kb 4 órát logók a telefonon, van hogy gyorsan kell valamit kinézzek és olyankor jó, ha nem szarakodik a feloldással, nem beszélve azzal, hogy az appok dobálnak ki error-al. és ezt tudja egy 600k-s iphone. jha plusz az se elhanyagolható, hogy a régi 6s-em sokkal jobban megy mint az 1 éves 60-70k-s samsung telefon.. az aksit leszámítva.

és akik jönnek az ilyen szöveggel, hogy az 50k-s is azt tudja, amit a 600k annak kiváncsi lennék a véleményére úgyhogy 1 hónapot használta a 600k-s telefont és utána visszatér az 50k-s telefonra
Nem azt mondtam hogy pontosan ugyanazt tudja. Hanem a különbség a két telefon között nem annyi amennyivel többet fizetsz ki. Kipróbálom a 600K-s telót egy hétre, majd visszaadom azzal a véleménnyel hogy nagyon szép,nagyon gyors,nagyon fasza, de ennyit nem ér meg nekem.
zsuninnyo írta:
Tjacks írta:

Szia!

Nagyon jó példát hoztál az autóval, pont most vadászok 1,5 millió felső határig "B" autót, vehetnek 4 millióért is, ülésfűtéssel, nagyobb márkát...de minek? Azt a pénzt racionálisabban is eltudom költeni.

Cipőnél ugyanez, itt azért annyival kiegészíteném hogy ha egészségügyi okok miatt kell specko cipőt venni, az természetesen más tészta.

Futócipőm évek óta Decathlon kálendzsi :mrgreen: , anno ilyenekben toltam le a félmaratonokat,maratonokat
. Hibátlan cipő, nekem bevált. Akkor minek vegyek niket,sauconyt,asicsot 3-4x annyiért? De mégegyszer hangsúlyozom, ez abban az esetben igaz ha alapjáraton egészséges vagy, nem fáj sem a talpad,bokád stb.

Ezért picit más kategória mint egy mobil vásárlás. Vagy autóvásárlás.
A hasznaltautonal nem igazan fizeted meg a markat. Szoval a 4 millioert nagyobb marka alapvetoen hibas. 4 millioert JOBB autot kapsz, mint masfelert, nem nagyobb markat. Es mondjuk az pont racionalis, hogy veszel egy dragabb autot, ami gazdasagosabb es biztonsagosabb, mint egy olcso esetleg lelakottat.
Most akkor megfizetem a márkát vagy nem fizetem meg? Mi az hogy nem igazán....Már hogyne fizetned még a márkát (is)? :lol: az pont racionálisabb számomra hogy veszek egy másfélmillás "tucat" autót ami keveset zabál, olcsó a szerviz. Ezen mit nem lehet érteni?

Funkciója kb gyerek fuvarozás+meló lesz, erre minek költenek 2,5 millaval több pénzt?

Nah utolsó offom, elnézést.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 9., péntek 10:00

zsuninnyo írta: Samsung A3(randomszam) masfel ev utan ment tonkre, belassult, akksi hirtelen elkezdett doglodni.
Samsung s20 FE, masfel ev utan kezdi mutatni a jeleit, hogy lassul, akksi rosszabb, lassabb.
Mondjuk az A3 nem a 150 ezres kategória.
Az akkumulátor romlása meg mindegyik telefonnál lassulást okoz. Az én XS-em is elkezdett döcögni, miután 85% alá esett az akksi kapacitás. Anno a 6S-emet rendesen legyilkolta használatban a szar akksi. Annak semmi köze ahhoz, hogy 150 ezres vagy 500 ezres telefon.

Az is baromság, hogy lehalnak a telefonok másfél év után. Anyum 100 ezres Xiaomija 3 éve tökéletes működik, az üzemidő lett gyengébb, de napi szinten használja elég sok mindenre és hibátlanul működik. Manapság tényleg a belépő szintű telefonok, amik nagyon hamar belassulnak, de 100 ezer fölött nincs olyan telefon, amelyik ne bírná évekig.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sierra 2022. szeptember 9., péntek 10:01-kor.

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2022. szeptember 9., péntek 9:55

és akik jönnek az ilyen szöveggel, hogy az 50k-s is azt tudja, amit a 600k annak kiváncsi lennék a véleményére úgyhogy 1 hónapot használta a 600k-s telefont és utána visszatér az 50k-s telefonra
Nem tudja azt, de felteszem a költői kérdést, hogy valóban 12-szer annyit tud minden fontos paraméterben, mint az ára? Mert ha nem, akkor azt jelenti, hogy ár/érték arányban az 50 ezres a jobb.
Én abszolút nem ítélem el azokat az iphone usereket akik megengedhetik maguknak és ki is használják, de rengeteg olyat látok a környezetemben, hogy 2 havi fizetését költi rá az iphone-ra huszonévesen, közben meg a szüleivel lakik.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 9., péntek 9:55

h3x0r írta:
zsuninnyo írta: De persze vehetsz 150ert telefont, mert az racionalis masfel evente lecserelni egy ujabb 150ezresre, mert tonkremegy. es akkor a 3. cserenel majd nezhetsz, hogy meg mindig sehol sincs egy x evvel ezelotti iphone mnosegehez kepest, es raadasul mar annyit is koltottel ra, mintha regebben vettel volna egy iphone-t.
Persze, a 150 ezres telefon másfél év alatt tönkre megy :lol:
Honor 8 1 ev utan elkezdett megdogleni, es semmi extrara nem hasznaltam.
Samsung A3(randomszam) masfel ev utan ment tonkre, belassult, akksi hirtelen elkezdett doglodni.
Samsung s20 FE, masfel ev utan kezdi mutatni a jeleit, hogy lassul, akksi rosszabb, lassabb.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 9., péntek 9:51

Tjacks írta:

Bár lehet én vagyok fordítva bekötve, szóljatok és átírom magam fillérbaszó Tjacks-re. :D
Ha ugyanazokat tudná, nem kerülne 10x annyiba. :D Persze az ár így is röhejesen sok, de akik ezeket mantrázzák, meg kéne érteni, hogy ennél sokkal összetettebb, hogy mi miért kerül ennyibe.
Most csak pár példát hoznék: anyaghasználat, hardver, szofter. Nem mennék bele mélyebben, mert annyira biztos senkit nem érdekel, de amikor valaki ilyet ír, hogy a 60 ezres Xiaomi ugyanazt tudja, mint a 600ezres ájfont, azt egyszerűen nem lehet komolyan venni.
Nem, nem fog ugyanolyan képeket csinálni a 60 ezres xiaomi, mint a 600 ezres iphone. Nem, nem lesz olyan sokáig támogatva szoftveresen a 60 ezres Xiaomi, mint a 600 ezres iphone. És így tovább. Az a baj, hogy akik ezeket puffogtatják, csak azt látják, hogy az egyik 60 ezer, a másik meg 600 ezer. Fú hát ez biztosan túlárazott, hát ugyanazt tudja! Kicsit tájékozódni kéne, akkor egyből rájönne az ember, hogy jaaaa, ezeket nem tudtam.

Egyébként ezen logika mentén a 60 ezres kamera/fényképezőgép ugyanolyan videót/képet csinál mint a 600 ezres, igaz? :D Csak mert kamera mindkettő, nincs egetverő különbség.

Ja és félreértések elkerülése végett, nem vagyok Apple bérenc, anyám Xiaomija 3 éve vígan működik, és sok ismerősömnek van évekig működő Androidja, de azért be kéne látni, hogy ez nem ilyen egyszerű, ahogy egyesek itt beállítják.

maestrito46

HozzászólásSzerző: maestrito46 » 2022. szeptember 9., péntek 9:38

Tjacks írta:
Sierra írta:

Mai mobiltelefonok piacat nezve. :D lassan egy belepo kategoria telefon is 70-80 ezer. Ahhoz kepest nem olyan draga egy 190 ezres iphone sztem.

Azert azt se feledjuk, hogy ezek mar rohadtul nem telefonok, hanem zsebszamitogepek telefonalasi funckioval. Plusz gratiszban eleg komoly foto+video masinak. Gyakorlatilag mindent el tudsz ezeken keresztul intezni, ami a napi rutinhoz kell. Sot meg azon felul is.

a 60k-s xiaomi pont ugyanazokat tudja, ja 2x lassabban kb mindent és az is lehet az ideg felvet mellette.

személyes tapasztalat alapján mondom. céges teló egy samsung, napi 10-15 percet kell használjam (mivel ios-re nincs meg az alkalmazás, amit használunk :roll: ) de ég és föld a különbség a 11-es iphonehoz képest.
es ha az almát az almával hasonlítjuk is: xr után volt egy galaxy s20. már az csalódás volt. 5% alatt kb instant meghalt (télen). s20-on úgy-e arc felismerő és ujj lenyomat is, de napközben jó ha 10/6x sikerült feloldani így a telot, sötétben pedig hagyjuk is.

én napi szinten kb 4 órát logók a telefonon, van hogy gyorsan kell valamit kinézzek és olyankor jó, ha nem szarakodik a feloldással, nem beszélve azzal, hogy az appok dobálnak ki error-al. és ezt tudja egy 600k-s iphone. jha plusz az se elhanyagolható, hogy a régi 6s-em sokkal jobban megy mint az 1 éves 60-70k-s samsung telefon.. az aksit leszámítva.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. szeptember 9., péntek 9:38

zsuninnyo írta: De persze vehetsz 150ert telefont, mert az racionalis masfel evente lecserelni egy ujabb 150ezresre, mert tonkremegy. es akkor a 3. cserenel majd nezhetsz, hogy meg mindig sehol sincs egy x evvel ezelotti iphone mnosegehez kepest, es raadasul mar annyit is koltottel ra, mintha regebben vettel volna egy iphone-t.
Persze, a 150 ezres telefon másfél év alatt tönkre megy :lol:

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 9., péntek 9:26

Tjacks írta:
pheco írta: Akik azt mondjak, hogy minek venni 400+ ezerert iPhonet amikor egy 80-100ezres telefonnal is tudjak ugyanazt csinalni, azok remelem masban is igy gondolkodnak. Minek venni 5-6 millios autot, amikor az 1 millios is ugyanugy elvisz A-bol B-be. Minek venni 30ezerert cipot, amikor a 8ezres cipo is betolti ugyanazt a funkciot. Ugyanez TV-vel, konzollal es lenyegeben barmivel.
Es itt most nem arrol beszelek, hogy valaki hitelre vesz iphonet ugy, hogy keres 200ezret.
Egyebkent meg szerintem az emberek tobbsege nyomkodja atlagban napi 4-5 orat a telefonjat, akkor miert ne erne meg egy dragabb telefon? Igazabol azt nem ertem, hogy miert akadtok fent ilyenen, hogy ki mire mennyit es milyen modon kolt.
Szia!

Nagyon jó példát hoztál az autóval, pont most vadászok 1,5 millió felső határig "B" autót, vehetnek 4 millióért is, ülésfűtéssel, nagyobb márkát...de minek? Azt a pénzt racionálisabban is eltudom költeni.

Cipőnél ugyanez, itt azért annyival kiegészíteném hogy ha egészségügyi okok miatt kell specko cipőt venni, az természetesen más tészta.

Futócipőm évek óta Decathlon kálendzsi :mrgreen: , anno ilyenekben toltam le a félmaratonokat,maratonokat
. Hibátlan cipő, nekem bevált. Akkor minek vegyek niket,sauconyt,asicsot 3-4x annyiért? De mégegyszer hangsúlyozom, ez abban az esetben igaz ha alapjáraton egészséges vagy, nem fáj sem a talpad,bokád stb.

A hasznaltautonal nem igazan fizeted meg a markat. Szoval a 4 millioert nagyobb marka alapvetoen hibas. 4 millioert JOBB autot kapsz, mint masfelert, nem nagyobb markat. Es mondjuk az pont racionalis, hogy veszel egy dragabb autot, ami gazdasagosabb es biztonsagosabb, mint egy olcso esetleg lelakottat.
ANDS írta: Vannak az érzelmeink. Ezekre hatnak a reklámok.
Van a racionalitás.
Van, akinek az érzelmei háttérbe szorítják a racionális érveket. Nem baj.
Érzelmi alapon hozzuk meg a döntéseinket, és utána gyártunk hozzá racionális magyarázatot.

Racionalis ervek menten boven lehet venni iphone-t. Megbizhato, felso kategorias cucc, ami evekig (itt most telefonok elettartamat nezve hosszu evekig) jol hasznalhato lesz. De persze vehetsz 150ert telefont, mert az racionalis masfel evente lecserelni egy ujabb 150ezresre, mert tonkremegy. es akkor a 3. cserenel majd nezhetsz, hogy meg mindig sehol sincs egy x evvel ezelotti iphone mnosegehez kepest, es raadasul mar annyit is koltottel ra, mintha regebben vettel volna egy iphone-t.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. szeptember 9., péntek 8:27

pheco írta: Akik azt mondjak, hogy minek venni 400+ ezerert iPhonet amikor egy 80-100ezres telefonnal is tudjak ugyanazt csinalni, azok remelem masban is igy gondolkodnak. Minek venni 5-6 millios autot, amikor az 1 millios is ugyanugy elvisz A-bol B-be. Minek venni 30ezerert cipot, amikor a 8ezres cipo is betolti ugyanazt a funkciot. Ugyanez TV-vel, konzollal es lenyegeben barmivel.
Es itt most nem arrol beszelek, hogy valaki hitelre vesz iphonet ugy, hogy keres 200ezret.
Egyebkent meg szerintem az emberek tobbsege nyomkodja atlagban napi 4-5 orat a telefonjat, akkor miert ne erne meg egy dragabb telefon? Igazabol azt nem ertem, hogy miert akadtok fent ilyenen, hogy ki mire mennyit es milyen modon kolt.
Szia!

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. szeptember 9., péntek 8:22

Apám pl csak az emailjeit nézi, meg telefonál vele. Anyukám ugyanez plusz facebook.
Ebben egyébként nálunk nem is a készülék a para, hanem hogy - legalábbis az én szüleimnél - ehhez kezdetek óta giga mennyiségű adatot tartalmazó csomag társul. Elhasználnak 100 mbt a 20 gigából, de kell a legnagyobb csomi…

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2022. szeptember 9., péntek 8:20

raul 4 ever írta:
Van a racionalitás.
Érzelmi alapon hozzuk meg a döntéseinket, és utána gyártunk hozzá racionális magyarázatot.

Itt a forumon véleményt cserélünk. Nem lehet mindenben egyetérteni.
Teljesen mindegy, hány érvet hoznánk fel az ellen, hogy miért nem jó döntés félmilliós mobiltelefont venni hitelre.
Itt, a forum keretein belül nem lehet egy hozzászólásban versenyre kelni a többszázmillió forintos hátterű reklámkampányokkal, amik ömlenek az emberekre mindenhonnan, és azt az üzenetet verik bele piacba, hogy vedd meg…

Halfkey és Cart kb. más szemszögből ugyan, de azt írták, jobb 600 ezer helyett 150 ezerért venni egy telót, és a maradék 450 ezret befektetni valahova, ami hozza a pénzt. Én velük értek egyet, 110- 140 ezerért szoktam telót venni, 2002 óta átlagosan 5 évente veszek egyet, amikor az, amit használtam, működésképtelenné vált. 2002 óta a 4. telómnál tartok. Ettől még te vehetsz telót 600 ezerért, és teljesen mindegy, milyen indokkal teszed. Használd egészséggel, ha örömödet leled benne.
Szerintem az nem földtől elrugaszkodott vágy, hogy az ember szeretne egy telót, aminek normális az üzemideje, nem 5 perc, amíg betölt egy face, 3-4 lap is lehet nyitva a böngészőben, stb.. Erre valószínű tökéletesen elég egy max 150-es teló is (én nemtom, én egy ezresért megvettem "leselejtezéskor" a régi cégesemet :D), bizony..

Egyértelmű, hogy ehhez képest, az átlaghoz/többség (VALÓS) igényeihez képest, már luxi egy ettől négyszer drágább teló.. Pont írni akartam én is, hogy a legjobban akkor jár az ember pénztárcája, ha benne marad a 150 és a 600 közötti 450E Ft és azt pl. le is kötheti valamibe..
Akinek persze belefér, 2 évig fizet havi 25.000 a "0% thm-mel", vegyen drága telót nyugodtan ha azt akar, szerintem is..

Nálam is marha, az, amelyik azért veszi hitelre, mert még a törlesztőt éppenpont ki tudja köhögni a hónap elején, de kb. már tizedikén eltapsolta az egész fizuját.. Az olyannak nem kell, az nem luxus már, az konzumidiotizmus..

Bár szerintem "cipőt a cipőboltból".. Én sose vennék csúcstelefont, mert pl. egy jó fényképezőgépet/kamerát nem tud helyettesíteni. Fizikailag nem férnek bele azok a dolgok, amiktől egy párszázezres fényképezőgép, mégdrágább kamera az, ami..

nmate írta: *hosszú évekig fogjuk nyögni annak a pazarló, mértéktelen időszaknak a hatását, ami az első iPhone környékén kezdődött.*
:agree: :agree:

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. szeptember 9., péntek 7:58

Van a racionalitás.

Itt a forumon véleményt cserélünk. Nem lehet mindenben egyetérteni.
Teljesen mindegy, hány érvet hoznánk fel az ellen, hogy miért nem jó döntés félmilliós mobiltelefont venni hitelre.
Itt, a forum keretein belül nem lehet egy hozzászólásban versenyre kelni a többszázmillió forintos hátterű reklámkampányokkal, amik ömlenek az emberekre mindenhonnan, és azt az üzenetet verik bele piacba, hogy vedd meg…

Halfkey és Cart kb. más szemszögből ugyan, de azt írták, jobb 600 ezer helyett 150 ezerért venni egy telót, és a maradék 450 ezret befektetni valahova, ami hozza a pénzt. Én velük értek egyet, 110- 140 ezerért szoktam telót venni, 2002 óta átlagosan 5 évente veszek egyet, amikor az, amit használtam, működésképtelenné vált. 2002 óta a 4. telómnál tartok. Ettől még te vehetsz telót 600 ezerért, és teljesen mindegy, milyen indokkal teszed. Használd egészséggel, ha örömödet leled benne.
Szerintem az nem földtől elrugaszkodott vágy, hogy az ember szeretne egy telót, aminek normális az üzemideje, nem 5 perc, amíg betölt egy face, 3-4 lap is lehet nyitva a böngészőben, stb.. Erre valószínű tökéletesen elég egy max 150-es teló is (én nemtom, én egy ezresért megvettem "leselejtezéskor" a régi cégesemet :D), bizony..

Egyértelmű, hogy ehhez képest, az átlaghoz/többség (VALÓS) igényeihez képest, már luxi egy ettől négyszer drágább teló.. Pont írni akartam én is, hogy a legjobban akkor jár az ember pénztárcája, ha benne marad a 150 és a 600 közötti 450E Ft és azt pl. le is kötheti valamibe..
Akinek persze belefér, 2 évig fizet havi 25.000 a "0% thm-mel", vegyen drága telót nyugodtan ha azt akar, szerintem is..

Nálam is marha, az, amelyik azért veszi hitelre, mert még a törlesztőt éppenpont ki tudja köhögni a hónap elején, de kb. már tizedikén eltapsolta az egész fizuját.. Az olyannak nem kell, az nem luxus már, az konzumidiotizmus..

Bár szerintem "cipőt a cipőboltból".. Én sose vennék csúcstelefont, mert pl. egy jó fényképezőgépet/kamerát nem tud helyettesíteni. Fizikailag nem férnek bele azok a dolgok, amiktől egy párszázezres fényképezőgép, mégdrágább kamera az, ami..

nmate írta: *hosszú évekig fogjuk nyögni annak a pazarló, mértéktelen időszaknak a hatását, ami az első iPhone környékén kezdődött.*
:agree: :agree:
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. szeptember 9., péntek 7:55

Ja nem feltetlenul Rad ertettem, csak ugy en bloc. En is hajlamos vagyok/voltam lenezni az ilyen embereket, dacara annak hogy mondom, en is belecsusztam parszor.

Akinek az egesz eletet ez teszi ki az mas ugy, de ez mar valoban off. En szeretem nagyon az ajfont, most vettem, 4-5 evig jo lesz ez is mint az elozo. :kalapos:

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2022. szeptember 9., péntek 7:44

Faust írta: Szerintem annyi a pszcihologiaja, hogy ezaltal gazdagabbnak erzi magat az ember. Ugyanugy, mint a dragabb kocsival, ruhaval, stb. A marketinggel is inkabb az erre igen fogekony reteget celozzak meg, pl a hipergazdagoknak sosem latsz orareklamot, hogy vedd meg a legujabb tokomtudja milyen orat 14 millioert - nagyon jol tudja, melyiket “kell” megvennie. az iphone sem a luxusrol szol regota (plane miota kapni ennyiert androidot is), hanem csak arrol, hogy annak erezze az ember. Hitelre vasarolhato ures luxuserzet, parszor en is beleszaladtam eletemben, onnan is tudom, alattomos egy szar dolog, de hat na, igy mukodik a kapitalizmus. Regota nem termeket ertelesitenek, hanem eleterzest, legyen az telefon vagy hamburger vagy kola, teljesen mindegy. Nemreg dolgoztam Gyalon, a fiatalok haromnegyeden Calvin Klein meg G star folso, aztan latszik hogy a csalad osszesen nem keres 300 ezret egy honapban. Ilyen vilagot elunk, lenezni ezert barkit aligha kene.
Ez nem lenézés, inkább számomra érthetetlen. Mások a standardok :)
nmate +1

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 9., péntek 7:44

nmate írta: Nagyvonalakban: de ez innen már amúgy elég off, kicsit átcsap társadalomkritikába... de hosszú évekig fogjuk nyögni annak a pazarló, mértéktelen időszaknak a hatását, ami az első iPhone környékén kezdődött. De nem csak erre vonatkozik, hanem pl. repülés, autó, ruhavásárlás, lehetne sorolni, mert azokkal is megetették ezeket a luxuscikkeket / -szolgáltatásokat, akiknek amúgy nem kellett volna, hogy teljen erre. Azóta persze nem tűnik luxusnak, mert beépült a mindennapi életbe.

Ez persze szélsőségesen hangzik és jobban kifejtve ad értelmet, szívesen beszélgetnék erről offban hosszabban, de tökre nincs ennyi időm :D
Mert az idő is luxus lett :kalapos:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 9., péntek 7:43

Az életérzés és marketing....tökéletes. A 10 éves kölyök azt mondja, legnagyobb vágya egy Balenciaga cipő...vagy legalább egy póló :roll: :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: