OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Süti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. szeptember 4., vasárnap 13:17

Halfkey írta: Hogy miben piacvezető a Tesla? Jelenleg abban hogy a világ legértékesebb autógyártó cége. Töredék értékesítési volumennel mint a hagyományos gyártók, ami elég kemény.

Vezetni sajnos nem volt még szerencsém csak ilyen Greengo szintű cuccokat, irígylem hehét aki már minden féle elektromosat IS vezetett, és tudja hogy mind szar :D
Hát ha a legértékesebb = Market Cap., akkor igen, de ha egy mérlegre vagy cf-ra ránézel más autógyáraknál, akkor azért ez nem igaz.
Egy Toyota 5x akkora Revenuevel, 8x annyi Assettel, stb stb.

Szóval a valós teljesítmény és a legértékesebb cég relációja itt azért minimum kérdéses.

szerk. közben látom hogy te is így közelítetted meg, kár volt bepötyögnöm. :lol:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. szeptember 4., vasárnap 13:15

Nemtudom mit olvasol vagy értelmezel hogy azt gondolod személyes sértésnek vettem bármit is. Komolytalan ideböffentésnek tartom. Ha felhozol valami ellenérvet, akkor az ne trust me bro legyen már.

Azt meg megintcsak nemtudom hol olvastad hogy én kedvelem a Teslat vagy az önvezető autókat. Sosem lesz Tesla részvényem, mert az általam említett piaci értékelést lufinak tartom. Ettől még az egy tény, amibe bele kell törődnöm.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. szeptember 4., vasárnap 13:05

Halfkey írta: Kerlon ez így igen hiteles hogy 'nemrég volt egy cikk'. Biztos nem így van, de az első gondolatom ilyenkor hogy ez valami jó kis clickbait szar lehet, és valami faszságon nem megy át, vagy olyan helyen ahol nincs is hitelesítve. Mert az tény hogy Amerikában jól můködik több helyen, sok róla az adat már.
Igen, volt egy cikk, ha gondolod majd elokeresem neked. Imadom, amikor valaki szemelyes serteskent fogja fel egy altala kedvelt termek kritikajat, holott te magad azt irod, hogy tobb helyen jol mukodik es nem azt, hogy jol mukodik. Ebbol adodoan talan megertheted, hogy van olyan szituacio, ahol elverzik a Tesla auto pilot.

Amire amugy jogilag nem is lehet hasznalni az onvezeto szot? Mert ugye tudjuk, hogy kozel sem az.

Mindenesetre az atlag ket bites amerikainal lehet jobban vezet, de meg ezt is megmernem kerdojelezni, mindenesetre eleg tulzonak erzem.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. szeptember 4., vasárnap 10:27

Kerlon ez így igen hiteles hogy 'nemrég volt egy cikk'. Biztos nem így van, de az első gondolatom ilyenkor hogy ez valami jó kis clickbait szar lehet, és valami faszságon nem megy át, vagy olyan helyen ahol nincs is hitelesítve. Mert az tény hogy Amerikában jól můködik több helyen, sok róla az adat már.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. szeptember 4., vasárnap 10:22

önvezetés?
lónak a faszát, rendes gyerek rendes eszközzel:
https://www.youtube.com/watch?v=I5J2jPN ... OliverAmon :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. szeptember 4., vasárnap 10:09

ArjenMagicRobben írta:
Süti írta:életveszélyes önvezetésre
Azt kéne felfogni az embereknek, hogy az önvezető autókat nem Schumacherhez kell hasonlítani. Az önvezető autókat az átlag sofőrökhöz kell hasonlítani, az átlag sofőrnél a helyzetek nagyon nagy százalékában már most jobbak. Az önvezető autó soha nem részeg, nem fáradt, nem a telefonján üzenetezik és nem megy gyorsabban a sebbeségkorlátnál, márpedig a balesetek nagyon nagy része ezekhez vezethető vissza. Az a baj a vezetéssel, hogy mindenki azt hiszi, hogy ő legjobb söfőr a világon és más hülye körülötte. Rengeteg felmérés volt ahol az derült ki hogy az emberek 70-90% százaléka úgy gondolja, hogy az átlagnál jobban vezet :lol:

Arizona-ban a Waymo önvezető autók már évek óta mennek sofőr nélkül Phoenix nehány részében és eddig az összes hozzájuk kapcsolódó baleset olyan volt, hogy nem az önvezető autó miatt történt hanem egy ember miatt. Eddig egyetlen halálos áldozatot sem volt egyik Waymo-hoz köthető balesetben sem.

Az önvezető autók jönni fognak előbb vagy utóbb, ha tetszik ha nem. Aki nagyon szeret vezetni az majd megy versenypályára élményveztésre, de A-ból B-be eljutni nem lesz szükség sofőrre.
Mi az, hogy jobb az önvezrtő mint a legtöbb átlag ember? nem régen volt cikk, hogy a forgalmi vizsgán se mennek át :mrgreen:

inkább a vész megoldásokra jók, ahol valaki figyelmetlen és megáll az autó magátol...

btw a Tesla nekem kicsit mesterségesen felfújt, értéke egy erős amerikai lobbinak köszönhető, technológiában jók, autóként összességében szerintem átlag alattiak
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. szeptember 4., vasárnap 10:05

zsuninnyo írta:
ArjenMagicRobben írta:
2021-ben (és eddig 2022-ben is) ők adták el a legtöbb elektromos autót, többet, mint az egész Volkswagen group együtt. Ezek tények, mindegy ki mit gondol róluk. Nem tudom mi a piacvezető definíciója de szerintem ezzel elég közel vannak hozzá. Az Egyesült Államokban pedig (ami kimondva, vagy kimondatlanul de a fő piacuk) több elektromos autót adtak el, mint az összes többi autógyár együtt 2021-ben. Ehhez jön hozzá amit Halfkey is írt, hogy a világ legértékesebb autógyártó cége jelenleg, nem kevéssel mások előtt. Az is tény, hogy nem a legjobb anyagokból dolgoznak és a belső teret is bőven lehet kritizálni, de attól még egyértelműen a mezőny előtt vannak elektromos autózásban.

Jogos, ebben tevedtem, a Tesla piacvezeto igen.
Az onvezetes viszont sosem lesz jo addig, amig vannak masok is az utakon. Totalis vakvagany amire feleslegesen koltenek el temerdek penzt.
Önvezetés téren valóban a Tesla a legjobb, de ez a piacvezető szerepkör azért nem annyira egyértelmű. Rákerestem, tavaly mintegy 6.6 millió EV-t adtak el ebből 3.3 millat Kínában, 2.3 millat az EU-ban.
https://www.spglobal.com/marketintellig ... 1-70489884
Lebontott adatokat nem találtam hogy ezeknél mennyi a Tesla (biztos komoly a részesedése) de nem hinném hogy Kínában ők lennének a piacvezetők. Az USA-ban persze tárolnak még de globálisan nézve az annyira nem perdöntő.https://www.caranddriver.com/features/g ... s-of-2021/

Meg aztán a régi nagyok most kezdenek igazán rafordulni az EV gyártásra és egyre jobbak. A Tesla eladásait főképp a a model 3 és Y viszi előre. Ha az olcsóbb szegmensében is megszorongatják a Testat akkor lesz izgi a dolog. A prémium vonalat már úgy tűnik bukta (Taycan ugyebar). Minden azon múlik hogy az új kliensek mit fognak választani. Nem hiszem hogy a vaskalapos BMW, AUDI, Volvo, Toyota stb. userek tömegesen váltanak majd Teslara ha markán belül lesz jó opció (márpedig lesz/van). Teslanak volt egy kezdeti előnye ami gyorsan olvad ahogy én látom. Ettől még valószínűleg jó autók a Teslak...

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 4., vasárnap 10:00

kiserik írta: Ja, és bocsi a dupláért, de ki a tököm akar egy seggel levezetni 1000+ km-t? Így 40-en túl nekem azért jól esik 2-300 km-enként megállni nyújtózni, harapni valamit esetleg pisilni. Egyébként is az átlag emberek nem nagyon mennek napi szinten 1000 km-eket, ha jól gondolom.
Másfél óránként megallni?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. szeptember 4., vasárnap 9:55

kiserik írta: Ja, és bocsi a dupláért, de ki a tököm akar egy seggel levezetni 1000+ km-t? Így 40-en túl nekem azért jól esik 2-300 km-enként megállni nyújtózni, harapni valamit esetleg pisilni. Egyébként is az átlag emberek nem nagyon mennek napi szinten 1000 km-eket, ha jól gondolom.
Pont erre gontoltam, jo sok munkanelkuli lesz akkor majd :lol:
De amugy hiaba fejlodik a tech, felorszagnyi uthalozatot, infrastrukturat kene ujjaepiteni, sosem tortenik meg
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. szeptember 4., vasárnap 9:51

Ja, és bocsi a dupláért, de ki a tököm akar egy seggel levezetni 1000+ km-t? Így 40-en túl nekem azért jól esik 2-300 km-enként megállni nyújtózni, harapni valamit esetleg pisilni. Egyébként is az átlag emberek nem nagyon mennek napi szinten 1000 km-eket, ha jól gondolom.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. szeptember 4., vasárnap 9:39

Továbbra is általános igazságként mondom, akit érdekel valamilyen téma, az nézzen utána, akit viszont nem, az tudatlanul ne böfögjön oda mindenhová valamit, csak azért, mert csak...

Csak az önvezetés témára reagálnék. Érdemes megnézni, hogy hol tart jelenleg az FSD Beta 10,69-es verziója Amerikában.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 4., vasárnap 9:02

ArjenMagicRobben írta:
2021-ben (és eddig 2022-ben is) ők adták el a legtöbb elektromos autót, többet, mint az egész Volkswagen group együtt. Ezek tények, mindegy ki mit gondol róluk. Nem tudom mi a piacvezető definíciója de szerintem ezzel elég közel vannak hozzá. Az Egyesült Államokban pedig (ami kimondva, vagy kimondatlanul de a fő piacuk) több elektromos autót adtak el, mint az összes többi autógyár együtt 2021-ben. Ehhez jön hozzá amit Halfkey is írt, hogy a világ legértékesebb autógyártó cége jelenleg, nem kevéssel mások előtt. Az is tény, hogy nem a legjobb anyagokból dolgoznak és a belső teret is bőven lehet kritizálni, de attól még egyértelműen a mezőny előtt vannak elektromos autózásban.

Jogos, ebben tevedtem, a Tesla piacvezeto igen.
Az onvezetes viszont sosem lesz jo addig, amig vannak masok is az utakon. Totalis vakvagany amire feleslegesen koltenek el temerdek penzt.

ArjenMagicRobben

HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2022. szeptember 4., vasárnap 7:11

zsuninnyo írta:A Tesla nem piacvezeto es mar nem is lesz soha
h3x0r írta: Hogy onvezetesben mindenki elott jar a Tesla? A Mercedes EQC-rol ugrik be, hogy nagyon dicsertek az onvezeto reszet. Egy idoben volt egy angol srac, aki model 3-assal ment minden fele. Amig jo az ut, rendesen ki van tablazva, fel van festve minden, addig nincs is gond. Viszont ahogy jon peldaul egy lekanyarodo sav, ahol pont megszunik a festes, te nyugodtan mennel tovabb, de az onvezeto vagy bepanikol es gyorsan szol, hogy vedd at vagy elkezd lekanyarodni.
Önvezetésben fényévekkel jár az európai autógyártók előtt a Tesla. Tesla mindig is lidar nélkül akarta csinálni az egész önvezetést, lényegében csak videókból. Egyértelműen ez a jövő, nem kell drága lidart felrakni az autó tetejére, radarra kb. már most sincs szükség. Így az egész azon múlik, hogy a neurális hálójuk mennyire jó és mennyi adatuk van hozzá. Sokkal régebb óta gyűjtik az adatokat és fejlesztik a mesterséges intelligencia algoritmusaikait, mint mások így nem meglepő, hogy ők járnak a legelőrébb. (Mivel szinte az összes top gépi tanulással/mesterséges intelligenciával foglalkozó cég USA-ban van, így én nem látom, hogy az európaiak hatalmas nagyot ugranának előre a közeljövőben.) Nyilván megtörténik, hogy ha nincs felfestve az út meg hasonlók akkor nem működik 100%-osan még. Ez ugyanúgy megtörténik a Mercedes-szel meg BMW-vel is, csak azokkal még nem mentek eleget önvezető üzemmódban, hogy ezekből hír is legyen.
Mellesleg a Tesla mesterséges intelligencia csoport vezetője egy szlovák tag, Andrej Karpathy. Akit érdekel a téma keressen rá, van pár jó videója amiben elmagyarázza nagyvonalakban, hogy hogyan működik az önvezető algoritmusuk.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. szeptember 4., vasárnap 1:51

Belso kialakitasban, minosegi anyaghasznalatban oriasi a lemaradasuk. A vér Tesla fanok ezt szeretik elsunnyogni, kevesbe fontosnak beallitani, pedig hat ez a kornyezeted heti tobb oran keresztul.

Sokaig a hatotav volt a Tesla melletti legerosebb erv, de miota az autogyarak mar nem csak a CO2 kvota miatt gyartanak elektromos autokat, egyre tobb auto partiban van veluk vagy verik is oket. Az utobbi idobol beugrik nehany handras video, talan a BMW i4-el volt a legutobbi autopalyas 130-140es hatotav teszt video.

Tankolasnal a Tesla toltoknel ott az elony, hogy csak radugod, automatikusan felismeri az autot es mar tolti is. Mig az egyeb toltoknel applikaciot kell leszedni, beregisztralni, stb.

(Viszont eleve mindenki elmondja, hogy csak akkor vegyel elektromos autot, ha otthon tudod tolteni. Ha meg a munkahelyen is tudsz ingyen tolteni, az mar egy hibrid mellett is egy igen nagy plusz. Azt viszont el kell felejteni, hogy beulsz az autoba es egy tankkal messz 1000+ km-t.)

Szoftveresen azert nagyon eros a Tesla, ha ott beirsz egy uticelt, sokkal jobban megtervezi hol kell tolts, mint a tobbi auto.

Hogy onvezetesben mindenki elott jar a Tesla? A Mercedes EQC-rol ugrik be, hogy nagyon dicsertek az onvezeto reszet. Egy idoben volt egy angol srac, aki model 3-assal ment minden fele. Amig jo az ut, rendesen ki van tablazva, fel van festve minden, addig nincs is gond. Viszont ahogy jon peldaul egy lekanyarodo sav, ahol pont megszunik a festes, te nyugodtan mennel tovabb, de az onvezeto vagy bepanikol es gyorsan szol, hogy vedd at vagy elkezd lekanyarodni.

ArjenMagicRobben

HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2022. szeptember 4., vasárnap 1:05

Süti írta:életveszélyes önvezetésre
Azt kéne felfogni az embereknek, hogy az önvezető autókat nem Schumacherhez kell hasonlítani. Az önvezető autókat az átlag sofőrökhöz kell hasonlítani, az átlag sofőrnél a helyzetek nagyon nagy százalékában már most jobbak. Az önvezető autó soha nem részeg, nem fáradt, nem a telefonján üzenetezik és nem megy gyorsabban a sebbeségkorlátnál, márpedig a balesetek nagyon nagy része ezekhez vezethető vissza. Az a baj a vezetéssel, hogy mindenki azt hiszi, hogy ő legjobb söfőr a világon és más hülye körülötte. Rengeteg felmérés volt ahol az derült ki hogy az emberek 70-90% százaléka úgy gondolja, hogy az átlagnál jobban vezet :lol:

Arizona-ban a Waymo önvezető autók már évek óta mennek sofőr nélkül Phoenix nehány részében és eddig az összes hozzájuk kapcsolódó baleset olyan volt, hogy nem az önvezető autó miatt történt hanem egy ember miatt. Eddig egyetlen halálos áldozatot sem volt egyik Waymo-hoz köthető balesetben sem.

Az önvezető autók jönni fognak előbb vagy utóbb, ha tetszik ha nem. Aki nagyon szeret vezetni az majd megy versenypályára élményveztésre, de A-ból B-be eljutni nem lesz szükség sofőrre.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. szeptember 4., vasárnap 1:00

Hogy miben piacvezető a Tesla? Jelenleg abban hogy a világ legértékesebb autógyártó cége. Töredék értékesítési volumennel mint a hagyományos gyártók, ami elég kemény.

Vezetni sajnos nem volt még szerencsém csak ilyen Greengo szintű cuccokat, irígylem hehét aki már minden féle elektromosat IS vezetett, és tudja hogy mind szar :D

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 4., vasárnap 0:23

kiserik írta: Jelenleg a Tesla a piacvezető és lassan nem csak az elektromosok között.
Tomidzsi írta: Önvezető fukciot azert nem eroltetnem:

https://www.origo.hu/gazdasag/20220810- ... -hiba.html
Ennek inkább nézz utána.
A Tesla nem piacvezeto es mar nem is lesz soha, (Also) Kozepkategorias autot gyart dragan. Rengeteg alternativa van, ami sokkal jobb, mint a tesla, es ezt mar mindenki tudja.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. szeptember 3., szombat 23:55

Professore írta:
Süti írta:

Hát még hol? Ez megint olyan, mint a többi gyártó kanyarban sincs? Nekem aztán nem poén leszarozni semmit, de ezek így nem állnak meg üres mondatokként a lábukon.
Én azt olvastam nemrég hogy Taycan-bol többet eladták tavaly mint Tesla S és X modellekből együttvéve. Aztán lehet nem valid az info...annyira nem érdekel a téma.
Rakerestem, elvileg valid.
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. szeptember 3., szombat 23:43

Süti írta:
kiserik írta: Jelenleg a Tesla a piacvezető és lassan nem csak az elektromosok között.
Hát még hol? Ez megint olyan, mint a többi gyártó kanyarban sincs? Nekem aztán nem poén leszarozni semmit, de ezek így nem állnak meg üres mondatokként a lábukon.
Én azt olvastam nemrég hogy Taycan-bol többet eladták tavaly mint Tesla S és X modellekből együttvéve. Aztán lehet nem valid az info...annyira nem érdekel a téma.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. szeptember 3., szombat 23:33

Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Vissza: