OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. augusztus 31., szerda 16:26

Marky írta: Szezononkent cserelgetem, de ezekre az enyhe telekre egyre kevesbe erzem szuksegesnek a telit. Amikor tenyleg fagy van, akkor ugysincs kedvem kilepni a hazbol :D

Egyebkent amire tenyleg erdemes odafigyelni, az a vizen valo teljesitmenye a guminak. Nem egyszer dobalt mar meg autopalyan a vizatfolyas, nem kellemes elmeny...
így én is jártam, ráadásul egy hosszú nyújtott kanyarnál autópálya lehajtáskor. Pillanat alatt összefostam magam, nem lehetett több 2 másodpercnél, de éreztem hogy 0 kontrollom van a verda felett.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. augusztus 31., szerda 16:20

Szezononkent cserelgetem, de ezekre az enyhe telekre egyre kevesbe erzem szuksegesnek a telit. Amikor tenyleg fagy van, akkor ugysincs kedvem kilepni a hazbol :D

Egyebkent amire tenyleg erdemes odafigyelni, az a vizen valo teljesitmenye a guminak. Nem egyszer dobalt mar meg autopalyan a vizatfolyas, nem kellemes elmeny...

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2022. augusztus 31., szerda 16:09

En alapvetoen teli nyari kulon tipus vagyok, dr ha a pl a teli utolso szezonra megy fel akkor az marad nyarra is. En nem jarom le nullaig a gumit, annyit nem er az egesz, igy ez siman belefer. Foleg hogy miota home office van annyit nem is kell vele menni

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. augusztus 31., szerda 15:35

ANDS írta:
Realista24 írta: Megyek havi 4-5ezret, én is a külön szetteket preferálom, de most téli van fent, mert az új céges kocsit júliusban azzal adták ide, és mondták, hogy jól van, most már maradjon jövő nyárig :lol:
Ahogy hehe írta, egyrészt a téli jobban kopik nyáron, másrészt kevésbé tapad nyáron, és a gumi köti össze az autót az úttal.
Nem érdemes a gumin spórolni, a lakatos sokkal többe kerül.

Normál vezetési stílussal a jobb minőségű (prémium) gumik között nem nagyonérezni meg a különbséget, a zajszintet igen.

Használt guminál nem tudni, mi az előélete, miért cserélték le idő előtt. Kerülném, ha anyagilag megengedhetem magamnak az új gumit.

En is jártam pár évet télivel egész évben. 2-3 évente kellett cserélni.
120- nál gyorsabban nyáron nem mentem vele, mondták is a szervizben, hogy 160- nál egy satufék a 38 fokos kánikulában kerülendő.
Ha olvastad a hsz-em, láthatod, hogy miért van rajta téli. A vezetési tanácsokat köszönöm.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. augusztus 31., szerda 15:33

Én is szezononként cserélgettem a téli nyárit lemezfelnistől becsülettel, de az új generációs 4 évszakosak (CrossClimate2 pl.) egészen más szinten vannak az eddigiekhez képest. Én félve, de az enyhe telek meg a nagyon jó reviewk miatt rápróbáltam (igaz majdnem annyi volt, mint egy téli nyári kombó közép/alsó polcról) de semennyire nem bántam meg. Pedig fater kocsiján kifejezetten hitvány volt 4 éve is még a közepes 4 season.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. augusztus 31., szerda 15:20

Anthony írta: Én nagyon gondolkozom azon, hogy kipróbálom az all seasont.

14 éves kocsim van, lassan megérett a cserére, de a jelenlegi gazdasági-politikai környezetben még várok vele 1-2 évet, és pont elhasználódó félben van a téli és a nyári szett is.

Kis városi autó, keveset használom, főleg télen alig járok ki vele a városból. Nyáron még járunk falura, meg kirándulgatni, de télen eléggé minimális az aktivitás. Ezért ha vennem kell gumit, akkor nem látom értelmét hogy 2 szettre is adjak pénzt arra az 1-2 évre.
De amilyen telek vannak egyre kevesebb hasznát látom a téli guminak, főleg akkor ha alapból inkább nyáron járok sokat a kocsival.
Egyébként én 4 évszakos helyett lehet inkább télit vennék. :hmmm:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2022. augusztus 31., szerda 14:57

hehetheoriginal írta: szerk.: nike.com-on mi ez az oltári barbárság, hogy nincs brazil válogatott motyó? kit kell kirugatni vagy kinek kell a szájába lépni bazmeg :vivo: :vivo: :vivo: :D
Szept 15-től lehet majd kapni.
Remélem a sukár ujjú idegenbelire mennél :lol:
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2022. augusztus 31., szerda 14:41

Én nagyon gondolkozom azon, hogy kipróbálom az all seasont.

14 éves kocsim van, lassan megérett a cserére, de a jelenlegi gazdasági-politikai környezetben még várok vele 1-2 évet, és pont elhasználódó félben van a téli és a nyári szett is.

Kis városi autó, keveset használom, főleg télen alig járok ki vele a városból. Nyáron még járunk falura, meg kirándulgatni, de télen eléggé minimális az aktivitás. Ezért ha vennem kell gumit, akkor nem látom értelmét hogy 2 szettre is adjak pénzt arra az 1-2 évre.
De amilyen telek vannak egyre kevesebb hasznát látom a téli guminak, főleg akkor ha alapból inkább nyáron járok sokat a kocsival.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. augusztus 31., szerda 14:30

pergabor írta:
Realista24 írta: A két csak nyáris jelentkezzen már, ha írni is szokott. Érdekelne az álláspontjuk.
Szintén csak nyári van rajta, mivel hobbiautó és garázsban van(260+ Le). Rossz időben nem, télen is csak akkor használom ha száraz idő van, picit átmozgatom 10-15 km-en és ennyi. Arra a kis távolságra az állandó összkerékhajtással együtt nem probléma, hogy nem melegszik fel rendesen a gumi(és picit izgibb 1-2 üres forduló :roll: )
Azért ez autó függő is egy részben szerintem. Volt max 1-2 alkalom amikor a 20 km-re lévő melóhelyre muszáj volt úgy mennem be, hogy nyári gumi+fagy minimális havazással. Odafigyelve, ésszerűen menve semmi probléma nem volt.
Ettől függetlenül normál mindennapos autó esetén nem kérdés, hogy külön téli és nyári szett. A 4 évszakost személy szerint viccnek tartom. Eddig a legtöbb ember akivel beszéltem azt mondta azért használja mert így nem kell szezononként cserélni :D
Köszi, hogy írtál. Érthetőbb így. Extrém helyzetben mondjuk a téli gumi sem ment meg.

Impreza?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

negan
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Modric, Ramos, Benzema, Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: negan » 2022. augusztus 31., szerda 14:26

Nekem halhatatlan old school mercim van, 3000 köbcentis sorhatos szívódízel, 140 le hátsókeréken, mindenféle kipörgésgátló meg menetstabilizátor nélkül, elektronika kb csak az ablakemelők meg a fényszórók plusz a tetőablak miatt van, így nekem nem kérdés, hogy télen téli (michelin alpin 6, 195/65 r15 alufelnin), nyáron meg nyári (hankook ventus prime 4, 225/55 r16 szintén alun) legyen fenn :lol: Mindkettő használt, gumis cimborámtól szoktam venni 1-2 éves párezer kilométereset, 80-100 ezer körül szoktam kapni a ~120-160 ezres szetteket.

pergabor
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: pergabor » 2022. augusztus 31., szerda 14:20

babaking írta:
pergabor írta:

Szintén csak nyári van rajta, mivel hobbiautó és garázsban van(260+ Le). Rossz időben nem, télen is csak akkor használom ha száraz idő van, picit átmozgatom 10-15 km-en és ennyi. Arra a kis távolságra az állandó összkerékhajtással együtt nem probléma, hogy nem melegszik fel rendesen a gumi(és picit izgibb 1-2 üres forduló :roll: )
Azért ez autó függő is egy részben szerintem. Volt max 1-2 alkalom amikor a 20 km-re lévő melóhelyre muszáj volt úgy mennem be, hogy nyári gumi+fagy minimális havazással. Odafigyelve, ésszerűen menve semmi probléma nem volt.
Ettől függetlenül normál mindennapos autó esetén nem kérdés, hogy külön téli és nyári szett. A 4 évszakost személy szerint viccnek tartom. Eddig a legtöbb ember akivel beszéltem azt mondta azért használja mert így nem kell szezononként cserélni :D
Ez így jogos, és a hobbiató szerintem is más kategória, arra nyugodtan lehet csak nyári (vagy slick ha mondjuk jársz vele pályára).

Az 1-2 alkalommal amit írsz, az a baj, hogy te mehetsz ésszerűen, óvatosan, de ha egy vakegér gyalogos lelép eléd akkor a 4 kerék sem segít megállni. De nyilván tudod, és tisztában vagy a veszélyekkel, csak a többieknek hívtam itt fel rá a figyelmét. :)
Jogos, hogy vannak helyzetek amikor nem segít a 4 kerék sem. Nekem az a 20 km a két utcát leszámítva míg elhagyom a települést kizárólag országút, a melóhely a város szélén van szóval viszonylag csekély eséllyel futok bele gyalogosba ezen az útvonalon akármilyen évszak is legyen. Ettől függetlenül az ilyen jellegű nyári gumis utazás nálam is csak akkor játszik, ha nincs más lehetőség épp :) Épp emiatt is van folyamatban egy kis melóba járós autó, téli+nyári szettel aztán nem kell ilyenen aggódnom :D

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. augusztus 31., szerda 13:54

pergabor írta:
Realista24 írta: A két csak nyáris jelentkezzen már, ha írni is szokott. Érdekelne az álláspontjuk.
Ez így jogos, és a hobbiató szerintem is más kategória, arra nyugodtan lehet csak nyári (vagy slick ha mondjuk jársz vele pályára).

Az 1-2 alkalommal amit írsz, az a baj, hogy te mehetsz ésszerűen, óvatosan, de ha egy vakegér gyalogos lelép eléd akkor a 4 kerék sem segít megállni. De nyilván tudod, és tisztában vagy a veszélyekkel, csak a többieknek hívtam itt fel rá a figyelmét. :)
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

pergabor
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: pergabor » 2022. augusztus 31., szerda 13:34

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. augusztus 31., szerda 13:33

Tököli reptérre ki lehet menni vezetéstechnikai tréningre többféle gumival, meg lehet nézni melyikkel hogy viselkedik. A négyévszakos az olyan lesz ami sosem a legrosszabb, de sosem lesz jó. Ha nyáron tudná azt amit a nyári, azt mondanám megérheti, de mivel olyankor is hosszabb lesz a féktáv vele, kockáztasson vele az akinek nem drága az élete.

Persze ha amúgy nem használja az ember a kocsit csak nagybevásároni jár vele heti 1x, arra végülis értem hogy mindegy. Csak arra eleve minek saját tulajdonú autó?

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. augusztus 31., szerda 12:55

gutihaz14 írta: szerintem az is meger egy miset hogy ki az aki mind a 4 kereket csereli es ki az aki csak a hajtott kerekeket
Az mondjuk para :ozil:. Ez azoknak való akik csak menni akarnak de megállni (vagy kanyarodni - ha hátsó a hajtott - nem).
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. augusztus 31., szerda 12:49

cipruson es kretan laknak :kalapos:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. augusztus 31., szerda 12:46

A két csak nyáris jelentkezzen már, ha írni is szokott. Érdekelne az álláspontjuk.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. augusztus 31., szerda 12:45

szerintem az is meger egy miset hogy ki az aki mind a 4 kereket csereli es ki az aki csak a hajtott kerekeket
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. augusztus 31., szerda 12:26

Na, megnéztem egy másik tesztet is.
AutoBild 2021-es nagy nyári gumik teszt; több mint 50 gumiabroncs került górcső alá.

Az általad említett Sailun és Nankang vagy hogy írják a 40. hely körül végzett fékút tekintetében :lol: Goodride középmezőny.

Szar kínai, tájékozódtam 2.0. :mrgreen:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. augusztus 31., szerda 12:07

Sierra írta: Nem érezni kell, hanem utánanézni. :D
Nem az 5ft-os Linglong gumiból kell kiindulni. Vannak elég jó minőségű és nem is olyan olcsó kínai márkák (pl Sailun, Goodride, Nankang), csak hát könnyebb ideírni hogy a kínai szar mindenféle tájékozottság nélkül.
Két kínai gumi végzett a legrosszabb eredménnyel, mindkettőt érdemes messziről elkerülnie az autósoknak az ADAC szerint. A Goodride Z-507 Zuper Snow a havas viselkedésére a lehető legrosszabb, 5,5-ös osztályzatot kapta, de a zajszinten kívül szinte minden más versenyszámban is utolsóként végzett. A Linglong Green-Max Winter UHP hangzatos neve ellenére szintén leszerepelt, nála a nedves úton mutatott teljesítmény volt borzasztó rossz, de szárazon is gyengélkedett. Bár 85 eurós árával a teszt legolcsóbbja, így sem éri meg megvásárolni.

Szar kínai, tájékozódtam. :mrgreen:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: