kiserik írta:
Jó lenne kicsit a másik oldalról is tájékozódni
Ha megnézel egy Teslát, gyakorlatilag pont úgy van megcsinálva, hogy csak beleülj és menj. Nincsenek fölösleges gombok, pöckök, érzékelős gombok, rezgős gombok, on-off rendszer, gyújtáskapcsoló. Semmi. Beülsz, és méssz. Aztán ott van például az állóhelyzeti temperálás. Sok autónál rá kell adni a gyújtást, hogy működjön a fűtés... Egy elektromos autónál... Gyújtást... De mondhatnám a ""motor teret"" is. Általában telepakolják minden szarral, holott már a motor nem is ott van. Rohadt jó a Tesla megoldása, hogy ott is van egy nagy csomagtartó, ahol pl a kábeleket tárolhatod és nem kell a csomagtartóban a csomagok közt, vagy alattuk bénázni vele. Ezt az ""életveszélyes önvezetést"" ne haragudj meg, de nem tudom értelmezni. Jelenleg a Teslának van a legfejletteb vezetést támogató rendszere és olyan előnyük van, amit nagyon nem tudom, hogy hogyan lehet behozni.
Az a probléma, hogy az átlagember azt hiszi, hogy a Tesla milyen rohadt drága úri huncutság, aztán meg kb egy árban van az Ionic meg az EV6 és társai autókkal.
Model S vs Taycan: almát az almával, Taycan-t a Plaiddel.
Töltők. A töltőknél ez az általános szabvány már létezik. Type 2-es a neve. A probléma nem ezzel van, hanem a töltőpontokkal.
De miért rosszabb egy jó klímapanel pl. mint mindezt valami menüből előhozni egy tapipadon? Szerintem nem rosszabb. Erre gondoltam az alatt, hogy mindenben fel akarják találni újra a kereket. Nekem például nem lenne dealbreaker hogy meg kell nyomnom egy gombot hogy legyen fűtés. De nyilván mindenkinek mások a preferenciái.
Az életveszélyes önvezetésre pedig van kismillió példa. Legfejlettebb, de még mindig nem elég fejlett, csak ezt a vásárlók képtelenek elfogadni, ezért alszanak, moziznak, akármit csinálnak menet közben.
A töltőpontok elszaporodása meg nyilván egy szabványnál könnyebben fog bekövetkezni, mint egy típusspecifikusnál, szóval ha van általános szabvány, akkor az én értelmezésem szerint az első lépést megtették.
De gyors google alapján Tesla speckó töltőből sincs semmivel több itthon.
Én teljesen indifferens vagyok az elektromos autózással szemben, a lehető legkésőbb szeretnék átállni rá (én személy szerint, a többiek csinálják, hajrá, támogatom), mert én benzinen nőttem fel, szeretem, élvezem, úgy vagyok vele, mint hehe. De valahogy az a benyomásom, hogy a jelenlegi Teslát övező környezet valahogy olyan, mint a te hozzászólásaid is. Leírtál pár dolgot, hogy mi miatt nincs kanyarban se senki más, de ezek közül szerintem semmi se világvége, sőt. Rákerestem találomra 3 EV első csomagtartójára, (Ioniq, Mach E, EV6), mindegyiknek ott a hely a kábeleknek, szóval én továbbra se értem, hogy mik azok a selling pointok, amiknek köszönhetően "kanyarban sincs" semmi más.