kiserik írta:
Süti írta:
Ezt azért kifejthetnéd, mert óriási túlzásnak érzem.
Természetesen túlzás és természetesen ez csak a saját véleményem. Többféle elektromos autót készítenek. Az egyik, hogy kiveszik a belsőégésű motort, beteszik a villanymotort, majd valahová bepréselnek akksikat is. Ez az egész egy tákolás, annyit is ér. A másik, hogy megvan az elektromos platform, alváz+akksi+motor, majd rátésznek egy olyan kasznit, amiben minden a belsőégésű tudást viszi tovább. Egyszerűen nem tudnak/akarnak elvonatkoztatni az eddigi jól bevált szokásoktól, így elavult, korszerűtlen, fölöslegesen túlkomplikált megoldásokat alkalmaznak. Emellett ott a technológiai lemaradás, hogy az informatikairól ne is beszéljünk. A végére hagyom a töltőhálózatot, ami jelenleg szintén egy sarkallatos pontja a villanyautózásnak. Rengeteg olyan cikk születik, ahol azt mutatják be, hogy mennyire élhetetlen, kényelmetlen a villanyautózás a töltők miatt. Millió nem működő töltő, még több applikáció és cégenkénti fizetés, stb. Ezekben Tesla soha nem szerepel. Naphosszat lehetne sorolni ezeket, de sajnos jelenleg nincs olyan konkurencia, ami tudásban, hatékonyságban, szoftveresen, kényelemben (használhatóság szempontjából), átgondoltságban, szolgáltatásban felvenné a versenyt, pedig nekünk vásárlóknak ez nagyon kellene.
Mire gondolsz az eddig jól bevált szokások alatt, amitől nem akarnak elszakadni, és ezért korszerűlten, felesleges, és túlkomplikált lesz?
Leszögezném, hogy én sose vezettem semmilyen elektromos autót, de külső szemlélőként pont a Teslánál érzem ezt a túlkomplikált, mindent IS bele akarunk tenni dolgot, mikor sok ember csak bele akar ülni, és menni a-ból b-be, nincs szüksége űrhajó hangra, (szerintem, és itt inkább a mai átlagember kezébe engedett jellegéből adódóan) életveszélyes önvezetésre, meg hasonlókra. Átlagembernek meg egy Ioniq, EV6, hasonló kb ugyanazt tudja, ezek nélkül, ahogy olvastam lényegesen jobb összeszerelési minőséggel, stb.
Feljebb meg már Taycanokkal kell versenyezni, de azt nem is venném ide, nem átlagembereket érintő dolog. (Egy Model S meg egy Taycan közül például én el nem tudnám képzelni, hogy ne a Porschéba üljek, pedig csak álló helyzetben tapogattam őket, de nekem külön világnak tűnt a kettő.)
Ioniqból például borzasztó sokat látok mostanában rohangálni, 1-2 tesztet olvastam, azok alapján jól sikerült dolog, én kívülállóként azt kezdem látni, hogy pont most kezdték el beérni a market leadert sok téren. A töltő viszont nyilván más kérdés, arról nem is olvastam semmit sehol, de ha fogadnom kellene, előbb utóbb az EU-ban lesz egy hasonló szabvány (ha még nincs?) mint az USB C, és onnantól nem nagyon lesz varia.
De ez tényleg laikus eszmefuttatás részemről, csak a leírásod alapján továbbra se értem, mire gondolsz pontosan. (A töltős részt leszámítva)