OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Sierra

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. augusztus 31., szerda 11:57

Realista24 írta:Na most megnéztem, egy Goodride 205/55 R16 nagyjából 23ezer forint, és a másik kettő is ilyen 20k kategória.
Egy Kleber Krisalp, ami elég jól végzett a teszteken meg be lehet zsákolni 28k-ért. Ez 20k különbség egy szettnél...szóval a kínai nem csak gyengébb minőség, de még csak annyival nem is olcsóbb, hogy egyáltalán elgondolkodjak rajta.

Egy szintén jó tulajdonságokkal bíró Hankook Ventus már 25Kért megvehető vagy egy-két ezressel drágábban a Goodyear patika gumija. A 21-es Adac teszt (tudom, sok a lobbi benne) második helyezett Semperit gumija is 30k alatt van.
Hát amúgy én se vennék kínait. :D Vannak jobb nevű középkategóriás gumik hasonló áron.
Csak azért írtam, hogy mielőtt valaki elkezdi fitymálni a kínai gumikat, mert pfejjj szar kínai meg életveszélyes stb, az azért nézzen utána a dolgoknak.

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. augusztus 31., szerda 11:46

Ha téli gumival méssz nyáron, nem is az a gond, hogy jobban kopik, hanem a féktáv is nagyobb lesz. Nyilván egy új téli még mindig jobb, mint egy kopott, töredezett nyári.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. augusztus 31., szerda 11:43

Sierra írta: Nem érezni kell, hanem utánanézni. :D
Nem az 5ft-os Linglong gumiból kell kiindulni. Vannak elég jó minőségű és nem is olyan olcsó kínai márkák (pl Sailun, Goodride, Nankang), csak hát könnyebb ideírni hogy a kínai szar mindenféle tájékozottság nélkül.
Na most megnéztem, egy Goodride 205/55 R16 nagyjából 23ezer forint, és a másik kettő is ilyen 20k kategória.
Egy Kleber Krisalp, ami elég jól végzett a teszteken meg be lehet zsákolni 28k-ért. Ez 20k különbség egy szettnél...szóval a kínai nem csak gyengébb minőség, de még csak annyival nem is olcsóbb, hogy egyáltalán elgondolkodjak rajta.

Egy szintén jó tulajdonságokkal bíró Hankook Ventus már 25Kért megvehető vagy egy-két ezressel drágábban a Goodyear patika gumija. A 21-es Adac teszt (tudom, sok a lobbi benne) második helyezett Semperit gumija is 30k alatt van.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. augusztus 31., szerda 11:36

nyilván bazmeg nem olyan premiumot teszek fel, amiből 4 szög áll ki meg agyon van repedve :lol: :lol: :lol:
ne a szélsőségeket már

szerk.: nike.com-on mi ez az oltári barbárság, hogy nincs brazil válogatott motyó? kit kell kirugatni vagy kinek kell a szájába lépni bazmeg :vivo: :vivo: :vivo: :D
thereisonly1ronaldo

nokedli
Kedvenc játékosaid: Ronaldo
Kedvenc csapatod: RM

HozzászólásSzerző: nokedli » 2022. augusztus 31., szerda 11:35

Realista24 írta: Megyek havi 4-5ezret, én is a külön szetteket preferálom, de most téli van fent, mert az új céges kocsit júliusban azzal adták ide, és mondták, hogy jól van, most már maradjon jövő nyárig :lol:
Én havi 3-4000km-t megyek. Ekkora távnál szerintem kell az évszakhoz passzoló prémium.
Michelin primacy nyárra,alpin télre. Soha gondjuk nem volt,évek óta ilyeneken gurul minden flottás autónk. 5-6 évesen is kellően rugalmasak és tapadnak,ha a tárolásuk megfelelő.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. augusztus 31., szerda 11:34

Realista24 írta:
Sierra írta: Sose lesz olyan mint egy középkategória vagy prémium, nyilván ezért olcsó (budget kategória). Attól még ilyet kijelenteni, hogy életveszély, nettó faszság.
Tehát még középkategória sem, ergó alsó polc, de jobb, mint egy pár éves prémium? Ez nekem nem áll össze.
Attól is függ menny futá van a gumiban, milyen időjárás körülmények között volt tárolva. Hiába prémium márka, ha már szar a tapadása vagy repedezett, egy új gumi akkor is jobb választás.

Egy tök jó példa most a céges autó itt a melóban, 5 éves Pirelli gumik vannak rajta, minta még hagyján, hogy van rajta, de full repedezett az egész gumi és kb lófasz tapadása van már. Na én az ilyenekre gondolok, ilyet nem szabad venni használtan. Pedig azért vannak idióták, akik árulnak ilyeneket.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. augusztus 31., szerda 11:32

Nem érezni kell, hanem utánanézni. :D
Nem az 5ft-os Linglong gumiból kell kiindulni. Vannak elég jó minőségű és nem is olyan olcsó kínai márkák (pl Sailun, Goodride, Nankang), csak hát könnyebb ideírni hogy a kínai szar mindenféle tájékozottság nélkül.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. augusztus 31., szerda 11:30

Megyek havi 4-5ezret, én is a külön szetteket preferálom, de most téli van fent, mert az új céges kocsit júliusban azzal adták ide, és mondták, hogy jól van, most már maradjon jövő nyárig :lol:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. augusztus 31., szerda 11:28

