Steve írta:
Erik, amúgy én támogatnám az elektromos kocsikat.
Az alábbi gondjaim vannak.
Egy hybrid Volvo V90 tökéletes lenne a felhasználásunkra. Tudnám tölteni itthon. Itthonról dolgozok. Így csak a gyerekek ide-oda furikázására kellene és a hétvégi kiruccanásokra. Viszont olyan drága, hogy 2full felszerelt benzinest veszek belőle..így innentől tárgytalan számomra.
A másik, hogy rávették itt a népeket az elektromos autókra és van akiknek 5-10x-es!!!! elektromos ára lett, főleg dél-svédországban. Itt van a világ legdrágább üzemanyagára, de számomra jelen pillanatban ígyis megéri.
Majd ha nem xopatnak a méreg drága kocsi árakkal és az elektromos árakkal, akkor szívesen váltok.
Most rákukkantottam: itthon egy V90-es plug-in 25 milliónál kezdődik. A benzines (hybrid már ez is, de nem tölthető) 22,5 milliónál. Arról meg még nem beszéltem, hogy nálam 1 elektromos autógyár van. A többi csak szeretne elektromos autót gyártani, de baromira nem megy nekik és még jó pár évig nem is fog (nem tudnak szemléletet váltani).
Nekem most jött el az idő, hogy váltsak. A jó kis Octavia dízel RS-em 8 éves lett és a 300.000 km-t nyaldossa. A szerelőm azt mondta, hogy lassan pénzt kell majd öntenem bele. Most még kb 4 millióért el tudom adni. 24-25 millió körül fog kijönni a Model Y (Németországból okosan). Évente üzemanyagon meg fogok spórolni 1,5-2 millió Forintot (asszony sokat megy). 5 év alatt kb ott fogok járni, mint ha most vennék egy 12 millós autót, az értéke viszont sokkal több lesz. Ha meg nem válik be, akkor pár évig plusszosan tudok még kiszállni belőle
Ui.: mint mondtam, szerintem elektromos autót ma csak a Tesla gyárt. Jóval túl vannak árazva az autóik, de minek adnák olcsóbban, ha nincs normális konkurencia. A ""nagy autógyárak"" meg csak azt látják, hogy ha betesznek egy kis akksit meg egy mosógép motort a benzinesbe, akkor a népek kinyitják a pénztárcájukat.
hehetheoriginal írta:
hatalmas faszság és divat az elektromos autó. a mai formájában biztosan.
persze az emberek 90%-ának, aki ezeket a dobozformájú ocsmány mai autókat veszik, csak mert ez a trendi, es nem erdekli a vezetes, csak el akar jutni B-be, annak pont megfelelne, ha rendes hatótáv lenne végre, de én élesen ellene vagyok az egesz szarnak, mert ugye ezeket az akksikat is le kell gyartani valahogy.
aztan ezt a temerdek mai akksit, ami ilyen szar 250 km hatotavval, hova teszed, hova dobod ki, mikor jönnek majd a baszóbb akksik?
a problémám az, hogy a politika es persze ismét a pénz az úr, rákényszeritik az embert, hogy 2000fasztudjamennyitől nem lehet már belső égésű motoros autója, holott a porsche és páran még nem véletlenül nyomják a full szintetikus üzemanyagok fejlesztését, a jappánok a hidrogénes motyókat, stb stb, mind jobb megoldás (lesz) mint ez az elektromos balfaszkodás, ráadásul a szintetikus cucchoz ki se kell dobni a mostani autókat, szóval egyertelmuen az a legkörnyezetkimélobb. már akit ez a kornyezetvedelem dolog egyeni privat egy darab lakosként jobban erdekel, mint a 6 euros repjegyek vagy kinaból rendelheto 4 euroert barmi, pl engem egy v6, v8, neadjisten v12 hangja jobban feldob, aki szeret vezetni, nekem a vezetési élmény jó nagy százaléka az audio rész.
Ezért hozom fel általában a Teslát. Az akkuik lassan 100%-ban újrahasznosíthatóak. Mikor a degradáció olyan mértékű, hogy autóban már nem jó, akkor mennek a Powerwallokba (akksi napelemhez), aztán pedig újrahasznosítás.
A szintetikus üzemanyag úgy néz ki egyelőre zsákutca, jobban szennyez, mint a hagyományos és a hidrogén sem áll jól a személyi közlekedés terén.
Baromi nehéz és érdekes téma. Csak az idő fogja eldönteni, hogy melyik irány marad majd fenn. Kb, mint az evolúció