Nem azért kell róla beszélni, hogy a másikat meg akard győzni a pártok helyességéről. És egy belpolitikai vita sem arról kell hogy szóljon, hogy Orbán vagy Gyurcsányt utáljuk-e jobban, hanem mindenkit érintő kérdésekről. Amikor arról beszélgettek, hogy kell e biciklisav a körútra, vagy jó rendszer-e a Csok akkor azok fontos témák és egyben politikai kérdések is amikről kell is beszélni, megprobalva függetleníteni attól, hogy épp ki tervezi (Fidesz vagy Karácsony).füst írta:Az én tapasztalataim mást mutatnak a gyakorlatról, pont mint ahogy alább is írták. Nincs gyümölcse egy politikai beszélgetésnek. Nem volt ugyan lentebb kimondva, de itt természetesen magánemberek beszélgetésére gondolok. Az én tapasztalatom az, hogy egy hosszú évek benyomásaira épülő politikai meggyőződést nem lehet egy beszélgetéssel megváltoztatni, teljesen mindegy milyen érvek hangzanak el.kierkegaard írta:
Ez akkor lenne igaz, ha a a tema csak az egyen dontese/velemenye csak a sajat èletèt befolyásolná. Viszont a bepolitika kozugy. A te dontesed hatassal van ram, az en dontesem hatassal van rád. Ezert fontos a párbeszèd. Szukseges egy vitakuktura, mikor ugy tudjuk megbeszelni a dolgokat, hogy felrerakjuk a sajat hiedelmeinket.
Velem viszont jól jártál akkor, mert nem zavar hogy a döntéseddel milyen irányba kívánod befolyásolni az életemet.
Szerintem a közös nevezőt kell nézni, nyilván azért hiszed jó döntésnek a tiéd, mert szerinted attól lesz jobb mindenkinek. Na én is ezért döntök a saját belátásom szerint. Végső soron ugyanazt akarjuk.![]()
Sajnos ebben az ellenzék sem jó. Akármit csinál a Fidesz az azonnal rossz és támadni kell, akkor is ha egyébként jó. (Es természetesen fordítva is igaz)
Abban egyetértek, hogy téríteni nem kell, illetve mindenkinek tiszteletben kell tartani a véleményét, a a párbeszéd fontos.