Sierra írta: Sose lesz olyan mint egy középkategória vagy prémium, nyilván ezért olcsó (budget kategória). Attól még ilyet kijelenteni, hogy életveszély, nettó faszság.
Tehát még középkategória sem, ergó alsó polc, de jobb, mint egy pár éves prémium? Ez nekem nem áll össze.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. augusztus 31., szerda 11:24

Ahogy érzed.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. augusztus 31., szerda 11:22

Sose lesz olyan mint egy középkategória vagy prémium, nyilván ezért olcsó (budget kategória). Attól még ilyet kijelenteni, hogy életveszély, nettó faszság.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. augusztus 31., szerda 11:21

Többször mentem olyan autóval amin új kínai volt. Érezhetően egy fos egy normális gumihoz képest, szóval pont nem érdekel, hogy ki mit ír le papírra.
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. augusztus 31., szerda 11:20

Süti írta: Az új kínai már önmagában sokszor kész életveszély, aki bármilyen formában új kínait ajánl, azt én nem tudom komolyan venni.
Ez egy faszság. :) Olvass utána, mielőtt hülyeségeket írsz.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. augusztus 31., szerda 11:17

Az új kínai már önmagában sokszor kész életveszély, aki bármilyen formában új kínait ajánl, azt én nem tudom komolyan venni.
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. augusztus 31., szerda 11:16

Sierra írta:
hehetheoriginal írta: plusz nyáron a téli gumi jobban csúszik, if you know what i mean
plusz kurvára kopik is.
Viszont inkább vegyen az ember új kínait, mint pár éves használt prémiumot. kb minden kicsit is hozzáértő ezt vallja. Az új gumi mindig jobb, mint a pár éves használt.
aztan a premium gumi még sok ideig hasznaltan is premium marad, ha nem kilinccsel előre baszatod 0-24-ben, mig az uj lófaszjoska gumi pár honap alatt zoknira kopik, aztan szedheted a szalagkorlatot a fogaid közül

teny, hogy kopik a téli nyáron, nem a 40 fokra van szabva, de meg kell tanulni ugye vezetni, eleg alap dolog :mrgreen:
lehet temposan menni ugy is, hogy közben kiméled a fékeket meg a gumit, nem kell állandoan rajtautomatikaval meg satufekkel kicentizni a kanyart csuszashataron :lol:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2022. augusztus 31., szerda 11:19-kor.
thereisonly1ronaldo

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. augusztus 31., szerda 11:14

hehetheoriginal írta: plusz nyáron a téli gumi jobban csúszik, if you know what i mean
plusz kurvára kopik is.
Viszont inkább vegyen az ember új kínait, mint pár éves használt prémiumot. kb minden kicsit is hozzáértő ezt vallja. Az új gumi mindig jobb, mint a pár éves használt.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. augusztus 31., szerda 11:13

Legtutibb ha külön nyári, külön téli van. Jó-jó a 4 évszakos, de nyilván egyiknél se tud 100%-ot nyújtani. Aki keveset autózik, annak talán jó megoldás.
Én sokáig évi 15-20 ezret autóztam, most már jóval kevesebbet, de továbbra is külön garnitúra a téli-nyári. Mindkettő Hankook nagyon régóta.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. augusztus 31., szerda 11:12

probaltam a csak nyárin kivul a másik 3-at mindet az évek során. (nem a kamionon :mrgreen: )
összegezve: a gumi minősége a mérvadó es fontos, sztem felejtsetek el a megúszós olcsó kinai szart, akarmilyen gummarol van szó, pláne soktol hallom, hogy anyának az autójára jó lesz az, mert ugyis lassan/ovatosan (ertsd szarul) vezet, legalabb olcsóból kijon.
első a biztonság itt főleg sztem, mert csak ez a 4X pár négyzetcenti a kontaktod az úttal.

plusz nyári gumi télen ne csináld, ha hó/latyak van

plusz nyáron a téli gumi jobban csúszik, if you know what i mean :D :roll:

még vmi, ha már gumibiznisz :mrgreen: vásárlásnál figyeljetek a gyártási évre, előszeretettel sóznak az emberre 6-8-10 eve ott raktaron rothadó gumit, amiben már az olajok meg az egesz allaga szar. van olyan is, hogy nincs semmi baj vele, de ennyi idősen adjon rá arkedvezmenyt, az a minimum.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2022. augusztus 31., szerda 11:14-kor.
thereisonly1ronaldo

nokedli
Kedvenc játékosaid: Ronaldo
Kedvenc csapatod: RM

HozzászólásSzerző: nokedli » 2022. augusztus 31., szerda 11:07

Gumibizniszben dolgozom. A fő kérdés,hogy napi mennyit mész az autóddal.
A 4 évszakos gumi,az nyárigumi téli minősítéssel. Tehát gyengébb,mint a nyári,de sokkal gyengébb,mint egy téli. Ha napi 20-30km-t mész,akkor megfelelő választás. Ha mész 50-es,akkor én külön télit és külön nyárit vennék.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2022. augusztus 31., szerda 11:00

Külön mindkét autón.
Passat: nyári Hankook, téli: Conti
Yaris: nyári Kumho, téli: Kleber

Vissza: